Gyárban dolgozó operátorok, nálatok is elkívánják a vezetők, ha nincs semmi munka akár 8 órában, akár 6, akár 4 órában akkor is benn üljetek és nézzetek ki a fejetekből, vagy haza engednek?
"Az állasidő pedig nem azt jelenti, hogy a lelki nyomorult, dolgozni nem akaró proli hazamehet"
"A munkavállalót, ha a munkáltató foglalkoztatási kötelezettségének nem tesz eleget (állásidő) - az elháríthatatlan külső okot kivéve - alapbér illeti meg."
Ha a munkahelyen vagy, akkor foglalkoztat és bér illet meg függetlenül attól, hogy milyen feladattal bíz meg.
Régen is volt hasonló, ami az építőiparra volt jellemző. Úgy hívták, fagyszabadság. Az építőipar egy része fagyos időben nem tudott dolgozni (csatornázás, útépítés stb.). Ha a munkáltató nem tudott gondoskodni olyan munkáról a téli hónapokra, ami fagymentes helyen végezhető volt, akkor fagyszabadságra küldte a dolgozókat. Akár több hétre is. A fagyszabadságra a rendes bér X százaléka járt munkavégzés nélkül is.
Az állásidő kb. hasonló, csak ma már az ok nem egyedüliként a fagy lehet.
"ah, csak az az értelmes, ami egyetért veled"
Hol olvastad Te azt, hogy egyetértek a kérdezővel, vagy Ő velem? Sehol. Leírtam a tényeket és ő ezt megköszönte.
Ráadásul a fizetetlen szabadságra tértem ki elsősorban a válaszomban a félretájékoztatások elkerülése végett.
"Még mindig nem érted. Sebaj"
Szerintem meg Te nem vagy képben. Sebaj. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!