Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért keres többet egy scrum...

Miért keres többet egy scrum master, mint egy fejlesztő?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy mi az, ami miatt az ő munkája többet ér. Több felelősség?
2023. jan. 26. 15:06
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem mindegy, hogy mi a scrum master pozi tartalma. Vannak akik csak az agile ceremoniákat szervezik, meg olyanok is, akik gyakorlatilag team leadek, people managementtel, risk kezeléssel stb. Na most az utóbbi esetben ha egy SM csődöt mond, akkor az ha nem is bukta a projekt/product szempontjából, de rengeteg extra költséget képes generálni. Ezért kapnak ők sokat.
2023. jan. 26. 15:28
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
nem biztos, hogy jobban keres.
2023. jan. 26. 15:33
 3/20 anonim ***** válasza:
74%
Hát egy jó fejlesztõnél nem fog egy SM többet kapni.
2023. jan. 26. 15:33
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Én pl az SM role-on kívül senior dev is vagyok, aládolgozok a PO-nak, segítek dönteni a fejlesztés irányát érintő kérdésekben, a pull requestek 80%-át egy másik seniorral együtt én szoktam megnézni, emellett couchingolom a juniorokat is, szóval elég komplex feladataim vannak.
2023. jan. 26. 15:36
 5/20 anonim ***** válasza:
68%
Semmi ertelme a kerdesnek, a legjobban fizeto cegeknel eleve nem is letezik dedikalt scrum master pozicio.
2023. jan. 26. 15:38
 6/20 anonim ***** válasza:
67%
Mármint a te cégednél miért keres többet? Azt honnan tudjuk? Kérdezd meg a management-et. Komolyabb cégeknél nem is létezik ez a fogalom, mint teljes munkaidős pozíció, a csapat valamelyik tagja a "scrum master" is.
2023. jan. 26. 15:46
 7/20 anonim ***** válasza:
32%

"Hát egy jó fejlesztõnél nem fog egy SM többet kapni."

Ez egy végtelen kör, mert egy még jobb SM-nél nem fog egy jó fejelesztő sem többet kapni.

Mindig van tapasztaltabb a másik oldalt, akit jobban megfizetnek. De ebből kár levonni következtetést

2023. jan. 26. 15:52
 8/20 anonim ***** válasza:
57%
7-es mondasz 1-2 céget, amelyik fizet scrum masternek mondjuk br. 2 millió Ft felett?
2023. jan. 26. 15:54
 9/20 anonim ***** válasza:
65%

#8 Te meg olyat ahol minden fejlesztő 2 millió felett keres..

Nálunk például van scrum master, viszont ez nem egy full time role, szimplán csak aki amúgyis menedzselgette a csapatot, az vette át az ez alá tartozó feladatokat is.

Szerintem a legtöbb helyen így van, szóval a kérdés megválaszolása attól is függ, hogy amúgy mit dolgozik, mert egy fejlesztő is lehet a scrum master vagy fordítva.

2023. jan. 26. 16:20
 10/20 anonim ***** válasza:
32%

A legtöbb cég ahol dolgoztam (nagy multik) kb ugyanúgy fizették meg a SM-t és a fejlesztőt. Annyi különbséggel hogy lefelé junior fejlesztővel nem volt egy szinten SM.

De egy senior SM ugyanannyit keresett, mint egy senior fejlesztő. Ez nem egy csatatér (normális cégeknél), ahol versenyzünk, hogy kinek nagyobb a szája, ahogy azt #8 képzeli, hanem csapatmunka, a csapat megfelelő szinten lévő emberei meg ugyanabba a fizetési sávba esnek.

Ezt főleg a junior fejlesztők szokták nem érteni

2023. jan. 26. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!