Nem lehet már megélni bruttó 825.000 Forintból Budapesten?
Nem rég végeztem az egyetemmel és kezdtem el dolgozni, Budapestre költöztem. Jelenleg még jár a 25 év alattiak adókedvezménye így 620.000 forint körül kapok havonta, de 1 éven belül megszűnik és várhatóan addig nem kapok emelést, így a fizetésem nagyjából 550.000 lesz.
Az albérletre és a rezsire elkoltok 230E-t, ebben benne van már a telefon, internet stb is.
Kaja 100E
Alapvető szórakozás kb 150E (mozi, éttermek, hétvégi buli)
Sport 20E
Közlekedés, benzin, amortizacio 60E
Ez 560E és még nem voltál negyed,- félévente nyaralni.
"Saját lakás vásárlása nem merült fel?"
De mindenképp, csak kell hozzá minimum 10 millió forint. Önerő+tartalék és felújításra pénz. Ami még bőven nincsen meg, leginkább emiatt szeretném visszafogni a költségeket, hogy gyorsabban összejöjjön.
Te Jézus ereje, áruljátok már el milyen diplomával foglalkoztatnak ennyiért pályakezdőként(!!) Mert én ezt el nem hiszem. Még Pesten se.
Közgázos vagyok, velem egyetemben az összes végzős barátomat max 450-500 BRUTTÓÉRT alkalmaz ez cég juniorként.
Legjobb fizuval kilépő ismerősöm is 420 nettót kapott.
Persze ezek kezdő bérek, de 550 tisztán?
Én összeteszem a kezem a 370ért :DD és végigmelóztam a sulit, tehát van releváns szakmai tapasztalat a hátam mögött.
De én ebből a hatalmas összegből úgy megélnék itt fent, hogy a felét minimum elteszem.
34
Alul vagy fizetve. Én váltanék a helyedben, mert nagyon átvernek a 370 fizuval. A diplomások már br. 1.2m körül vannak.
Na azért ne legyünk már eltévedve. Egy diplomás ismerősöm se keres ennyit. Meg diploma egy pedagógusi, meg egy mérnökinfó is, ezt is tartsuk szem előtt.
Amúgy basszus akkor kb. az összes volt szaktársam alul van fizetve? :D Mert senkinek nem adtak nettó 380-nál többet, akiket ismerek. Van akinek 400 bruttót úgy, hogy gyakornok is volt ott 2 évig.
Kezdőként nem nagyon van lehetőség céget váltogatni, mert valahol el kell kezdeni. A semmire senki nem fog 350 nettónál többet adni, ebben biztos vagyok. És pályakezdőnek általánosságban(!) nincs még olyan tapasztalata, amivel labdába rúghatna egy nagy cégnél.
De pár hónapja láttam itt kérdést közgáz fizetésről, kollektíven azt írták, kezdőnek 300-350 az átlag. Senior 400+.
Az IT-nek, programozóknak nagyon szórják a pénzt, de nem ez az általános diplomásoknak sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!