Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha egy álláshirdetésben...

Ha egy álláshirdetésben "Magabiztos számítógép felhasználói tudás (Excel, Word)" szerepel, mennyire mélyen kellene tudni kezelni ezeket programokban?

Figyelt kérdés
Wordben szöveg begépelése, és egyszerű formázása nem akadály, excelben egyszerű táblázat függvények nélkül. Diagramot kb 20 éve nem készítettem, azóta nem volt rá szükség.
2023. jan. 31. 09:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
28%

"Termelési adminisztrátornak hirdetik, konkrét végzettséget nem kérnek"

Akkor te valszeg minimálbérért fogod végezni a "logisztikai és szállítmányozási ügyintéző" szakképesítésről szóló munkát, ami szerintem jelenleg nincs végzettséghez kötve, de ez a szakma szólna a te leendő munkádról.

Csak az nem mindegy mennyiért...

2023. jan. 31. 10:19
 12/22 anonim ***** válasza:

4. 5.!

Egy kérdésre próbáltam felelni, amit a kérdező feltett. Mit jelent a magabiztos ismeret. Mivel otthon vagyok az álláshirdetések világában, próbáltam megvilágítani, hogy a tényleges elvárás bármi lehet. Két végletet írtam ennek szemléltetésére.

A kérdező csak most írta, milyen munkakörről van szó. Ez árnyalja a kérdést, de igazán nem lehet tudni, a munkaadó pontosan mit is vár el.

Egyébként pajtások, az OCR használata nem magas szintű ismeret, még ha magabiztosan is használod. És mit is akarsz behúzni OCR-be, amikor a szöveg még nem is létezik, vagy csak kézzel írottan? A kiadónk nem egy elmaradott hely, de ha megemlíted a karakterfelismerőt, a korrektorunk visítva szalad kötélért, hogy arra akassza fel magát. Egy rosszul gépelő ember munkáját könnyebb korrigálni, mint a karakterfelismerővel bevitt szöveget.

2023. jan. 31. 10:19
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
#4 Open off, libre, hát persze. :D :D
2023. jan. 31. 10:26
 14/22 anonim ***** válasza:
96%

14. Imádom az ilyeneket. A munkám elsődleges munkaeszköze az Adobe Photoshop. Egy kérdésnél valaki írta a Gimp is jó, és ingyen van…

Mondom, oké, hol tudom beállítani, hogy Eurostandard (mázolt) festékszínhez 9%-os pontterülés tartozzon, a színbontás típusa GCR, fekete 95%, teljes festékmennyiség 340% legyen.

Válasz: pont leszarom. Erről ennyit.

2023. jan. 31. 10:34
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

"És mit is akarsz behúzni OCR-be, amikor a szöveg még nem is létezik, vagy csak kézzel írottan?"

Na ettől agy kőkori tesó..

A szöve máris létezik, ha valaki elmondja, a különféle konvererek meg kézírást is felismernek, és akár másik betűtípusra is átrakják...

De nem tartanám kizártank, hogy létezik már olyan szolgáltatás is ami hangfájlból készít szöveget, egy puszta feltöltés/ letöltés eszközlésével...

Ember szofver konverterek vannak ma már, meg intelligens médiaformátum felskálázók / szűrők!

Egy 30 éves papírfotó olyan részleteit mutatom meg neked, amiről eddig azt sem tudtad, hogy a képen vannak!

2023. jan. 31. 10:40
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Hamár adobe akkor max ligthroom, de maradok az opensource-nál, rawtherapy meg darktable, bőven elég, a többire ott az AI a neten!
2023. jan. 31. 10:42
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

"mint a karakterfelismerővel bevitt szöveget."

A szar karakterfelismerőét, ezt tedd hozzá, de azt se kell, mert ott az autocorrect számtalan verzója...

2023. jan. 31. 10:43
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon eltértünk a kérdéstől, de egy másikat ha kiírva valaki a professzionális hardverekről és szoftverekről, amelyeket a kiadóban lehet használni, akkor ott folytathatjuk.
2023. jan. 31. 10:47
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Mondom, oké, hol tudom beállítani, hogy Eurostandard (mázolt) festékszínhez 9%-os pontterülés tartozzon, a színbontás típusa GCR, fekete 95%, teljes festékmennyiség 340% legyen.

A nyomdagépeden max...

Ha már ehelyett fotoshop licenszre, meg monitorkalibrálásra költöttél..

Ugye havonta kalibrálják a monitoraid színhűségét?

Ja nem?

2023. jan. 31. 10:48
 20/22 anonim ***** válasza:
96%

"Amúgy ki az a nyomi aki még word excellt használ?"

Munkahelyek pl

2023. jan. 31. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!