Németországban villanyszerelőként 3 éves tapasztalattal milyen bérrel lehet számolni?
B1 nyelvtudással, Bayern oldalon.
Eléggé eltérő béreket találok. Főleg a munkaerő közvetítősök nagy lehúzás(magyar). Esetleg van itt valaki, aki kint él és ott dolgozik?
Privátban is jöhet. Érdekelne minden tapasztalat. Köszönöm.
Köszi!
Tehát ez a bér így nagyjából állandó? Mert már 10 évvel ezelőtt is azt hallottam, hogy kint 2000-2500 körül lehet keresni nettó. De ez annyira nem változott akkor.
Mondjuk nem csak a magyar.. eleve mindenféle külföldi munkavállaló.
Ahogy látom Ausztriában is nagyjából ez a bér.. csak minimálisan lehet több vagy kevesebb. Ez így akkor ennyi?
Nem azt mondom, hogy keveslem. Nyilván itthoni szemmel ez elég sok is, de, ha jól gondolom akkor ez így nagyon nem lesz több az évek alatt.
Én is azt számolgattam, hogyha kap az ember 2000 eurót, és abból ki kell fizetni egy 800-1000 eurós lakást(hogy azért mégse egy putriban lakj), meg ezen kívül üzemanyag stb.. hát ott sem sok marad. Vagy pedig élhetsz teljesen nomád életet.
Nagyon nehéz ez így is akkor.
Hosszútávon, ha mondjuk a cég állja a szállást, az viszont az sem élhető. Egész életedben másokkal fogsz együtt lakni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!