Jellemző, hogy az Aldiban diplomások is dolgoznak, vagy inkább különleges eset?
Mármint mindenes-kasszás-árufeltöltőként.
Ahol lakom, egy huszonéves (tudtommal humán diplomás) lány is dolgozik, elvileg angolul is tud, de nem tudom, mennyire beszéli, csak látásból ismerem vmennyire, és meglepődtem, hogy ott dolgozik.
Azért vhol még kínos - nem megbántva az ott dolgozókat - ha vki felsőfokú angollal, diplomával ott pakolja az árut olyanok között, akik semmilyen piacképes tudással, végzettséggel nem rendelkeznek, tisztelet a kivételnek.
Ez nem cégfüggő, bárhol dolgozhatnak diplomások is, ha olyan helyzetbe kerülnek, hogy muszáj valamit melózniuk.
Manapság a diploma sem előjog már, csak lehetőség máshová is, de jópár helyen lehet hátrány is.
Van diplomás atókereskedő is, csak Bentley-t árul meg Ferrarit.
Jozskának meg nem kell diploma a Suzukiba, mert minek...
Inkább kivételes eset. Divatos szidni a diplomásokat, de úgy látom, összességében jóval értelmesebbek, tájékozottabbak, mint az őket szidó átlag kisember.
Bolti eladóként/árufeltöltőként nem épp az értelmiség dolgozik, ha egy diplomás ott köt ki, nagy eséllyel nincs felsőfokú nyelvtudás és/vagy nem piacképes a diplomája.
17:
Szerintem a kérdés nem a diákmunkásokról szól, szóval a válaszod eléggé irreveláns.
"Divatos szidni a diplomásokat, de úgy látom, összességében jóval értelmesebbek, tájékozottabbak, mint az őket szidó átlag kisember."
Mondok azért pár kivételt jó?
Sztk-s orvosok, Tsz elnökké, majd polgármesterré avanzsált múltrendszerbeli agrármérnökök.
És még folytathatnám!
A diploma hamarabb elavul, mint egy szalonautó piaci értéke!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!