Azt csinálod az életben (munka), amiben igazán tehetséges vagy és érdekel? Vagy amiből meg tudsz élni?

Szerintem én semmiben nem vagyok tehetséges vagy kifejezetten jó. Vagy ha igen akkor még nem találtam meg.
A jelenlegi munkámat szeretem (admin), szerencsére meg is élek belőle. A papír nem beszél vissz 😀
Amit meg szeretek csinálni abból nem élnék meg, így marad hobbinak. Könyvolvasásért nem fizetnek, kritikusnak csapnivaló lennék. Fotósként meg elég nehéz betörni a piacra, mert eléggé telítve van a szakma.
A most népszerű munkák meg nem érdekelnek, nem vonzanak. Rajzolni nem tudok, IT-programozás nem az én világom, nyelvek terén sem vagyok olyan szinten, hogy fordítást vállaljak vagy tolmácsoljak. Így marad az átlag munka. De engem ez nem zavar.

Abból élek, amit tanultam, ami a szakmám. Amit amúgy mostanra már utálok, meg nem is tartom magam valami nagymenőnek benne, de elcsinálgatom. Azért tanultam ezt, mert a haverom is oda ment, abba suliba, aztán azon az irányon tovább tanultam.
De tehetségem nem tudom miben lenne.

Én sok féle területen sok féle munkát csináltam, mindegyiket szerettem, mindegyikből meg tudtam élni. Sosem voltak anyagi problémáim. Amikor egyiket meguntam, másra vágytam, anyagilag vagy valami másért nem volt számomra kielégítő, akkor mást kerestem. Általában nem csak más munkahelyet ugyanazon a területen, hanem teljesen más szakmát, területet is.
Mindig a lehetőségeket kell keresni a kifogások helyett, a megoldásokat a problémák helyett.
Ha valamiben nem vagy elég jó, akkor képezni, fejleszteni kell magad. Ha nem fizetnek jól, akkor azt keresni, hogyan tudnál jobban fizető területet, munkát találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!