Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek ott hagyjak egy...

Szerintetek ott hagyjak egy nettó 400-450 ezer forintot fizető munkahelyet szabadidőért cserébe?

Figyelt kérdés

Szeptember óta dolgozom egy cégnél, az elején csak napi 10-11 órát kellett dolgoznom, de azóta növekedett a termelés és rosszabbodik minden ennél a cégnél, és ma már legtöbbször 13 órákat vagyok ott (plusz még egy óra a haza út is), néha 14 órás munkanapok is becsúsznak.

És mára kezdek belefáradni, hiába van viszonylag jó fizetésem, elég nehéz feldolgozni hogy hétköznapokon semmit sem tudok csinálni, csak hazaérek, megyek aludni és kezdődik előről minden. Ezért arra gondoltam, hogy minél gyorsabban megvalósítom a jelenlegi rövidtávú céljaimat amikhez pénz kell, és olyan munkahely után nézek, ahol valószínűleg kevesebbet fogok keresni, de hétköznap is lesz valamennyi szabadidőm.

2023. febr. 14. 19:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
86%

Nem írtad, hogy mit dolgozol, de ez 8 órában sem egy kiemelkedően jó bér, így meg kifejezetten gyenge.

Ha napi 8 órára levetíted, akkor rájössz, hogy alig több, mint a garantált bérminimum.

Én nagyon gyorsan lépnék innen.

2023. febr. 14. 19:14
 2/18 anonim ***** válasza:
98%
Egy munkahelyen se dolgoznék 14 órát, kivéve a saját vállalkozásomon.
2023. febr. 14. 19:40
 3/18 anonim ***** válasza:
93%
A nettó 400-450 ezer mióta számít jó fizetések 10-14 órás melóra. Téged ezen a munkahelyen jó alaposan átvernek.
2023. febr. 14. 19:41
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is ennyit keresek mérnökként keleti országrészben, az elején tömegközlekedtem, ami oda-vissza 2 óra volt, haza meg vagy hamar, vagy későn ment járat. Ezt elég hamar megelégeltem, hisz hajnali 5kor keltem, és gyakran este 6kor értem haza. Másfél hónap után kocsival keztem el járni, 15-20 ezer forint benzintámogatást kapok, ami ezután 27ezer is lehet majd havonta, az kb az elhasznált benzin fele a jelenlegi árak mellett. Nekem ez az ár (plusz amortizáció) simán megéri, hogy naponta 2 órával több szabadidőm maradjon (hamarabb is beérek).

Azt tanácsolom, hogy változtass a jelenlegi helyzeteden valamilyen módon, mert ez a fizetés nem ér meg annyit, hogy ne legyen este pár óra szabadidőd. Ha pedig esetleg váltanál, olyan bért adj meg, ami kompenzálja valamennyire a munkábajárás okozta "időveszteséget".

2023. febr. 14. 19:46
 5/18 anonim ***** válasza:
61%
mivel ez egy alsokategorias fizetes, igy nyilvan azonnal menekulj.
2023. febr. 14. 21:56
 6/18 anonim ***** válasza:
90%

Akármilyen jó is a fizetés, túlórát akkor is fizetniük kell és a kötelező pihenőidőt is ki kell adniuk. Olvasgasd az Mt-t!

Google: Mt §

2023. febr. 14. 22:22
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd ott, mert az egészséged megfizethetetlen, az életed meg pótolhatatlan!

A munka megvár az lélet nem ráadásul olyan oltári nagy pénzed sincs ebből a melóból!

Én tavaly december elején hagytam ott hasonló fizetést, pedig ott aztán semmit se kellett csinálni a kapunyitogatáson kívül, és ebből vagy 120 órát azért fizettek, hogy ott is aludjak!

Tv volt internet, ingyen dobozos üditő energiaital meg kávé (már amikor hagytak a hűtőbe).

Öt évnyi munkaviszony után januára előálltak volna azzal a mutatvánnyal, hogy emelnek kb 30 ezret a fizetésen, de nincs tovább teljes átutalással bérfizetés, csak a bérminimumra jelentenek be, a többi boriték.

Ahha, a kedves édesanyátokat!

I'm OUT!...

Nálad teljesen be vannak fizetve ajárulékok?

A teljes ledolgozott munkaidőd (bruttó béred) után van a nyugdíjárulék is fizetve? Vagy csak a törvényi minimum?

(valóságban 50% al többet dolgozol)

Mikor ellenőrizted le összegszerűen?

2023. febr. 15. 07:38
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

#6 Ez kb sehol sem működik Mo-n!

Számos kiskapu van és ki is használják!

Komplett iparágak vannak, ahol abszolút kivédhetetlen a trükközés (munkaerőkölcsönzők, takaritók, vagyonőrök, építőipar)

De a hivatalos munkáknál sem ritka, rakás cikk van erről is.

[link]

2023. febr. 15. 07:42
 9/18 A kérdező kommentje:
Igazából kb. 180 ezret utalni szoktak, a maradék boríték.
2023. febr. 15. 11:07
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
dobjad a melót
2023. febr. 15. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!