Mi ez az affiliate marketing?
Találtam egy magyar csajt a youtubon aki ebből lett milliomos azt mondta mindenki lehet gazdag ő meg is fogja tanítani a magyaroknak a csatornáján csak a pénzt mutogatja vagyis a luxusosabb élet körülményeket ez a motivációja másoknak.
Christina Szekeres a neve mutatja,hogy milyen autói vannak meg magán helikopteren repül meg milyen gazdag barátai vannak mert azok is vállalkozók meg mennyit hagynak egy étterembe meg,hogy annyi pénze van azt csinál és akkor amikor akarja meg csak napi 2 órát dolgozik.De nem is ez a lényeg vajon ha a csoportjába feliratkozom én is elérhetem ezt a pénzügyi csúcsot?
9/
Az akkor beszervezésnek számít,hogy csinált egy honlapot,hogy állítólag segíteni akar az embereknek,hogy elérjék az álmaikat mint ő és jelentkezni is lehet? Azt mondja ez nem mlm. De majd linkelek ide infót róla aztán úgy meg tudod látni ténylegesen mi lehet.
Nem attol mlm valami mert beszerveznek. Hanem mert piramisszeruen epul fel sok szintbol all es legfelul lenni a legjobb. A celja hogy magad ala szervezz be embereket, ok meg maguk ala.
Az aff marketing 2 szint. Egyedul a szervezo, aki csinalja a honlapjat es adja az aff linkjet az oldalra es az osszes tobbi aki alatta van. Aki alatta van mind egy szinten van es ok maguk ala nem tudnak es nem is kell beszervezni senkit.
Na szóval most konkrétan erről a csajról van szó [link]
Röviden ez olyan sztori, mint az hogy tanulj programozni, vagy pénzügyet és meggazdagszol. Sokan vannak, akiknek ez a módszer bejött, de messze nem mindenki képes megcsinálni még akkor sem, ha tényleg odateszi magát.
Valószínűleg az ő üzleti modellje is működőképes, esélyes, hogy lehet belőle akár sok pénzt is csinálni, de aligha igaz, hogy úgy, hogy nem vagy alig kell vele dolgozni.
Ráadásul a nagy kérdőjel a sztoriban, hogy ha ő ennyire jól megél belőle munka nélkül, akkor miért kezdi el azzal tölteni az idejét, hogy másoknak megtanítsa. Lehet persze, hogy ennyire jó tét lélek. De minimum felvetődik a kérdés, hogy talán nem is keres vele annyira jól és ha elég sok "tanulni vágyót" be tud csábítani a tanfolyamára, akkor ebből jobban meg fog élni, mint abból lehet, amit tanít nekik.
Nekem mindig tök hiteles és hihető (nem), amikor valaki elegáns szállodákkal, drága kocsikkal, menőzve pózol és arról beszél, hogy kevés munkával sok pénzt lehet keresni, ha veszel tőle valamit. Különösen a "ha eleged van a kamu gurukból, akkor hallgass rám, mert én nem vagyok az" szövegek.
Mindezt persze bármilyen leinformálható cégnév, vagy bármi más nélkül. Hidd el neki bemondásra, hogy ő marha gazdag, csak mert mondja és látod őt, hogy milyen klassz helyeken járt, drágának gondolt környezetben látod.
Igaz, hogy helikopteres túrákra ma már bármelyik turista látványosságnál be lehet fizetni, menő kocsikba is egy rakás helyen be lehet ülni (főleg csinos nőknek), felhőkarcolókba is elég egy étterembe elmenni, nem feltétlenül kell hozzá ott laknod, vagy megszállnod. De aki nem járt még ilyen helyen, az akár be is veheti, hogy ettől marha gazdag, aki ezeket mutogatja magáról. Messziről jött ember azt mond, amit akar. Például arról is, hogy ki fizette az utazását, vagy hogy egyszeri nyaralásokat próbál úgy beállítani, mintha a mindennapjait élné luxus körülmények között.
Pont ugyanezekkel a hívószavakkal próbálnak mindenkit bepalizni az MLM-esek is. Mert ugyanarra a könnyen gyors gazdagságra vágyó célközönségre céloz, mint az MLM-esek is. De ettől még nem MLM, csak rémesen közhelyes és sekélyes. De ez nem feltétlenül róla szól, hanem a célközönségéről.
Amit ez a csaj csinál az jelenleg csak influencerkedés. El akarja hitetni, hogy ő marhára ért valamihez, ezért érdemes hallgatni rá. Amit hirdet, az meg még nincs. Azt reklámozza, hogy majd lesz egyszer. Jelenleg csak adatokat gyűjt, amivel fene tudja, hogy ki és mit fog majd kezdeni. Mert ugye miért kell telefonszámot megadni egy csoport tagsághoz?
De ha majd egyszer elindul, amit most árul, akkor is valószínűleg vagy egy egyszeri díjas fizetős tanfolyamot fog árulni, vagy még inkább egy folyamatosan fizetendő havidíjas tagságot, amivel vagy FB csoportban, vagy valamilyen más felületen fogja hozzáférhetővé tenni az információit. Ez egyszerű szolgáltatás, nem MLM.
Az üzleti lehetőség, amit hirdetni fog, az meg a közzétettek alapján arról szól, hogy FB hirdetésekkel, videókkal és egyéb közösségi médiát használó trükkökkel hogyan lehet pénzt csinálni. Bevételt termelő Affiliate linkeket hatékonyan szervezett reklámokkal juttat el FB felhasználókhoz, így többen kattintanak rájuk és ebből van pénze.
Az affiliate marketing (ahogy pl. Amazon, Ebay és még sokan csinálják) alapvetően valóban nem MLM, mert nincs több szint, mindenki egyenrangúként csatlakozik be a hirdető cég alá őket reklámozni. Affiliate marketingnél te az után kapod a pénzed, hogy általad hányan regisztráltak, vagy vásároltak. Sok esetben az sem számít, hogy azt az adott terméket vásárolták-e meg, amit te hirdettél az affiliate linkeddel, vagy azt csak megnézték, aztán totál mást vettek ugyanarról az oldalról, akkor is az általad közvetített vásárlásnak minősül.
Nagyon sok YouTuber és influencer is ebből él, hogy affiliate linkekkel pakolják tele a videójukat, meg annak leírását a videóban látható termékekre. Onnantól, hogy megnézték meg minden más vásárlásod is neki hoz bevételt. Feltéve persze, hogy akiket elérsz vásárolnak is azokon az oldalakon amúgy. Itt bukik el a magyar piacon a legtöbb affiliate marketing, hogy a magyarok nem annyira vásárolnak Amazonról. Míg angolok, amerikaiak a hétvégi bevásárlást is egyre inkább amazon és hasonló oldalakon intézik, a magyarok még a hirdetett terméket is inkább megkeresik máshol és onnan rendelik meg. Szóval a csaj nagy titka az lesz, hogy nem magyaroknak kell hirdetni az affiliate linkeket, hanem külföldieknek.
Egyébként az MLM üzleteknek is mindig van egy nem MLM összetevője. Ha te csak terméket akarsz értékesíteni, akkor megteheted bármelyik MLM-nél is. Te beszállsz valamilyen szintre a rendszerben és ha csak terméket akarsz értékesíteni, akkor neked nem kell beszervezni másokat a rendszerbe. Megveszed a cégtől a terméket, eladod a vevőidnek és ennyi a te üzleted. Csak ugye ha magad alá eladókat is beszervezel, akkor az ő eladásaik után is kapsz pénzt, akkor is, ha te nem adsz el semmit. Ezzel szoktak berántani, hogy érdekelt legyél mások beszervezésében is.
Vannak viszont olyan cégek, akik affiliate marketingnek álcázva csinálnak MLM-et. Náluk ugyanúgy meg van az affiliate jellegű termék értékesítés, sőt webshop meg akár hétköznapi használatra szóló termékek is vannak. Viszont amellett, hogy a termék értékesítésből tudsz pénzt csinálni, van mellette egy MLM vonaluk is, hogy ha be is szervezel másokat, hogy ők is affiliate marketingeljék ezt a céget, akkor az ő eladásiakból már te is jutalékot kapsz. Innen meg már egy MLM üzletről van szó. De hogy ez a csaj ilyennel (is) foglalkozik-e vagy csak más, MLM mentes affiliate marketing megoldásokkal, azt nem tudjuk, mert ugye még semmi konkrétumot nem hirdet, csak adatokat gyűjt, hogy majd egyszer ajánljon neked valamit.
15/
Köszi a leírást ez velős és lényegre törő volt.Pont volt olyan videója ahol olvasta mit írtak neki,hogy nem kéne vagánykodnia a pénzel,hogy mije van meg ilyesmi erre azt mondta,hogy mivel ő a pénz keresésről beszél ezért muszáj mutatni a drága dolgait.Bár nekem se igazán hiteles aki nagyon páváskodik,meg nekem több videón is kicsit butus beütésű csajnak tűnik jó tudom megcsinálta ezt a bizniszt biztos van esze de ő is pl azt hirdeti minek tanulni abból nem leszel milliomos ez mondjuk igaz is meg nem is de nem kéne buzdítani az embereket a tanulás elhagyására szerintem.Amúgy nekem az egész csaj fura hirtelen előrobban a semmiből aztán dicsekszik ,mikor mutatta,hogy már a világon több helyen is adott elő mint fellépő elgondolkodtam az emberek ilyen hülyeségre,hogy tekinthetnek olyan komolyan mint pl egy értelmes előadásra.
#16 Az oldal alján levő link egy másik oldalra mutat, tehát nem ennek az oldalnak a felhasználói feltételei, hanem a másik oldalé, amelyiken fent van. Egyébként ha elolvasod, akkor láthatod, hogy nem képzésről, vagy csoport tagságról szól, hanem egy fizikai termékeket értékesítő webshopról.
Ráadásul angol nyelvű adatvédelmi tájékoztató egy magyar nyelvű oldal magyar szolgáltatásáról? Azt meg hagyjuk is, hogy milyen megalapozatlan blődségek vannak benne, ahogy azt is, hogy mennyire nem felel meg az EU adatvédelmi szabályozásnak sem a “tájékoztató”, sem az adatgyűjtő oldal.
“mivel ő a pénz keresésről beszél ezért muszáj mutatni a drága dolgait.”
Csakhogy nem a saját dolgait mutatja, hanem nyaralási jeleneteket. Egy valóban sikeres üzletembernek nem kellene menőznie, mert valódi üzleti eredményei vannak.
Ő meg néhány drága nyaralás leglátványosabb képeivel pózol, mint egy instaceleb, akit kitart valaki. Úgy csinál, mintha saját helikoptere lenne, sajátjai lennének a luxusautók, állandóan a szállodákban élne. Csakhogy egyik sem az övé, legfeljebb bérli, vagy hagyják hogy használja, vagy pózoljon vele, de úgy akar csinálni, mintha a sajátja lenne. Mert nem a valóságot akarja megmutatni, hanem csak menőzni akar. Nem hiteles akar lenni, beéri azzal, ha bedőlsz a látványnak.
19/
Na meg az állítólagos két teslájával a gyönyörű házával a muterék nyugdíjba küldéséről eltartásáról,meg fura néha bentleyvel is mutatja magát ami simán és bőven kifutná a két teslát ott már én is vagy bérlésre gyanakszom vagy valami szponzoráció.Meg akkor jön a szöveg napi 2 óra munka,meg húzza a nézőknek az idegzetét mikor meséli,hogy annyi dolga van,hogy megy edzőterembe,golfozni,meg mennyi pénzt hagytak ott a barinőkkel egy vacsoráért meg mutogatja,hogy a gazdag üzletasszony ismerőseinek is milyen jó lamborginik meg mindenféle luxus autók között vagy éppen luxus jachton.Nekem ez a hivalkodás valahogy nem stimmel a tipikus ,hogyan gazdagodj meg villogás természetesen ő biztos jól jár,vagy találékony ez a csaj vagy valaki megmutatta neki,hogyan húzzon le embereket.Szerintem egy üzletembernek szerényebbnek kéne lennie,elméletileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!