Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi forintból lehet megélni...

Mennyi forintból lehet megélni egyedül Magyarországon átlagosan?

Figyelt kérdés

Mennyi az amiből túlélsz?

-Albérlet, azt számolhatjuk 150 ezerrel.

-Rezsi

-Kaja (nem a legolcsóbbakra gondolok, pl csirkeszemgolyóból meg ilyenekből készült párizsi xD, hanem úgy középkategóriás)

-Ruházkodás

Az ilyen kisebb dolgok mint hajvágás, higiéniai cuccosok, fodrász, ezeket nem lényeg beleszámolni, mivel ilyenekkel nem élek. Csak hülyülök. xD Ezek amúgy is elenyésző költségek. A fogkrém árát és a hajvágást már hozzá tudom adni. XD Meg a szórakozást nem számolva. Így bárki aki olvassa kérdést hozzá tudja adni a saját extra költségeit. (cigi, pia, buli, nyaralás, bármi) Ez meg már amúgy sem a túléléshez szükséges... bár az én értelmezésem szerint ez alap. Az nem élet, ha csak fedélért a fejed fölé és kajáért dolgozol. Az számít elég pénznek, ami elég a szükségleteidre, beleérte a szórakozást. Na de ezt hagyjuk, ez a személyes véleményem.

2023. febr. 8. 04:55
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
35%

"Tejföl 1600, ha nem akciós"

Hol? Mekkora? A 800g-os bödönös egy méregdrága Spar-ban van ennyi.

"legolcsóbb, krumpli 600 Ft"

Megintcsak: hol? A minap vettem 450-ért egy kispiacon.

2023. febr. 8. 14:46
 22/27 anonim ***** válasza:
27%
én 350-ért vettem krumplit piacon
2023. febr. 8. 19:48
 23/27 anonim ***** válasza:
73%

Nálam ami többé-kevésbé fix kiadás egy hónapban, az 200-210 ezer forint, viszont én nem 150 ezerért bérelek, hanem 52 ezres lakáshitel törlesztőt fizetek. Ebben benne van az, rezsi, kaja, hobbi, nassolnivaló.

Szóval ha a megélés a minimumon vegetálás, akor ebből kb. le lehet vonni kb. 12 ezret a kondibérletre, 5-7 ezret a nassolnivalóra és 25 ezret hobbira.

A ruházkodást nem veszem rendszeres kiadásnak, mert nincs minden hónapban és amikor van, akkor is kiszámíthatatlan. Lehet, hogy 3-5 ezer egy pólóért, lehet, hogy 40 ezer egy túrabakancsért.

2023. febr. 8. 20:01
 24/27 anonim ***** válasza:
55%
Az én szüleim ketten együtt keresnek 410 ezret havonta (anyám 200-at, apám 210-et). Ez szerintetek sok vagy kevés?
2023. febr. 9. 23:21
 25/27 anonim ***** válasza:
72%
Kevés
2023. febr. 10. 01:03
 26/27 anonim ***** válasza:
55%

"Az én szüleim ketten együtt keresnek 410 ezret havonta (anyám 200-at, apám 210-et). Ez szerintetek sok vagy kevés?"

Olyanoktól függ, hogy

- heti hány órát dolgoznak érte

- milyen munkát végeznek érte

- hányan kell megélnetek belőle

- ahol éltek, ott mennyire drága az élet

- van-e saját lakásotok vagy nem

- van-e tartósan beteg ember a családban, akinek a gyógyszerei, speciális étrendje, stb. sokba kerül, és hogy mennyire sokba

- stb.

2023. febr. 10. 06:32
 27/27 anonim ***** válasza:
59%

Albérlet: 150 + 30/40 rezsi = ~ 190 ezer

Kaja, háztartási dolgok, mosószer, ~90 ezer

Ruha, cipő, fodrász (havi elosztásban) 7.000

---------------------------------------------

287.000 Ennyinek kell lenni a minimálbérnek! Télen ne fagyjon meg, legyen mit enni, ne járjon meztelenül!

Senki nem szeretne örökre albérletben élni, lovak helyett ma már autók vannak, főleg vidéken, munkavállalásnál már alap a mobilitás. Eü. féle várólistákat jó páran ismerik = irány a maszek doki! Család, gyerek(ek).

600 - 700 ezer nettó/hó.

2023. okt. 7. 08:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!