Frissen végzett informatikusként mennyi lehet a reális béreigényem?
Van egy Üzemmérnök informatikus diplomam(PE MIK)
b2es nyelvvizsga
minimális tapasztalatom az 500 óra szakmai gyakolatnak köszönhetően egy nagyobb internet szolgálatató cégnél(Tarr kft).
Főként a rendszegazdai/üzemeltetői állásokra szeretnék pályázni de a fejlesztői pozícióban is szívesen kiprnám magam.
#20 a Conti kifejezetten hulladekul fizet, mint a tobbi autoipari ceg.
Persze meg mindig nem tudjuk, hogy a kerdezo mennyire kompetens es milyen cegekhez jelentkezik, lehet valoban ennyi realis neki, vagy meg kevesebb akar.
#19 béreket nem mi határozzuk meg hanem a munkaerőpiac. Alapvetően kezdőknél a potenciált fizeted meg, nem pedig az aktuális tudást.
Általában nem a bérigény az ok amiért nem talál valaki állást. CVt jól kell összerakni és interjúkra bizony fel kell készülni. És jelentkezni kell.
Nekem az ismerőseim és barátaimnak kb 2 hónap volt munkát találni.
Rendszergazdaként szerintem 380-450 ezer közötti bruttótól többre ne nagyon számíts. (Sulikban, vagy közférás intézményekben ennyit sem nyilván).
Ha valami supportos melót nézegetsz multiknál így kezdésnek, akkor ott 450-550 ezer között megadnak.
Adatelemzőknek, fejlesztőknek megadnak 550-700 ezer közötti bruttó bért, nyilván a fejlesztői átlag közelebb a 700-hoz mint az elemzői, de mindkettővel kereshetsz a bármennyit ebben a sávban így kezdőként is. Én 700k feletti kezdő fizetésről még nem nagyon hallottam, 0 tapasztalattal.
Lehet hogy én vagyok béna de szerintem elszállt összegeket írtok.
Saját példa.
2014-2015 heti 2 nap bsc diploma előtt 0 talapsztalat nettó 100E
2017-2020 nettó 350ról indutam végén nettó 550 volt.
2020-? 600-ról indultam most 870E.
Rettenet elszálltak ezek az összegek. Ez 2-3 évvel reális, kezdőként főleg ezen a területen nem.
De próbálkozzatok nyugodtan, majd ne sírjatok, ha nem vesznek fel
Sokszor feljött ez a téma hogy mi realisztikus meg mi nem az. Nagyon nem mindegy hogy Budapest vagy Megyeszékhely vagy kisebb városban keres valaki munkát.
Az se mindegy, hogy valaki beszél e rendesen angolul vagy sem.
És egy multi sokszor jobban megfizeti az embereket mint egy KKV.
Diák béreket meg lehet nézni, mert azok sokszor ki vannak írva és óriási a szórás. Br300 ezer forinttól 500 ezer forintig lehet fejlesztőként gyakornokoskodni, ez óriási különbség. És aki 500 at ad egy gyakornoknak, az nagy esélyel megadja a 7-800 ezret a junior fejlesztőinek.
Személyes példa: mikor én gyakornokoskodtam kb 40% al többet kerestem, mint az a haverom aki már akkor 2 éve fejlesztett. Én egy Pesti multiba mentem ő pedig egy vidéki KKV ban dolgozott.
Juniorként pedig olyan bérem van ami gyakorisok szerint "nem realisztikus".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!