Nem lehet már megélni bruttó 825.000 Forintból Budapesten?
Nem rég végeztem az egyetemmel és kezdtem el dolgozni, Budapestre költöztem. Jelenleg még jár a 25 év alattiak adókedvezménye így 620.000 forint körül kapok havonta, de 1 éven belül megszűnik és várhatóan addig nem kapok emelést, így a fizetésem nagyjából 550.000 lesz.
Az albérletre és a rezsire elkoltok 230E-t, ebben benne van már a telefon, internet stb is.
Kaja 100E
Alapvető szórakozás kb 150E (mozi, éttermek, hétvégi buli)
Sport 20E
Közlekedés, benzin, amortizacio 60E
Ez 560E és még nem voltál negyed,- félévente nyaralni.
Gazdaságtalanul működsz.
Amikor nem jössz ki a fizetésedből - legyen az bármennyi - az azt jelenti, hogy kevésbé vagy hasznos a társadalom számára, mint amekkora igényt támasztasz a társadalom felé javak és szolgáltatások terén.
Ebben az esetben két dolgot tehetsz:
1) megpróbálod növelni a hasznosságod (bevételnövelés)
2) lemondasz bizonyos igényeidről, amelyek társadalmi helyedet tekintve alaptalanok (költségcsökkentés)
Esetedben rövidebb távon a 2) lenne járható út, hiszen az általad említett költségek némiképp túlzónak tűnnek.
Ultraszarul osztod be a fizetésed, ami pedig remek, főleg kezdőbétnek.
Autót add el első körben, Budapesten teljesen felesleges. Igen, tényleg az, majd idővel rájössz, csak akkor már súlyos milliókat elköltöttél rá.
Hazajársz a szüleihez azért ennyi az útiköltség?
Egyedül álló vagy? Szoba bérlés, vagy valakivel együtt bérlés nem jön szóba?
5#
Azért nehogy már ilyen fizetésből szobát kelljen bérelni.A szobabérlés egyetemistáknak való, akiknek nincs rendes bevétele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!