Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi történik ha másik diákszöve...

Mi történik ha másik diákszövetkezetnél kezdek el dolgozni?

Figyelt kérdés

Eddig is tagja voltam már egy diákszövetkezetnek viszont, most beléptem egy másikba és ott a szerződésben az áll, hogy “A fent meghatározott harmadik személynél, a feladat ellátásának ideje alatt és az azt követő három hónapig semmilyen egyéb jövedelemszerzésre irányuló tevékenységet - amely nem *szövetkezet neve* szervezésében áll - nem folytatok csak a *szövetkezet neve* írásos engedélyével.

Gondolom valahogy írásos engedélyt kellene szerezzek de nem tudom hogy kellene megfogalmaznom, hogy adjanak engedélyt amikor amúgy is kiszeretnék már innen lépni mert nincsenek jó munkák, ami volt oda már nem hívnak diákokat és már találtam is más megfelelő munkát de emiatt tanácstalan vagyok mit kellene tennem.

2023. jan. 6. 19:14
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
Megmondod, hogy találtál melóhelyet, fel is vennének, és van ez, hogy írásos engedélyt kell kérned tőlük, hogy ne szegj szerződést. Egyébként nem értem, hogy ez hogy lehet érvényes szerződés. Ha tippelnem kellene, adnak írásos engedélyt, vagy azt mondják, ne foglalkozz vele, menj nyugodtan... Ha náluk lennél akkor se lennél köteles bevállalni semmit. Lehet van valami hülye törvény, és a három hónap a két tanulói jogviszony közti nyári szünet miatt lenne (végzősöknek), a fene tudja... Szerintem inkább ők értelmeztek félre valamit, vagy csak beleírták abban a tudatban is, hogy ettől szabálytalan, tehát érvénytelen egy szerződés, helyette az elméleti, általános szerződésminta szerint kell kezelni utólag, ha balhé van. Persze ezt én se hiszem el, hogy beleírnak törvénytelenségeket, csak hogy megijedjenek tőle a skacok, de kizárni se tudom...
2023. jan. 6. 19:35
 2/5 anonim ***** válasza:
32%
Miért nem lépsz akkor ki? Feleslegesen kötöd magad egy olyan szerződéses kötelezettségekhez amire semmi szükséged már, és csak hátráltat. Ha pedig aláírtad és vállaltad hogy 3 hónapig nem mész el másik szövetkezethez, akkor írhatod ugyan a kérvényeket, nekik nem áll érdekükben aláírni azt. Minél előbb fel kellett volna bontani, hogy ketyegjen a 3 hónap lefelé. Ha azt is aláírtad és vállaltad hogy nem bontod fel a szerződést X ideig, és még valami kötbérezés is van benne bármilyen szerződésszegő magatartásért, majd ennek ellenére mégis elszerződtél máshoz, akkor izgalmas napjaid lesznek.
2023. jan. 6. 19:37
 3/5 anonim ***** válasza:
#1 vagyok, tényleg, ezt a vonalat ki is hagytam: szerintem nem foglalkoznak vele akkor se, ha sunyiban mész, de nyilván nem ez a módja, tisztán érdemes játszani, hosszabb távon az képes megtérülni, ha nem válogatod össze magadnak az olyanokat, akik ezt a gyengeség jelének hiszik, vagy hajlamosak visszaélni vele.
2023. jan. 6. 20:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez az új szerződésben van benne?
2023. jan. 7. 14:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Semmi...

...sőt ha azonos diákszövetkezeten belül kezdesz el dolgozni egy másik cégnél, akkor sem történik semmi (legalábbis a schönhez-nél)

Egy adott cégnél dolgozom jelenleg, de elkezdtem interjúzni és az úgy nézett ki felvesznek egy másik céghez és ők is a schönhezen keresztül vettek volna fel, ekkor felhívtam őket, elmondtan a helyzetet és azt mondták, hogy simán mehet és a két cégnek nem is mondhatják meg a helyzetet.

Diákmunkában konkrétan szinten bármit lehet :D

2023. jan. 8. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!