Ha egy álláshirdetésben "Magabiztos számítógép felhasználói tudás (Excel, Word)" szerepel, mennyire mélyen kellene tudni kezelni ezeket programokban?
"Termelési adminisztrátornak hirdetik, konkrét végzettséget nem kérnek"
Akkor te valszeg minimálbérért fogod végezni a "logisztikai és szállítmányozási ügyintéző" szakképesítésről szóló munkát, ami szerintem jelenleg nincs végzettséghez kötve, de ez a szakma szólna a te leendő munkádról.
Csak az nem mindegy mennyiért...
4. 5.!
Egy kérdésre próbáltam felelni, amit a kérdező feltett. Mit jelent a magabiztos ismeret. Mivel otthon vagyok az álláshirdetések világában, próbáltam megvilágítani, hogy a tényleges elvárás bármi lehet. Két végletet írtam ennek szemléltetésére.
A kérdező csak most írta, milyen munkakörről van szó. Ez árnyalja a kérdést, de igazán nem lehet tudni, a munkaadó pontosan mit is vár el.
Egyébként pajtások, az OCR használata nem magas szintű ismeret, még ha magabiztosan is használod. És mit is akarsz behúzni OCR-be, amikor a szöveg még nem is létezik, vagy csak kézzel írottan? A kiadónk nem egy elmaradott hely, de ha megemlíted a karakterfelismerőt, a korrektorunk visítva szalad kötélért, hogy arra akassza fel magát. Egy rosszul gépelő ember munkáját könnyebb korrigálni, mint a karakterfelismerővel bevitt szöveget.
14. Imádom az ilyeneket. A munkám elsődleges munkaeszköze az Adobe Photoshop. Egy kérdésnél valaki írta a Gimp is jó, és ingyen van…
Mondom, oké, hol tudom beállítani, hogy Eurostandard (mázolt) festékszínhez 9%-os pontterülés tartozzon, a színbontás típusa GCR, fekete 95%, teljes festékmennyiség 340% legyen.
Válasz: pont leszarom. Erről ennyit.
"És mit is akarsz behúzni OCR-be, amikor a szöveg még nem is létezik, vagy csak kézzel írottan?"
Na ettől agy kőkori tesó..
A szöve máris létezik, ha valaki elmondja, a különféle konvererek meg kézírást is felismernek, és akár másik betűtípusra is átrakják...
De nem tartanám kizártank, hogy létezik már olyan szolgáltatás is ami hangfájlból készít szöveget, egy puszta feltöltés/ letöltés eszközlésével...
Ember szofver konverterek vannak ma már, meg intelligens médiaformátum felskálázók / szűrők!
Egy 30 éves papírfotó olyan részleteit mutatom meg neked, amiről eddig azt sem tudtad, hogy a képen vannak!
"mint a karakterfelismerővel bevitt szöveget."
A szar karakterfelismerőét, ezt tedd hozzá, de azt se kell, mert ott az autocorrect számtalan verzója...
Mondom, oké, hol tudom beállítani, hogy Eurostandard (mázolt) festékszínhez 9%-os pontterülés tartozzon, a színbontás típusa GCR, fekete 95%, teljes festékmennyiség 340% legyen.
A nyomdagépeden max...
Ha már ehelyett fotoshop licenszre, meg monitorkalibrálásra költöttél..
Ugye havonta kalibrálják a monitoraid színhűségét?
Ja nem?
"Amúgy ki az a nyomi aki még word excellt használ?"
Munkahelyek pl
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!