Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Határidőig megkapjátok a...

Határidőig megkapjátok a fizetéseteket?

Figyelt kérdés

Benne van a szerződésünkbe, hogy minden hónap 5 ig ki kell fizetnie a főnöknek.

Ma kérdeztük tőle, hogy lesz e ma utalás, nevetve mondta, hogy majd hétfőn.

Mindenki számított rá..

Hétfőn már 6 a.

Ez már nem az első eset mostanában , hogy 5 én túl fizet.6, 7 én hétköznap is.

Van akinek a munkahelye szintén ilyen köcsög?

Valahova be lehet jelenteni esetleg?

Vagy ez normális dolog, hogy ha hétvégére esik a fizetési határidő, akkor majd a következő héten fizet?

2023. febr. 3. 14:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem normális. Nálunk sajnos 10. a határidő, de ha az hétvégére esik, akkor az azt megelőző munkanapon kapjuk meg.
2023. febr. 3. 14:45
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk 10.-e a hatàridő, úgy van a szerződésben hogy hétvége esetén, az első munkanap. Tehát belefèr 12.ig. De hamarabb szoktuk. 6-7 körül
2023. febr. 3. 14:48
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
9 eve dolgozom, jelenleg a 4. munkahelyemen, sosem kesett meg a fizetes.
2023. febr. 3. 14:54
 4/15 anonim ***** válasza:
44%
A hétfő a normális. A fizetésnapot követő munkanap.
2023. febr. 3. 15:32
 5/15 anonim ***** válasza:
77%
9 éve dolgozom, sose késett a fizetés.
2023. febr. 3. 15:48
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha a fizetesnap nem munkanapra esik, akkor en mindig az utolso megelozo munkanapon kapom meg a fizut.
2023. febr. 3. 15:59
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan a szerződésben szereplő fizetésnapon már rendelkezned kell tudni a fizetéseddel. Azaz, ha a szerződésesben 5.-e szerepel és az hétvégére esik, akkor utalhat 3.-án pénteken vagy 5.-én vasárnap is, hiszen már azonnali utalás van, de ha hétfőn utal, az már késik.

Az, hogy nem fizet időben a cég elárul valamit a mentalitásról. Ha rendszeressé válik, akár be is perelhető érte, mert alapvető kötelezettségét szegi meg.

Én 20 éve dolgozom, most taposom az 5. munkahelyemet és mindenhol 10.-e volt a fizetésnap papíron, de mindig mindenhol korábban megkaptam, volt, ahol már elsején-másodikán, volt, ahol mindig a hónap ötödik munkanapján. De a mostani cégnél két év alatt ötször fordult elő késés, ami nem tetszik. Csupán emiatt még nem hagyom ott őket, de feketepont.

2023. febr. 3. 16:00
 8/15 NTBS ***** válasza:
Mindig időben fizetnek.
2023. febr. 3. 16:20
 9/15 anonim ***** válasza:
Eleve semmi keresnivalója ennek az infónak a szerződésben, elég róla tájékoztatni.
2023. febr. 3. 16:32
 10/15 anonim ***** válasza:
Van, hogy nem jön meg időben de akkor kötbért adnak.
2023. febr. 3. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!