Mennyi forintból lehet megélni egyedül Magyarországon átlagosan?
Mennyi az amiből túlélsz?
-Albérlet, azt számolhatjuk 150 ezerrel.
-Rezsi
-Kaja (nem a legolcsóbbakra gondolok, pl csirkeszemgolyóból meg ilyenekből készült párizsi xD, hanem úgy középkategóriás)
-Ruházkodás
Az ilyen kisebb dolgok mint hajvágás, higiéniai cuccosok, fodrász, ezeket nem lényeg beleszámolni, mivel ilyenekkel nem élek. Csak hülyülök. xD Ezek amúgy is elenyésző költségek. A fogkrém árát és a hajvágást már hozzá tudom adni. XD Meg a szórakozást nem számolva. Így bárki aki olvassa kérdést hozzá tudja adni a saját extra költségeit. (cigi, pia, buli, nyaralás, bármi) Ez meg már amúgy sem a túléléshez szükséges... bár az én értelmezésem szerint ez alap. Az nem élet, ha csak fedélért a fejed fölé és kajáért dolgozol. Az számít elég pénznek, ami elég a szükségleteidre, beleérte a szórakozást. Na de ezt hagyjuk, ez a személyes véleményem.
"Tejföl 1600, ha nem akciós"
Hol? Mekkora? A 800g-os bödönös egy méregdrága Spar-ban van ennyi.
"legolcsóbb, krumpli 600 Ft"
Megintcsak: hol? A minap vettem 450-ért egy kispiacon.
Nálam ami többé-kevésbé fix kiadás egy hónapban, az 200-210 ezer forint, viszont én nem 150 ezerért bérelek, hanem 52 ezres lakáshitel törlesztőt fizetek. Ebben benne van az, rezsi, kaja, hobbi, nassolnivaló.
Szóval ha a megélés a minimumon vegetálás, akor ebből kb. le lehet vonni kb. 12 ezret a kondibérletre, 5-7 ezret a nassolnivalóra és 25 ezret hobbira.
A ruházkodást nem veszem rendszeres kiadásnak, mert nincs minden hónapban és amikor van, akkor is kiszámíthatatlan. Lehet, hogy 3-5 ezer egy pólóért, lehet, hogy 40 ezer egy túrabakancsért.
"Az én szüleim ketten együtt keresnek 410 ezret havonta (anyám 200-at, apám 210-et). Ez szerintetek sok vagy kevés?"
Olyanoktól függ, hogy
- heti hány órát dolgoznak érte
- milyen munkát végeznek érte
- hányan kell megélnetek belőle
- ahol éltek, ott mennyire drága az élet
- van-e saját lakásotok vagy nem
- van-e tartósan beteg ember a családban, akinek a gyógyszerei, speciális étrendje, stb. sokba kerül, és hogy mennyire sokba
- stb.
Albérlet: 150 + 30/40 rezsi = ~ 190 ezer
Kaja, háztartási dolgok, mosószer, ~90 ezer
Ruha, cipő, fodrász (havi elosztásban) 7.000
---------------------------------------------
287.000 Ennyinek kell lenni a minimálbérnek! Télen ne fagyjon meg, legyen mit enni, ne járjon meztelenül!
Senki nem szeretne örökre albérletben élni, lovak helyett ma már autók vannak, főleg vidéken, munkavállalásnál már alap a mobilitás. Eü. féle várólistákat jó páran ismerik = irány a maszek doki! Család, gyerek(ek).
600 - 700 ezer nettó/hó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!