Állás keresésnél számít, hogy hányas lett a
diplomám?
Figyelt kérdés
Pl ha pályakezdő vagyok és közgazdász (gazdálkodás és menedzsment alapszak) végzettségem van. Vagy esetleg a későbbiekben munka keresésnél.
Ha pl csak 3as lett a diplomám az számít? Ebben az esetben nehezebb munkát találnom, vagy csak rosszabb (kevesebb fizetésű) munkát találnék mint egy olyan akinek 4es vagy 5ös lett a diplomája? Vagy abszolút semmilyen munkánál nem nézik azt, hogy hányas, csak azt hogy legyen diplomám. (Persze mellette még van középfokú meg szakmai angol nyelvvizsgám is, nem tudom mennyit számít az.)
Vagy esetleg az számít, hogy melyik egyetemre jártam? Ezt szokták nézni?
Soha senki nem nézte meg hányas lett a diplomám, és nem is kérdeztek rá. Egyszer sem.
2023. jan. 20. 01:07
2/10 anonim válasza:
Nem.
2023. jan. 20. 02:31
3/10 anonim válasza:
Ugyanaz a végzettségem, mint neked, még a jegy is. :)
Sosem kérdezték meg, hogy hányas lett a diplomám. De nem is találtam állást ezzel a szar diplomával.
2023. jan. 20. 05:26
4/10 anonim válasza:
Sose kérdezték, viszont a diplomamunkámba rendszeresen belekérdeztek, még 6 év munkaviszony után is. Jellemzően szakmai és szóbeli személyiség teszttel mérik fel, hogy alkalmas vagyok a pozícióra, valószínűleg máshol is így van.
2023. jan. 20. 07:36
5/10 anonim válasza:
Nem. Tőlem sem kérdezték, nem is hallottam olynaról, ahol kérdezik. Mindenütt csak akkor kellett a diplomát bemutatni, amikor már eldöntötték, hogy felvesznek, és adminisztrációhoz kelletr nekik egy diploma másolat. Tehát gyakorlatilag mindegy hányas a diplomád, annyi, hogy ha jelentkezéskor azt állítottad van, akkor mikor nyilvantartásba veszik, legyen.
2023. jan. 20. 08:52
6/10 anonim válasza:
Magát a diplomát mindenhol be kellett mutatnom (nagy cégek, multik), de 100%-ban csak a belépéskor, tehát akkor, amikor már régen túl voltunk az interjú kör(ök)ön, egyezségen.
A meglétén túl soha semmit nem jegyzett ebből fel a HR.
2023. jan. 20. 10:05
7/10 anonim válasza:
Senkit nem érdekel hányas lett a diplomád, ha már megvan.
2023. jan. 20. 13:07
8/10 anonim válasza:
Közigazgatásban megkérdezik
2023. jan. 21. 01:03
9/10 anonim válasza:
Nekem most első gyakorlati helyen kérdezték meg,hogy kb mi a francot csinálok 6 éve a szakomon.Kicsit kellemetlen volt,de jobban érdekelte őket,hogy milyen valós tapasztalatom van.Igazából az érdemjegy lényegtelen.Lehetsz full 2-es is.Az a lényeg,hogy mit tudsz diplomán kívül felmutatni.pl nyelvizsga,tdk,versenyek,tapasztalat máshelyről.Ezek amik kiemelnek a jelentkezők közül.És,hogy mennyire vagy szimpatikus nekik beszélgetés során.
2023. jan. 21. 14:20
10/10 anonim válasza:
"Közigazgatásban megkérdezik"
Nyilván annyi summa cum laude diplomás jelentkezik, hogy válogatniuk kell küzülük :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!