Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Karrier szempontjából felesleg...

Karrier szempontjából felesleges lenne mérnöki diploma?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy nagy multinál dolgozom műszaki területen projektmenedzserkét.

Fizetésben jelentősen az átlag felett van.(bruttó 900e+cafeteria+13,14.havi)

Végzettséget tekintve, közgazdasági alappal és MSC-vel rendelkezem.Az MSC-t is levelezőn csináltam, szóval nem idegen tőlem ez a fajta oktatási munkarend.

Mindig műszabi beállítottságú voltam, viszont a gyenge rajzképességeim miatt nem mentem mérnöknek.

Most lenne hozzá kedvem megpróbálnám, van még sok állami félévem is rá.

Viszont, szerintem kérdéses a megtérülése karrier szempontjából.Mérnöki diplomával nem lenne magasabb fizetésem, sem magasabb pozícióm.

2022. dec. 26. 15:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én mérnökinformatikusként végeztem, az sem volt egyszerű, de talán az az egyik leguniverzálisabb mérnöki szak a villany mellett.

Járműmérnökire a helyedben biztosan nem mennék, hallottam róla épp eleget, rosszabbakat, mint a saját szakomról. 😂 A helyedben egyébként mesterszakot néznék, ami műszaki területhez kapcsolódik és amire rendelkezel a szükséges kreditekkel alapszakról. Rövidebb képzési idő, határozottan megéri, mivel egy magasabb képzési szint, és plusz ott a tény mellé, hogy műszaki területhez kapcsolódik, ha úgy van.

2022. dec. 26. 23:02
 12/16 anonim ***** válasza:

9. Világos. Nos, vannak itt jogászok, mérnökök, közgazdászok, orvosok, és a legtöbb ember a saját portékáját árulja.

Én nem csak adattudományt ajánlgatok az embereknek, hanem mindenféle mást is. Marketinget, gazdasági szakokat, gazdinfót, proginfót, kinek mit. Így az, hogy én mindent szögnek néznék, nem állja meg a helyét. Egyébként olyan nagy választék nincs, ha jól kereső szakmákat akarsz ajánlgatni. Tehát az, hogy max. 8-10 féle szak-ajánlás pörög folyamatosan, nem véletlen.

2022. dec. 26. 23:09
 13/16 anonim ***** válasza:
Közgáz BSC/MSC-vel lehet csinálni mérnöki MSC-t? Nem tudom a választ, csak kérdezem...
2022. dec. 27. 21:20
 14/16 A kérdező kommentje:

13#

Sajnos nem, csak műszaki menedzsert, de ott is pótolni kell krediteket.

2022. dec. 27. 21:22
 15/16 anonim ***** válasza:
Aha, hát az nem tudom adna-e igazán hozzá a jelenlegi végzettségedhez
2022. dec. 27. 21:25
 16/16 A kérdező kommentje:

15#

Szerintem nem.Nekem a menedzsmentes, közgázos dolgokat felesleges lenne bővíteni.

2022. dec. 27. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!