Tudnátok nekem karriertanácsot adni?

Egyrészt, gyere minimum Budapestre, vidéken nem tudom, mit vársz.
Másrészt üzleti/nemzetközi jogot lenne érdemes tanulni.

értékesíts jogi tanácsadást, írt aszf-eket webshopoknak, stb. A helyedben biztos nem dobnám el a jogot és kezdenék bele egy teljesen új dologba.
nyelvtudás - irány a fiverr.com, upwork.. fordíts a nyelvek között, írj szövegeket az adott nyelven, stb. Csak a 2 nyelvtudásból többet lehetne kiszedni havonta mint 275e

26 évesen nem vagy fiatal? Azt akarod elérni, hogy idősnek érezzem magam? XD
Interneten és könyvekből (ezek úgyszint elérhetőek a neten) rengeteget lehet tanulni de szerintem a munkahelyen lehet közelről megismerni egy szakmát. Szerintem szaglázd meg azokat a területeket amelyek érdekelhetnek, majd értékeld, hogy mennyire vállalható karierlehetőséget bíztosítanak.
A jog biztosan nem egy kihalt szakma de való igaz, hogy a jogi diplomával rendelkezők jelentős része nem ezen a szakterületen helyezkedik el. Egy további lehetőség, hogy kifogsz magadnak egy pénzes pasit aki támogat míg ügyvéd leszel.

Azért karrier szempontból nem árt, ha eddigre kitalálja magát az ember és van előtte egy körülbelüli út, még ha meg is változtatja idővel. Szerintem egészséges és konstruktív dolog 26 évesen, az idő múlásának tudatában tartani attól, hogy mi lesz, ha most nem vagyunk észnél.
Nem vagyunk elkésve, de azért nem érünk rá hatalmasakat hibázni már, ha sikeresek akarunk lenni és nyugodt jövőt biztosítani magunknak. Szerintem arra 30 alatt kell gondolni, hogy 40 felett jó legyen. Karrier, egészség, család, minden szempontból.
26n
Köszönöm szépen a tanácsokat, ment a zöld mindenkinek!
Kedves #3, a #4 tökéletesen leírta, amit mondani szerettem volna, természetesen fiatalok vagyunk és előttünk az élet, csak arra utaltam, hogy lassan ideje lenne megtalálni az utam. Volt idő, amikor azt hittem, 18 évesen már tudni fogom, ehhez képest barátokkal, kollégákkal rendszeresen arról beszélgetünk, végzettséggel és munkahellyel, hogy még mindig nem sikerült kitalálnunk, igazából mit szeretnénk csinálni, amit szeretünk és amivel egzisztenciánk is lesz, ezt lassan illene kitalálni. A jelenlegi munkahelyemre szégyen, nem szégyen azért jelentkeztem, mert ez volt az egyetlen hirdetés jogász számára a környéken.

5!
Nem szégyen nyugi. Csak elég csőlátásra vall. A vidéki környékén miért nem látsz túl? Ne csodálkozz ezen a fizun vidéken, jogász beosztott állásban. Akkor lenne indokolt neked ott maradni, ha a családban lenne egy jól menő ügyvédi iroda, amit át tudsz venni később, így csak másnak termeled a hasznot. Budapesten sokkal jobb helyzetben lennél.

Soproni vagyok és a fél város kint dolgozik Ausztriában
. És jópár egyetemet végzett is van köztük akikkel így random találkoztam és beszélgettünk róla. Jogasz, közgazdász, kevésbé keresett mérnök szakon végzők stb. Kimennek pincérnek, gyárba megkapják az 1500 eurojukat ami 600 ezer evi 14 x, aztán el vannak belőle.

De a joggal hogy állsz? Van szakvizsgád?
Az nyilván nehezebb, ha nincs semmi ismerősöd stb. Esetleg ha jogból se te vagy a legélesebb kés a fiókban. De például vállalati jogásznak jelentkezhetnél Budapestre, és azzal el tudnál indulni. Miért gondolkodsz karrierváltáson? Nem tetszik a jog, nem szereted, vagy kudarcélményed van?
26 évesen simán jelentkezhetsz egy gazdasági szakra levelezőre, és a matek részét is meg tudod csinálni. Csak van ennek egy tandíj része, és élni is kellene valamiből… és a gazdasági szakokból túlképzés van, nagy a tolongás. Ha jogász diplomával nem tudsz érvényesülni, akkor gazdaságival is nehéz lesz…
Jogász diplomával egyébként nem csak jogászként lehet elhelyezkedni, hanem rengeteg más helyen is, a HR összes ágában, meg rengeteg nagyvállalati funkcióban… inkább nézegetnék álláshirdetéseket a helyedben, pályáznék, és nagyon maximum egy 1 éves szakosító valamit végeznék el a jogász diploma mellé, de nem egy újabb szakot…

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!