Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Merre tovább, ha nem bírom...

Merre tovább, ha nem bírom tovább a multikörnyezetet?

Figyelt kérdés

Egyszerűen besokalltam. Nem bírom az időhúzó meetingeket, a hr-es bullshitet, az egész napos monitor bámulást (egy nem is elég, kettő kell), a folyamatos készenlétet, az elárasztó adhoch feladatokat, a magassarkú kopogását, a pletykáló embereket, akik nem mennek el a "közösségi térbe", közösségi teret csinálnak abból, amiből nem kéne stb.

Nem a céggel van a bajom, magyar viszonylatban kimondottan jó a fizetés és a juttatások.

A promlémám az, hogy olyan pénzügyi szaktudással rendelkezem, amely kizárólag multiknál releváns. Attól, hogy átmegyek egy másik multihoz, nem lesz jobb az életem, sőt ott lehet, hogy még a főnököm se lenne jó fej.

Szóval mi a teendő, ha az egész irodázással szeretnék végezni és el szeretnék kezdeni valami teljesen újat?

Valakinek esetleg tapasztalat?

26f

2023. jan. 26. 19:04
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
#20 Lehet a te külsőd olyan, hogy nem mernek veled packázni :D De igen nekem beszóltak mindenre, étkezésre is, testemre cssk egyik srác (én nő vagyok), aki szerint a Solti Berni megérdemelte a megcsalást mert hízott a hormonoktól. De arra is volt mindog megjegyzésük, hogy pl miért sietek haza. Ha nem mentem egy munkaidőn kívüli programra tőlem egy méterre beszélték ki hogy mekkora g.ci vagyok. Úgyhogy vannak ilyenek is.
2023. jan. 30. 00:59
 22/27 anonim ***** válasza:
68%

Akkor rossz helyen van. Nem a multit kell otthagyni, hanem ezt a helyet.

Tapasztalatom szerint ebben az országban sajnos még mindig a multik tudják a legnormálisabb környezetet és a legnormálisabb fizetést adni.

Amúgy biztos személyiség kérdése is. Nekem aki beszól, annak megmondom, hogy nem igazán érdekel a véleménye. Ha meg a kollégákról akar valaki velem pletykálkodni, azt is meg szoktam mondani, hogy váltsunk témát.

2023. jan. 30. 12:52
 23/27 anonim ***** válasza:
67%

Imádom ezeket a hozzászólásokat, micsoda élményanyaggyűlt itt össze :))))

Ahogy az egyik előző hozzászólásban említettem, én már túl vagyok a holtponton, örülök, hogy dolgozhatok, a sallang már nem érdekel... sőt, leginkább nevetek rajta.

Pl. egy hete van egy új kolleginánk. Szerencsére elég sok a HO ahhoz, hogy ma láttam/hallottam először. Padtársával két hét után már a vizelési szokásaikról társalogtak.

Erről eszembe jutott az is, amikor egy másik cégnél a kollegína tőlem fél méterre ecsetelte a másik nap, hogy ma épp milyen lett a széklete.

A sutyorgás, susmus, mások hát mögötti kibeszélése teljesen sztenderd dolog. Ebben sok helyen még a "vezetők" azaz team leaderek is partnerek. Aztán ha ott van az érintett persze megy vele is a dimidumi. Minél több infót kiszedni belőle aztán másnap lehet jól kibeszélni többiekkel a delikvenst... :D

Véleménye mindenkinek van mindenről, leginkább ugyanaz. A világ eseményeiről pl. mindenki elolvassa ugyanazt a napi 10 főcímet így aztán nagyon tájékozott lesz. Nyílván jobban tudod Zuglóból mondani, hogy mi a helyzet a Fülöp-szigeteken, megírta a...

Kedvencem az ebéd. Tülekedés a konyhában, 5 mikró 10 féle kajával, keveredik a házi pád táj és a székelykáposzta bűze. "És te, mit hoztál?" "Az rántott hús?" "Úúú" :D

Amikor anyád nem mondta, hogy ne nézd ki más szájából az ételt esete.

Mégis azt mondom örüljünk annak ami van, a stabil fizetésének, viszonylag sok HO-nak, és annak hogy valamiféle céges kultúra mégis csak van. Egyetértve az előttem szólókkal - mi lenne ezzel a sok emberrel, ha még ENNYI KULTÚRÁT SEM eröltetnének rájuk a cégek?

(Persze minél ocsmányabb személyiség rejtőzik a máz alatt, annál fájdalmasabb, amikor lehullik a máz.)

Lelkesedni nem kötelező, dolgozni érdemes, és meg lehet találni minden cégen belül azokat az embereket akik miatt érdemes maradni. Némi kreativitással még azokat a tevékenységeket is...

2023. jan. 31. 21:56
 24/27 gago77 ***** válasza:
48%
Nekem is ez volt, bár engem is zavart kicsit a nyüzsi körülöttem az irodában, de a multi-bullshit meg az idióta ügyfelek voltak amik végül betették a kaput. És a home office sem segített. 800ezret kerestem de nem bítam tovább. Belekezdtem egy vállalkozásba, most markolózok. Ez tök ellentétes az irodai melóval, ráadásul saját magam főnöke vagyok. Anyagilag viszont nem igazán jött be, töbmilliós deficitben vagyok, pláne ha beleszámolom a kimaradt multis jövedeblmet is. Ma már azt gondolom, nem biztos hogy ez volt a legjobb megoldás. Viszont muszáj volt valamit változtatnom. Remélem neked jobban sikerül.
2023. ápr. 18. 08:20
 25/27 anonim ***** válasza:
24-es, ez érdekesen hangzik. Nekem már az "új" kezdete előtt, azaz most, van több millió mínuszom. Képzések, multiból kimaradt hónapok... Esetleg ha van kedved még némi tapasztalatot megosztani, írj. Furán hangzik, de motiváló olyanokról olvasni, mint te. Ezek szerint mégiscsak van értelme.
2023. ápr. 18. 10:02
 26/27 gago77 ***** válasza:
25 - Amiket a kérdésedben leírtál akár én is írhattam volna, teljesen átérzem a helyzeted. Szerintem sokan így vannak ezzel, csak nem mindenki határozza el magát, vagy egyszerűen nem teheti valamiért. Viszont lehet hogy nem is kell, akkor viszont valami másban kell keresni kiutat. Mai fejjel lehet h kipróbálnék valami mentális stressz oldást. Meditálnék, thai-chi-znék (jól írtam??), vagy ilyesmi. Ha semmiképp nem javul a helyzet, csak akkor váltanék. Van egy barátom, aki kb fél éve váltott céget. Nagyjából ugyanazt csinálja amit a volt munkahelyén, de jobban szereti mert bizonyos folyamatok máshogy vannak, nem minden van ugyanúgy. Azt a faktort kell megváltoztatni, kiiktatni ami a legjobban zavar. Aztán ha nem jön be a dolog még mindig csinálhatsz teljes profil-váltást, de a vállalkozást jól gondold meg és lehetőleg legyen segítséged egy olyan személy formájában aki már régóta mozog vállalkozói körökben. Nem könnyű, viszont másképp nehéz! :)
2023. ápr. 18. 10:25
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Most kaptam új munkakört, kezdem érteni, hogy miről beszéltek. Sajnos nem én osztom be a munkaidőt, hanem egy szlovák kollegina, hát. Eddig azt hittem a magyarok rosszak, ne tudd meg. Elvárja, hogy reggel 7-től este 9-ig elérhető legyek, és olyan stílusban beszél velem, hogy már többször kikértem magamnak. Amúgy nem is érti, hogy mi a probléma, tényleg mindenkivel ilyen. Mondjuk most utólag hallottam, hogy nagyon régóta kerestek ide embert, szerintem ha én elmegyek innen, én is azért mindenkinek elmondom, hogy nehogy elvállalja. Elég mérges vagyok egyébként, mert az előző helyemet szerettem. Megpróbálok cégen belül váltani, de lehet, hogy nem fog menni, és új munkahelyet kell keresni.
2023. ápr. 18. 20:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!