Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem lehet már megélni bruttó...

Nem lehet már megélni bruttó 825.000 Forintból Budapesten?

Figyelt kérdés

Nem rég végeztem az egyetemmel és kezdtem el dolgozni, Budapestre költöztem. Jelenleg még jár a 25 év alattiak adókedvezménye így 620.000 forint körül kapok havonta, de 1 éven belül megszűnik és várhatóan addig nem kapok emelést, így a fizetésem nagyjából 550.000 lesz.

Az albérletre és a rezsire elkoltok 230E-t, ebben benne van már a telefon, internet stb is.

Kaja 100E

Alapvető szórakozás kb 150E (mozi, éttermek, hétvégi buli)

Sport 20E

Közlekedés, benzin, amortizacio 60E

Ez 560E és még nem voltál negyed,- félévente nyaralni.

2023. febr. 7. 13:24
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
100%
És itt a tökéletes példa arra, hogy az ember addig terjeszkedik, ameddig tud... az "alapvető szórakozás" kategóriát bőven lehetne a harmadára csökkenteni, olcsóbb albérletbe is lehet menni, és a közlekedésre elszórt 60K is barokkos túlzás. A kaja meg a sport még nagyjából reális, bár ez utóbbit is lehet redukálni, ha otthon edzel.
2023. febr. 7. 13:31
 2/49 anonim ***** válasza:
100%

Gazdaságtalanul működsz.

Amikor nem jössz ki a fizetésedből - legyen az bármennyi - az azt jelenti, hogy kevésbé vagy hasznos a társadalom számára, mint amekkora igényt támasztasz a társadalom felé javak és szolgáltatások terén.

Ebben az esetben két dolgot tehetsz:

1) megpróbálod növelni a hasznosságod (bevételnövelés)

2) lemondasz bizonyos igényeidről, amelyek társadalmi helyedet tekintve alaptalanok (költségcsökkentés)

Esetedben rövidebb távon a 2) lenne járható út, hiszen az általad említett költségek némiképp túlzónak tűnnek.

2023. febr. 7. 13:33
 3/49 anonim ***** válasza:
100%
Valamelyik tételt, vagy mindegyiket csökkenteni kéne. Tudom, nem nagy tanács. De ez tényleg nem is rossz fizetés, mégis elúszik
2023. febr. 7. 13:40
 4/49 anonim ***** válasza:
96%

Ultraszarul osztod be a fizetésed, ami pedig remek, főleg kezdőbétnek.

Autót add el első körben, Budapesten teljesen felesleges. Igen, tényleg az, majd idővel rájössz, csak akkor már súlyos milliókat elköltöttél rá.

2023. febr. 7. 13:41
 5/49 anonim ***** válasza:
80%

Hazajársz a szüleihez azért ennyi az útiköltség?

Egyedül álló vagy? Szoba bérlés, vagy valakivel együtt bérlés nem jön szóba?

2023. febr. 7. 13:49
 6/49 anonim ***** válasza:
91%
150k szorakozas.. jezusom..
2023. febr. 7. 13:51
 7/49 anonim ***** válasza:
41%
Nem jössz ki 550e+ ból?😂 260 netto a keresetem és van kocsim is. Vicc vagy
2023. febr. 7. 13:51
 8/49 anonim ***** válasza:
84%

5#

Azért nehogy már ilyen fizetésből szobát kelljen bérelni.A szobabérlés egyetemistáknak való, akiknek nincs rendes bevétele.

2023. febr. 7. 13:59
 9/49 anonim ***** válasza:
82%
Csak egy lehetőségnek írtam, akkor meglenne pl. a nyaralásra való. De ő tudja miből hajlandó leadni.
2023. febr. 7. 14:05
 10/49 anonim ***** válasza:
100%
A világ ősszes pénzét el lehet költeni egy hónapban, tőled függ mire szánod. Hogyha nagy lábon szeretnél élni akkor igen, kevés ez a fizetés.
2023. febr. 7. 14:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!