Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire nehéz egy recepciós...

Mennyire nehéz egy recepciós munka?

Figyelt kérdés

Pályakezdő vagyok és az első állásom lehet, hogy "recepciós-értékesítő" lesz.

Nektek mennyi idő volt beletanulni? Hogy telik egy átlagos nap? Mi a legnehezebb része?

Kérem csak az válaszoljon akinek van is ebben tapasztalata, neki(k) előre is köszönöm!

2023. febr. 12. 21:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hol leszel recepciós? Szállodában, orvosnál stb? Tesóm hotelekben volt recepciós, a nagyobb szállodákban végig a helyén volt, telefont kezelte, vendégek be/kijelentkeztetése stb, kisebb hotelekben neki kellett csinálni az ágyruhák áthúzását is, szobákkal kapcsolatos teendőket.
2023. febr. 12. 22:29
 2/8 A kérdező kommentje:
Szállodában, ha összejön.
2023. febr. 12. 22:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudok jól a kért nyelvet(nyelveket), és jól kommunikálsz, meg türelmes vagy, akkor nem lesz rossz. Ha nagyobb hotel, pörgésre lehet számítani, főleg azokban az időszakokban, amikor jobban van teltház, ünnepi szezon stb. Ha kicsi hotel, akkor egyéb teendőket is el kell látnod, ahogy írtam tesómnál, szobák rendezése, étkészletek kirakása stb. Errefelé legalábbis így van az összes kisebb hotelben. Belejönni gyorsan megy, főleg ha korábban hasonló tanulmányaid voltak, turizmus-vendéglátás stb. Nyugodtabb helyen még kicsit monoton és unalmas is lehet, de frekventált helyen sok vendéggel meg pörgősebb. Nem rossz különben.
2023. febr. 12. 22:40
 4/8 A kérdező kommentje:

Az angol jól megy, bár azért vannak szavak amiket nem mindig értek hallásra, vagy van amikor valaki hadar, de ezeket azért ki lehet küszöbölni szerintem, akár egy visszakérdezéssel stb..

A hotelt nem mondanám nagynak, de azért nem is kicsi, persze élőben még nem láttam. Nem is jártam még arra, messze is van, de biztosítanak ingyenes szállást, szóval jelentkeztem.

Nem szeretem feltenni ezt a kérdést, de megkérdezhetem, hogy tesód mennyit keres? Nem volt kiírva a fizetés, és ha kérdik akkor nem akarok se keveset se sokat mondani.

Hát nem éppen voltak hasonló tanulmányaim, de nincs nagyon más munka ami közelebb van, szóval megpróbálnám ezt, max nem jön össze.

2023. febr. 12. 22:48
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
200 és 400 között kapnak többnyire, de helyenként változó, ez a helytől is függ hogy hol van, milyen hotel, ő diákként dolgozott ott, így erről ennyit tudok mondani, meg azt, hogy diákként sem volt rossz a fizetése, tehát rendes dolgozóként ez még jobb lehet, de ez tényleg helyfüggő. Érdemes megpróbálnod, tapasztalatnak sem utolsó és olyan 300 körüli fizut mondanék, esetleg 250-et, vagy így mondanám, hogy 250-300 körül, tehát nem konkrét számot mondanék, pályakezdőként egyelőre.
2023. febr. 12. 23:45
 6/8 anonim ***** válasza:
90%
jó, csak hát sok a k"cs"g
2023. febr. 12. 23:50
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
hát az mindenhol:D
2023. febr. 12. 23:52
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a családban van egy szálloda, aztán régebben én is recepcióztam - igazából nem rossz, van egy optimális szállodaméret, ahol nem szakadsz meg a sok vendégtől, de nem fognak mindenféle ótvar baromságokat rád verni, pl takarítás vagy ilyesmi. Közepes hotelekben van az amit már fentebb is írtak, hogy a vendégek pátyolgatásán kívül azért kell szobafoglalással, ilyesmikkel foglalkozni. Nem rossz, változatos tud lenni. Ha meg beraknak éjjeli recepciózni, lehet közben netezni nyugodtan :)
2023. febr. 13. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!