Merre tovább, ha nem bírom tovább a multikörnyezetet?
Egyszerűen besokalltam. Nem bírom az időhúzó meetingeket, a hr-es bullshitet, az egész napos monitor bámulást (egy nem is elég, kettő kell), a folyamatos készenlétet, az elárasztó adhoch feladatokat, a magassarkú kopogását, a pletykáló embereket, akik nem mennek el a "közösségi térbe", közösségi teret csinálnak abból, amiből nem kéne stb.
Nem a céggel van a bajom, magyar viszonylatban kimondottan jó a fizetés és a juttatások.
A promlémám az, hogy olyan pénzügyi szaktudással rendelkezem, amely kizárólag multiknál releváns. Attól, hogy átmegyek egy másik multihoz, nem lesz jobb az életem, sőt ott lehet, hogy még a főnököm se lenne jó fej.
Szóval mi a teendő, ha az egész irodázással szeretnék végezni és el szeretnék kezdeni valami teljesen újat?
Valakinek esetleg tapasztalat?
26f
Akkor rossz helyen van. Nem a multit kell otthagyni, hanem ezt a helyet.
Tapasztalatom szerint ebben az országban sajnos még mindig a multik tudják a legnormálisabb környezetet és a legnormálisabb fizetést adni.
Amúgy biztos személyiség kérdése is. Nekem aki beszól, annak megmondom, hogy nem igazán érdekel a véleménye. Ha meg a kollégákról akar valaki velem pletykálkodni, azt is meg szoktam mondani, hogy váltsunk témát.
Imádom ezeket a hozzászólásokat, micsoda élményanyaggyűlt itt össze :))))
Ahogy az egyik előző hozzászólásban említettem, én már túl vagyok a holtponton, örülök, hogy dolgozhatok, a sallang már nem érdekel... sőt, leginkább nevetek rajta.
Pl. egy hete van egy új kolleginánk. Szerencsére elég sok a HO ahhoz, hogy ma láttam/hallottam először. Padtársával két hét után már a vizelési szokásaikról társalogtak.
Erről eszembe jutott az is, amikor egy másik cégnél a kollegína tőlem fél méterre ecsetelte a másik nap, hogy ma épp milyen lett a széklete.
A sutyorgás, susmus, mások hát mögötti kibeszélése teljesen sztenderd dolog. Ebben sok helyen még a "vezetők" azaz team leaderek is partnerek. Aztán ha ott van az érintett persze megy vele is a dimidumi. Minél több infót kiszedni belőle aztán másnap lehet jól kibeszélni többiekkel a delikvenst... :D
Véleménye mindenkinek van mindenről, leginkább ugyanaz. A világ eseményeiről pl. mindenki elolvassa ugyanazt a napi 10 főcímet így aztán nagyon tájékozott lesz. Nyílván jobban tudod Zuglóból mondani, hogy mi a helyzet a Fülöp-szigeteken, megírta a...
Kedvencem az ebéd. Tülekedés a konyhában, 5 mikró 10 féle kajával, keveredik a házi pád táj és a székelykáposzta bűze. "És te, mit hoztál?" "Az rántott hús?" "Úúú" :D
Amikor anyád nem mondta, hogy ne nézd ki más szájából az ételt esete.
Mégis azt mondom örüljünk annak ami van, a stabil fizetésének, viszonylag sok HO-nak, és annak hogy valamiféle céges kultúra mégis csak van. Egyetértve az előttem szólókkal - mi lenne ezzel a sok emberrel, ha még ENNYI KULTÚRÁT SEM eröltetnének rájuk a cégek?
(Persze minél ocsmányabb személyiség rejtőzik a máz alatt, annál fájdalmasabb, amikor lehullik a máz.)
Lelkesedni nem kötelező, dolgozni érdemes, és meg lehet találni minden cégen belül azokat az embereket akik miatt érdemes maradni. Némi kreativitással még azokat a tevékenységeket is...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!