Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkáltató nem köteles nekem...

Munkáltató nem köteles nekem bérigazolást adni bármikor, ha én azt kérem? Nem a bérlapról beszélek

Figyelt kérdés

Állítólag jan 1-től nőtt a bér, és erről még decemberben kellett volna új szerződést kapni. A mai napig nem kaptunk semmit.

Én meg kértem a héen egy bérigazolást, hogy igazolja le írásban a cég mennyi is az én aktuális bruttó alapbérem 2023. január hónapban.

És akkor nincs helye mellédumálásnak, ott kell lennie az emelt összegnek ha valóban emelni fog. Alapbér ugye, pótlék és betegség miatti távollét itt nem számít.

És nem adják ki. Nem és kész.

Nem kötelező ezt nekik kiadni ha én azt kérem?

Nem a havi bérlapról beszélek a gyengébbek kedvéért.

2023. jan. 18. 08:18
 1/8 anonim ***** válasza:
47%
Felmondás! Át akarnak verni!
2023. jan. 18. 08:46
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

Amíg nem írtál alá szerződést róla addig nem emeltek.

Nem erről nem kötelesek igazolást adni, hiszen az érvényes szerződésedben benne van a béred.

2023. jan. 18. 09:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Mi az a "bérigazolás"? Még nem is hallottam ilyenről.
2023. jan. 18. 09:31
 4/8 anonim ***** válasza:
De igen, Bazsi, már elég régóta pörögsz ezen, konkrétan hetek óta kérdezgeted. Ideje lenne kitalálni valami újat
2023. jan. 18. 12:59
 5/8 anonim ***** válasza:
A munkaltatonak 30 napja van eled tenni a szerzodest. Nem hogy nem decemberben kell de mag januar elejen sem muszaj eled rakni.
2023. jan. 18. 14:51
 6/8 A kérdező kommentje:

"A munkaltatonak 30 napja van eled tenni a szerzodest."

de nem ez volt a kérdés!!

"Munkáltató nem köteles nekem bérigazolást adni bármikor"

ez volt a kérdésem!!

"januar elejen sem muszaj eled rakni"

és hányadika is van ma? Jan eleje? nálam jan 18 van, az már nem is a közepe nemde?

2023. jan. 18. 16:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Jan. 1el módosult állításod szerint. 30 nap még nem telt le. Nem köteles adni. Jövedelem igazolást kérhetsz, de az a már kigizetett jövedelmekre vonatkozik.
2023. jan. 18. 17:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért nem kapsz bérigazolást, mert nem létezik ilyen dokumentum.

De amúgy is minek adnának az alapítványi suliban, hiszen ott bér sincs.

2023. jan. 19. 08:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!