Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem találom a helyem a 3....

Nem találom a helyem a 3. munkahelyem után sem. Mit tegyek? 24n

Figyelt kérdés

Pénzügy és számvitel szakon diplomáztam a Corvinuson és adózás területen kezdtem dolgozni. Először egy BIG4 cégnél (itt végeztem el a kötelező szakmai gyakomat is, de utána ott maradtam még pár hónapot) adótanácsadáson, viszont egy idő után a munka mennyiségét és a tempót már nem bírtam. Elkezdődtek a napi 10-12 órás munkanapok, és így sem láttam a munka végét sosem, és a seniorok sem voltak túl segítőkészek. Pályakezdőként olyan tudást vártak tőlem el minimális (vagy semmi) segítséggel (nem volt nekik idejük betanítani), amiről egyetemen sosem hallottam, így hatékony sem voltam, mert mindennek nekem kellett utánanézni, törvényekből, jogszabályokból, viszont ez rengeteg időt vett el és csúsztam a feladatokkal, jöttek a negatív visszajelzések, kikészültem, felmondtam.

Átmentem egy magyar bankhoz, szintén adózás területre, de itt pedig átestem a ló túloldalára. Teljesen más munkahelyi kultúra volt, középkorosztálybeli kollegáim voltak és egyszerűen alig voltam munkám. Az adóbevallási határidők előtti 2-3 nap igen, de egyébként hetek teltek el úgy, hogy nem csináltam SEMMIT. Szóltam többször a főnököknek, többieknek, hogy sok szabad kapacitásom van, szóljanak, ha tudok segíteni, akkor szívesen. Néha csurrant-cseppent valami extra feladat, de egyébként alig volt munkám és igazából a többieknek sem. Ahogy láttam a monitorokat, mindenki bookingon, indexen és egyéb weboldalakon böngészett, netezgettek stb. Szóval őszintén itt úgy éreztem, nagyon átestem a ló túloldalára, és többszöri kérésem ellenére sem kaptam több munkát, ezért kb 1 év után váltottam.

A váltással együtt átjöttem általános üzleti tanácsadási területre az adózásból, illetve az is nagy változás volt, hogy multiból kis magyar kkv cégre is váltottam. Alapvetően jól érzem magam itt, de sokszor inkább olyan az egész, mintha egyetemen lennék, nem érzem azt, hogy konkrét munkát végeznénk. Mikor idejöttem, akkor volt egy konkrét projekt, amin dolgoztunk, az tetszett is, hogy minden nap haladtunk, csináltuk, volt kézzel fogható eredménye a munkának. Viszont az a projekt kipörgött és most igazából egyelőre új ügyfélprojekt sincs kilátásban, hanem a tulajdonos talált ki egy belsős projektet, amiből nem tudom, lesz-e valami. 3 közvetlen kollegám van és igazából ők sem túl lelkesek az új projekt kapcsán, kicsit tengünk-lengünk, úgy érzem... persze minden nap összeülünk és próbálunk haladgatni, de mintha a semmiről beszélnénk órákat, nem jutunk A-ból B-be... úgy érzem, minden nap úgy letelik a munkaidő, de mikor a nap végén megkérdezik, mi volt a munkában, akkor igazából.. hát nagyjából semmi :D Szeretem, ha pörög a munka, ha van kézzel fogható (vagy mérhető) eredménye annak, amit csinálok, de most úgy érzem, mintha egy klubdélután lenne, bemegyek dolgozni, beszélgetünk, aztán hazamegyünk, de mintha semmivel sem haladnánk és ez a belsős projekt ráadásul - pont ebben a válságos időszakban - olyan, mintha teljesen elrugaszkodott ötlet lenne, és őszintén nem is tudjuk, hogy a jövőben lesz-e erre a szolgáltatásunkra kereslet (ez a másik 3, tapasztaltabb kollegám aggálya!). Most picit elvesztettem a perspektívát is ezen a munkahelyen is...

Nem tudom, kezdem azt érezni, hogy velem van a baj. Mintha nem találnám meg azt a megfelelő helyet, ahol jól érzem magam... ennek a jelenlegi munkahelynek mindenképp adok esélyt, szerintem még 1-2 évig biztosan itt maradok, de most picit elment a motivációm is, mióta lezártuk azt az előző, izgalmasabb ügyfélprojektet..

2023. jan. 11. 12:42
 1/8 A kérdező kommentje:
1, Menj át szerintem a szexualitás kategóriába vagy az ismerkedésbe :D
2023. jan. 11. 12:48
 2/8 anonim ***** válasza:
24%

Nem veled van a gond, üdv a félperiférián, abban az országban, ahol összesen 3 komoly nagyvállalat (Mol, OTP, Richter) maradt.

Örüljünk neki, hogy legalább az SSC-k szeretik az országot, mert nélkülük még nagyon munka sem akadna.

Az, hogy a Big4-t nem szeretted, teljesen érthető. Az, hogy a magyar bank ilyen, picit gáz.

Esetleg vmelyik nagy pénzügyi cég ssc-je? (Citi, Blackrock, Morgan)

Vagy ugyan ez, csak Varsóban?

2023. jan. 11. 13:16
 3/8 anonim ***** válasza:
5%

Eskü nem ertem mit vársz ebben a kérdésben másoktól.

A te elégedettséged szempontjából irreleváns mi mit gondolnank neked jónak.

2023. jan. 11. 13:21
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon kevés olyan cég / állás van ahol normálisan be tudják lőni a feladatok mennyiségét, sajnos mindenhol ez van, vagy kihajtják a beled is vagy megy az unatkozás.

A Big4 köztudottan nagyon gáz, a magyar bankok is, én is próbáltam mindkettőt ennek alapján abszolút megértem, hogy eljöttél. A már említett Morgan / Citi / Blackrock vonal amúgy tényleg jó lehet, jól mutat a CVben, és klassz projekteket is ki lehet fogni, én arrafelé próbálkoznék.

2023. jan. 11. 14:38
 5/8 anonim ***** válasza:
27%
válts országot.
2023. jan. 11. 14:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen felesleges csak emiatt orszagot valtani, ugyanez van. Raadasul nyugaton az egyes pozik sokkal specializaltabbak, ero sokkal szukebb feladatkort kell nyomatnod, ami sokkal unalmasabb.
2023. jan. 11. 18:06
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
itt csak annyi a helyzet hogy jodolgodban mar nem tudod mibe koss bele.. semmi nem jo
2023. jan. 11. 18:47
 8/8 anonim ***** válasza:
61%

stay-at-home mom :) bocs ez talán túlságosan hímsoviniszta volt

Interjú alatt vállogass jobban a cégek közzött, húzz ki minnél több infót belőlük.

2023. jan. 11. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!