Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Utazás vagy közelebb költözés?

Utazás vagy közelebb költözés?

Figyelt kérdés

Január elején kezdtem el dolgozni a jelenlegi munkahelyemen, nem életem munkahelye de elvagyok, viszont nem tudom meddig tervezek itt lenni( nagyon sok lehetőségem nincs ugrálni), de eddig nem fogott meg a hely, hogy azt mondjam hosszútávon maradnék.

Napi 120 kilometert utazom, (60 oda 60 vissza) olyan 50 perc alatt teszem meg az utat. Jelenleg testvéremnél lakom, mivel párommal szétmentünk, ideiglenesen vagyok nála, neki nem nagy a lakása, inkább 1 személynek kényelmes. Találtam egy kiadó stúdió lakást( elég jó áron ) a faluban ahol dolgozom( fent a hegyekben), munkahelyemtől 10 perc séta, így az autót nem kellene napi szinten használnom, illetve nem utaznék majdnem 2 órát naponta. Benzinre annyit költök amit körülbelül egy havi bevásárlásra( valamennyivel kevesebbet, csak hogy legyen viszonyítási alap). Viszont a gondom ami zavar, hogy a lakást egy évig nem lehet felmondani ha kiveszem, csak ha találok mást aki beköltözik helyettem, mivel ez egy kisebb falu/ község a hegyekben, csak olyan költözik ide aki valószínűleg itt is dolgozik.

Kérdés, hogy bevállalnátok e így a helyemben a lakást a kényelem miatt , viszont nem tudjátok meddig akartok itt dolgozni vagy inkább utaznátok, és másfelé vennétek ki lakást, közelebb de nem fent a hegyekben (előbb utóbb költöznöm kell testvéremtől, nem akarok nála lakni hosszútávon) ?

Belefér a kiadásaimba a benzinköltség, nem arról van szó, hogy másra nem jut pénz ez miatt, inkább az idő ami fontosabb tényező itt, hogy majdnem napi 2 óra elmegy autókázással.

Nem Magyarországon élek, mielőtt valaki összezavarodna a hegyek miatt:)

2023. jan. 31. 07:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Szubjektív, de 50 perc az nem sok idő. Én Budapesten mióta letettem az autót, 55-60 percet utazom egy irányba. Bár nem teljesen összehasonlítható, mivel én tömegközlekedem, te vezetsz, utóbbi jobban lemerít.

Ha csak az idő a kifogásod és viszolyogsz a faluban lakástól (ami teljesen érthető), akkor költözz egy közelebbi városba. Ha elvagy otthon, inkább introvertált vagy, akkor viszont a lakás jó opció lehet.

Nem tudom ott ahol laksz mi a szokás, mit enged meg a jog és a bérleti szerződés, de itthon elmehetsz a lakásból 1 éven belül is, csak bukod a kauciót. De szerintem a legtöbb tulajjal meg lehet beszélni, hogy csak a felét hagyod nála, ez már teljesen egyénfüggő. Én egyszer már elkövettem azt a hibát, hogy ezért az 1 éves időtartamért nem változtattam lokációt, utólag belegondolva, még ha bukom a 2 havi összeget, akkor is megérte volna, mert az életminőségem sokkal nagyobb mértékben romlott a maradással, mint ha elbuktam volna 2 havi lakbért.

És a végére egy saját megjegyzés. Ha a szakítás nem a te döntésed volt, azt egyedül faluban egy lakásban kuporogva nehezebb lesz kiheverni ha szociális típus vagy, de nyilván ez is mindenkinél máshogy zajlik le.

2023. jan. 31. 08:03
 2/6 A kérdező kommentje:

Jogos amit irsz, kiszamolva kb egy evre tobb a benzinpenzem mint a 2 havi kaucio amit buknek ha felmondom a lakast elobb, de a tulajjal meg egyeztetek majd. Most is faluban lakom, illetve laktam eddig is, megszoktam mar, inkabb otthon ulos tipus vagyok, szoval nincs ezzel problemam.

A szakitas kozos megegyezes volt egyebkent.

2023. jan. 31. 08:51
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Arról megfeledkezel muci, hogy nem te döntesz arról, hogy meddig dolgozol egy helyen. Még téged, a királyfit/hercegkisasszonyt is lapátra tehetnek bármikor.
2023. jan. 31. 09:39
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
#3 Teljesen irreleváns a kérdés szempontjából, még jó hogy nem ezt alapul véve mozgunk a munkaerőpiacon. :D Meredek ilyet leírni, magas minőségben frusztrált grammhalmazra utal.
2023. jan. 31. 09:43
 5/6 A kérdező kommentje:
3: Nem arra fogok alapozni, hogy kirugnak vagy sem, de nyilvan nincs kizarva, de erre keves eselyt latok:)
2023. jan. 31. 09:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Próbaidő alatt nem költőznék. Utána igen.

Nekem 2x20 perc naponta a munkába járás és így is elmegy sok idő mármint olyan értelemben, hogy ha dolgozol, alszol, munkába mész akkor kb napi 5 órád marad magadra. Szóval a 2 óra bejárás nekem sok lenne.

2023. jan. 31. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!