Mostanra az IT lett az egyetlen élhető sikerszakma Magyarországon?

Nem igazán.
Szinte képtelenség 2 millió fölötti fizetést kapni és havi háromszor be kell menni irodába.
Évente egyszer meg a világ másik végére küldenek, hogy amerikában jópofizz az anyacéggel.

#6 Azért az picit túlzás az a legkisebb energia befektetéses dolog..
Az informatikusok nagyja, akik jó bért is kapnak 3-5 év egyetemet végig seggeltek, és egy olyan dolgot tanultak meg például a programozás ha a magas béreket említjük, ami az emberek 99%-ának semmit nem jelent, logikát sem lát bele, csak azt látja hogy írkálsz valamit és lesz belőle egy szép app. A legtöbb embernek ha tanítják sem fog tudni olyan szinten menni, hogy munkát kapjon vele.
Igenis alapjáraton nehéz pályakezdőként jó helyen jó bérért elhelyezkedni kapásból suli után, nem mindenki 1.5 millió bruttóval kezd..
Persze Magyarországon könnyebb munkát kapni mint odakint kintiekkel versenyezve, de az sem mindegy milyen munkát kapsz.
Ha blaháról behívsz egy random járókelőt egy valami munkára és el tudja végezni, na abban az esetben igazad lenne hogy egy energiát és befektetést nem igénylő területről van szó.

7#
Én ezt írtam:
" legkisebb energia befektetéssel a legbiztosabb eredményt elérni."
Ez nem azt jelenti, hogy mindenki lehet programozó, de ha valaki sokat akar keresni, akkor nincs semmilyen diploma ami ezt garantálni tudja, de egy Mérnökinfó/proginfó elég közel kerül hozzá.
... és szerintem ez a legkisebb energia befektetés, ami biztosan jó fizetést hoz, hiszen tradícionálisan magas fizetésű szakmák általában ennél jóval nehezebbek.
Pl.: Orvos, jogász stb... és náluk nem csak sokkal nehezebb az egyetem, meg hosszabb, de nem is garantált az anyagi siker.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!