Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért firtatják állásinterjún,...

Miért firtatják állásinterjún, hogy mennyire vagyok beteges típus?

Figyelt kérdés
Mindig őszintén megválaszolom, hogy max náthás szoktam lenni, de általában akkor is dolgozom. Erre ők, akkor jóóó.

2023. febr. 3. 12:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
3%

Nem értelek benneteket. Az indoklás egészen más. A cég olyan embereket tud foglalkoztatni, akire alapozni lehet. A szabadság tervezhető, a betegállomány nem. Sok olyan munkakör van, amelyet nem lehet ideiglenesen sem rálőcsölni kollégákra.

Persze, senki nem tudhatja, mikor üt be valami nyavalya. Tisza sor.De vannak emberek, akik hajlamosak arra, hogy az egyik betegségből a másikba essenek. Vagy krónikus betegsége van, amelyik hol jobban, hol kevésbé hat a munkavégző képességére.

2023. febr. 3. 13:20
 12/18 anonim ***** válasza:
78%

11: Ezért nem értem, mért nincs elterjedve a részmunkaidő.

2-6 órát jobban lehet vállalni gyengélkedéskor is.

Meg életszerűtlen szerintem hogy mindenki évekig, évtizedekig másnak dolgozzon egész nap.

Lesz beázás, fogfájás, tűzeset, elromlott lift, beteg CSALÁDTAG, munkába menet letört cipősarok, stb., amivel foglalkozni kell.

Ezeket részidő mellett simán meg lehet oldani, be lehet kalkulálni, ki lehet küszöbölni, hogy tényleg tudd teljesíteni, amit másnak vállaltál.

De évekre előre napi 8-9 órát odaígérni?.. Teljesen életszerűtlen.

Sokkal rövidebb időre / kevesebb órában lehet csak felelősen elígérkezni.

2023. febr. 3. 13:26
 13/18 anonim ***** válasza:
88%
#7: Ha már egy cég ettől retteg az állásinterjún menne halál oda dolgozni.
2023. febr. 3. 13:28
 14/18 A kérdező kommentje:
Úgy vettem ki a szavaikból, hgy hajlandó vagyok e betegen bejönni ha kell. Mondtam hogy ha olyan a munka jövök persze, erre nagy megkönnyebbült sóhajtozás.
2023. febr. 3. 13:33
 15/18 anonim ***** válasza:
95%
Nagyon fontos egyből megmondani, hogy nem tudod, mennyire leszel beteg a jövőben, és nem, nem jössz dolgozni betegen, ahogyan azt is elvárod, hogy a kollégáid se jöjjenek be betegen, ne terjesszék a vírusukat.
2023. febr. 3. 14:04
 16/18 A kérdező kommentje:
15 sztem ekkor buktam volna be :D
2023. febr. 3. 14:07
 17/18 anonim ***** válasza:
95%
Mondjuk azért a többi munkavállaló egészsége szempontjából szerintem nem szerencsés fertőző betegen is bemenni dolgozni, és amelyik munkáltató ezt elvárja, az egyáltalán nincs tekintettel a munkavállalóira.
2023. febr. 3. 16:22
 18/18 anonim ***** válasza:
95%
Messzire elkerülném ezt a munkáltatót. Tipikus keleti kizsákmányoló stílus.
2023. febr. 3. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!