Hogyan lehet megélni ma egy gyógypedagógusi diplomával?
Szeretnék használható diplomát szerezni olyan területen, amivel/ahol idős koromban is tevékenykedhetek majd.
Milyen lehetőségek vannak? Két terület érdekel, a lélektan, és a pedagógia. Csak levelezőn tudnám végezni a tanulmányaimat. 49/N
A kérdező GYÖKÉRnek nevez másokat, de őkegyelme extra jövedelemre vágyik egy olyan szinekúrában, amit szenilisen és fél-rokkantan is lehet végezni triviális szakismeretek segítségével.
Nem képes felfogni, hogy már a kérdése is abszurd - hisz rengeteg fiatal és munkabíró ember nem képes normális állást találni, de őneki a keresztapukája bármit egy kézcsókért elintéz, hogy nehogy ki kelljen jönnie a nyugdíjából. Őneki extra pénz kell, hogy alfa-nőstényre játszhasson a kispadon, és a pénze segítségével parancsolgathasson a bejárónőjének, stb..
Más öregkorára csak arra vágyik, hogy el tudja végezni a házimunkáját, és ami energiája ez mellett marad, azt a szeretteire fordítja. Ötven évesen nem azon kell törnie valakinek az eszét, hogy hogyan vegye el a normálisabb munkalehetőségeket a fiatalok elől.
Nem vágyik senki arra, hogy egy nárcista személyiségvonásokkal bíró 70+ nőszemély gyógypedagógusként veszélyeztesse a szekrény tetejére felmászó gyépés gyerekeket, akikkel természetesen nem bírhat a fájó ízületei miatt.
Szerintem inkább neki lenne szüksége pszichológiai gyógykezelésre, hogy el tudja fogadni a nyugdíjas éveit!
Ez elsősorban egy hivatás, amit vagy magáénak érez az ember vagy nem. Attól a pillanattól kezdve, hogy a sérült, beteg gyerekek elkezdenek kötődni hozzád és mindennap várnak rád félre lehet tenni, hogy jelen körülmények között mennyiből kell kijönnöd az adott hónapban, ettől függetlenül valóban nagyon nehéz hozzászokni ezekhez a körülményekhez és sajnos ebben az országban egyre rosszabb lesz...
Nem mindegyik egyetem kéri az emelt érettségit. Én például Szegedet jelöltem elsőnek, ott nem követelmény az emelt és a tájékoztatóban benne is volt, hogy hibrid oktatás várható, ugyanez igaz Pestre is, de utána kell nézni. Megélhetés szempontjából valamivel több lesz a fizetés, mintha csak asszisztens lennél, de nem sokkal. Én is asszisztens vagyok, ráadásul mehettem az autista tagozatra, amit imádok csinálni, a gyerekek is szuperek. Ebbe bele kell látni és egyből nemcsak a felszínt tapogatja az ember a fizetéssel. Szerintem ha van lehetőséged, akkor kezdd el és a gyakorlatban látni fogod, hogy megéri csinálni akármilyen idős az ember. Sok sikert a döntéshez!
12-es válaszoló,
Nagyon köszönöm, kedves vagy.
A lehető legjobbakat kívánom neked!
11 Ha egyszer gyökér vagy, annak nevezlek. És mindenki mást is, aki gyökér velem, gyökérnek fogok nevezni. Ez van. Aki kardot ránt, az ugye meg is sérülhet.
Szép kisregényt gyűlölködtél itt össze. Vedd eszre, a sajat, nagyon negatív es gonosz kivetítésedet, elképzeléseidet tartalmazza.
Nem rólam szól, hanem rólad.
Érdemes lenne törődni magaddal, esetleg, neadjisten: szeretni
magadat, nem csupán felmagasztalni.
Ha elsőnek ütni tudsz, az visszaütést is túl fogod élni.
Írjál csak...XD már nem fogom elolvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!