Egy Foodpandás vagy Wolt futárnak megéri?
Általány adózás van, ha túllépik a határt, és mégis egy csomóan teljes állásban vannak, de hallottam olyanról is aki hobbi futár, hogy éri meg nekik?
Aki futár leírná, mik a kiadások?
Viszonylag sok munkával, átlagban kb 220 órával keresek 800ezret.
Ebből az adó, ha elfogy az SZJA keret, akkor körülbelül 200-250ezer között lesz.
Citroen C-zeroval csinálom egy kisvárosban, havi szinten körülbelül 300KW áramot fogyasztok el otthoni töltéssel. Ez nagyjából 20ezer Ft.
Nekem megéri, de bármilyen kisfogyasztású autóval is legalább 100-120ezres üzemanyagköltséggel lehet számolni. Úgy pedig már kevésbé megérős.
Biciklivel a pénz kevésbé jó, és szerintem hosszútávon nem is lehet csinálni.
Tehát főállásban vagy elektromos autóval, robogóval, esetleg egy max 4-5 litert fogyasztó kisautóval még megérheti csinálni.
Nem katás vagy?
Mikor fogy el az szja keret?
2022 Szeptembere óta nem tudunk katásként adózni. Kénytelenek voltunk átállni átalányadóra.
Ebben az évben 2.320.000 Ft bevételig nem kell SZJA-t fizetni.
Tehát az én bevételemnél körülbelül ez a keret áprilisra fog elfogyni. Így Január, Február, Március hónapokra csak TB-t és szochot kell fizetnem ami kb 75ezer forint
Aha értem, köszi hogy leírtad!
A könyvelést havonta hogyan kell elintézni?
Meglehet csinálni egyedül is?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!