Határidőig megkapjátok a fizetéseteket?
Benne van a szerződésünkbe, hogy minden hónap 5 ig ki kell fizetnie a főnöknek.
Ma kérdeztük tőle, hogy lesz e ma utalás, nevetve mondta, hogy majd hétfőn.
Mindenki számított rá..
Hétfőn már 6 a.
Ez már nem az első eset mostanában , hogy 5 én túl fizet.6, 7 én hétköznap is.
Van akinek a munkahelye szintén ilyen köcsög?
Valahova be lehet jelenteni esetleg?
Vagy ez normális dolog, hogy ha hétvégére esik a fizetési határidő, akkor majd a következő héten fizet?
Hivatalosan a szerződésben szereplő fizetésnapon már rendelkezned kell tudni a fizetéseddel. Azaz, ha a szerződésesben 5.-e szerepel és az hétvégére esik, akkor utalhat 3.-án pénteken vagy 5.-én vasárnap is, hiszen már azonnali utalás van, de ha hétfőn utal, az már késik.
Az, hogy nem fizet időben a cég elárul valamit a mentalitásról. Ha rendszeressé válik, akár be is perelhető érte, mert alapvető kötelezettségét szegi meg.
Én 20 éve dolgozom, most taposom az 5. munkahelyemet és mindenhol 10.-e volt a fizetésnap papíron, de mindig mindenhol korábban megkaptam, volt, ahol már elsején-másodikán, volt, ahol mindig a hónap ötödik munkanapján. De a mostani cégnél két év alatt ötször fordult elő késés, ami nem tetszik. Csupán emiatt még nem hagyom ott őket, de feketepont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!