A Product owner ill. Scrum Master többet keres mint egy fejlesztő, vagy kevesebbet?
Egyreszt maga a pozicio is cegfuggo. A komolyabb tech cegeknel eleve nem letezik pl. dedikalt scrum master pozicio (product owner sem, legalabbis nem ilyen neven).
Masreszt egy product manager fizetese sokkal kisebb skalan mozog, mint egy fejlesztoe. Google-nel pl. egy junior fejleszto a toredeket keresi egy product manager fizetesenek, egy principal engineer meg a tobbszoroset.
"A komolyabb tech cegeknel eleve nem letezik pl. dedikalt scrum master pozicio (product owner sem, legalabbis nem ilyen neven)."
LOLLLLLLLL :D :D :D :D :D
Hát igen, ez nem ilyen egyszerű kérdés :)
3-as mutatsz egy Scrum Master pozit mondjuk Amazon vagy Microsoft karrier oldalán? Vagy ha szigorúan Magyarországon akarunk maradni, akkor mondjuk egy Revolut vagy Wise-nál (vagy akár az említett Google-nél)?
én, mint tapasztalatlan Product Owner, többet kapok jóval mint egy junior fejlesztő
igaz projektmenedzser előélettel nem számítok annyira kezdőnek
Szerintem a különvett Scrum Master role-nak semmi értelme, én is voltam már SM nagy banki projekten, és az egyéb feladataim mellett simán lehetett csinálni.
A PO az már teljesen más feladatkör, oda domain tudás kell, meg jó szociális érzék, hogy a stakeholderek idiótaságait kezelni tudd. Amikor PO voltam, jóval többet kerestem már mint a devek többsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!