Ha kirúgatom magam, akkor is ledolgoztatják velem a 3 hónap felmondási időt?
Ha tegyük fel, nem teljesítem a munkaköri leírásban leírtakat, nem veszem fel a munkát, vagy bármi, és emiatt felmondanak nekem, akkor is köteles vagyok még 3 hónapig ott dolgozni, vagy ez csak a munkavállaló általi felmondásra vonatkozik?
Mi van, ha simán fogom magam és nem megyek be dolgozni?
Megúszhatom így ezt a hosszú felmondási időt, hogy azonnal mehessek az új helyre?

Akkor erről tájékoztasd a magyar munkáltatók 99%-t is, hogy ne kérjék be az előző munkahelyi kilépő papírokat. Bekérik, mert nem fog bejelenteni, míg meg nem szűnt az előző munkaviszonyod és nem fogják neked elhinni bemondásra.

"Feleslegesen miért rémisztgetitek a kérdezőt."
Senki nem rémisztgeti. Leírtuk a jogi oldalát, ezzel kell számolnia. Ez nem jelenti azt kategórikusan, hogy a munkáltató be is fogja pereli. Az az ő döntése. De ha úgy dönt, hogy igen..., akkor tudjon róla, hogy mi várhat rá.
Én például az ilyen típusú dolgozókat (nem korrekt) simán megfingatnám. Csak azért, hogy tanuljon belőle.
Honnan tudod te azt, hogy a munkáltató milyen munkára milyen szerződést kötött valakivel? Lehet, hogy kötbért kell fizetnie egy olyan dolgozó viselkedése miatt, mint a kérdező. Szerinted ezt hagyná bármelyik munkáltató. Úgy leverném a dolgozón a károm, mint a szar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!