Akik Angliában dolgoztok, hogy érint titeket az ottani válság? Nagy baj van?
Figyelt kérdés
Mit dolgozol és mennyit keresel? Mennyi a lakhatásod? Mennyit tudsz félrerakni?2023. jan. 9. 23:22
1/9 anonim 

válasza:

Projektvezető IT területen egy banknál, évi 90000 font bruttó, de mivel a nejem is dolgozik, ennek kb a másfélszeresét keressük ketten. Havi többezer fontot félrerakunk, az hogy mennyit, az attól függ, mert hobbikra meg utazásra elég sokat költünk.
2/9 anonim 

válasza:

Én havi 1800-2000 font között keresek, lakbér 550 font. Engem nem befolyásolt a válság, egyik haverom lakáshitelt fizet, ő nehezen jön ki a hóvégére.
3/9 anonim válasza:
Mérnökként olyan 1500-2500 font között rakunk félre párommal havonta. Úgy, hogy 2 saját ingatlanunk van már így 36 évesen, most vesszük a harmadikat. A mi cégünk 2022-ben a bónuszon kívül adott 13. havi bért is az infláció miatti kiesés pótlására. Szerintem Angliában inkább azok nem boldogulnak, akiknek nincs egy normális szakmájuk, és csak a segélyekre alapoznak és veszik az új BMW-t úgy hogy minimálbéren vannak.
4/9 anonim 

válasza:

Én mióta kint vagyok, azóta olvasom a helyi hírekbe, hogy a britek éhen akarnak halni.
Londonban néhány helyen havi 2000-4000 font az albérlet, azt ki bírja megfizetni? Ott az 8lyen átlag munkások 6000 fontot kapnak fizetésnek, vagy mi?
5/9 A kérdező kommentje:
És akik kimentek dolgozni még régebben pultosként, raktárosként, tehát nem diplomás vagy komolyabb szakmában, azoknak milyen az életük? Mennyi most a minimálbér kint?
2023. jan. 13. 09:05
6/9 anonim válasza:
5
A minimálbér most 9,50 font nagyjából kijön az 1500 font nettó.
Idén emelkedik 10,40-re ám az infláció két számjegyű volt, minden jelentősen megdrágult ezt én is érzem havi 4000 fontos nettó fizuval. Kevesebbet tudok félretenni.
Ha raktáros lennék biztosan nem maradnék.
8/9 anonim válasza:
Én csak azokat nem értem, akik nyelvtudás, szakma és egyebek nélkül összespórolnak egy repjegyre, kijönnek, aztán csodálkoznak hogy csak havi £2000-et kapnak. Abból tényleg nehéz megélni. De egy valamirevaló szakmával (ács, burkoló, asztalos, festő) vagy netán orvosi/mérnöki diplomával azért £4-5k megvan havonta nettóba. Coka kola ivással meg cigizéssel nem lehet félretenni annyit, hogy megérje. Ezek a suttyó emberek maradjanak is inkább a balkánon, mert ide se fognak kelleni.
9/9 anonim 

válasza:

2012-ben 70 000 FT-os magyar fizetés után álom volt még az 1000 fontos angol fizetés is. Most is csak 1500-2000 között keresek, és tudok félretenni. Nem cigizek, meg kólázok. Van festő ismerősöm, nekem úgy tűnik, hogy rosszabb a melója, mint az enyém.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!