Àpolókènt hazaszeretnèk költözni Magyarorszàgra, milyen kilàtàsok vannak?
Itt kb. 2000 frankot tudok félre tenni havonta.
Mondjuk nem élünk nagy lábon.
Gyerek nincs.
De közösen is 3500 frankot félre tudunk tenni havonta.

Én tökre megértem ha család miatt akarsz hazaköltözni, én is ezt tettem pár éve, igaz nem egészségügyben dolgozom. Ennyit tudok mondani:
A családot semmi nem fogja tudni pótolni, a pénz sem. Ha tényleg emiatt jössz haza, akkor nincs mit tenni. Talán annyit javasolnék, hogy viszont tudatosan válaszd meg az időpontot és a körülményeket.
Van pl már annyi spórolt pénzetek, hogy itthon tudjatok venni egy lakást/házat? Jelentős mértékben megkönnyíti a saját ingatlan az itthoni életet. Ha pl még kint fél évnyi spórolásnak megfelelő összeg hiányzik ehez, akkor húzzátok azt még le, itthon ugyanekkora összeget több év lehet összespórolni + a lakáshitelek most rendkívül kedvezőtlenek.
Gyerekvállalással hogy álltok? Szeretnétek a közeljövőben? Magyarországon csak azok a nők kapnak teljes értékű CSED, GYED, GYES-t akik a szülés előtt legalább 2 évig itthon voltak biztosítva. Nem nagy összegek ezek, de ha 2-3 évig otthon tervezel maradni a kicsivel akkor azért nem rossz, ha nem 100%-ban esik ki a kereseted. (Azt már meg se említem, hogy az állami szülészet Mo-n romokban van, rengeteg a horrorsztori, egy magánszülés viszont 1 millánál kezdődik.)
Ha a közeljövőben szeretnétek babát, én azelőtt nem jönnék haza, hanem kihordanám, megszülném a kicsit külföldön, ahol jobb az ellátás, aztán megpróbálnék a kintről járó szülési támogatásokkal hazaköltözni utána.
Végezetül pedig, érdemes abba is belegondolni, hogy ténylegesen mennyit tervezel találkozni a családdal. Ha pl Budapestre költöznétek vissza, de a család, akik miatt jöttök vidéken van, akkor reális esetben max havi 1x fogjátok látni őket. (Főleg egészségügyben gondolom nem lesz alap, hogy szabad a hétvégéd amikor a párodnak is.) Tényleg megéri így? Nem egyszerűbb megpróbálni gyakrabban hazajárni?
Én mint szintén külföldről hazaköltözött ennyit tudok mondani. Árnyaltabb dolog, mint ahogy azt itt sokan írják, de megértelek. Akik ilyen "hülye aki hazaköltözik!!" kaliberű kommenteket írnak azok valószínűleg sosem éltek külföldön.

#27"Akik ilyen "hülye aki hazaköltözik!!" kaliberű kommenteket írnak azok valószínűleg sosem éltek külföldön."
Fél éve élek külföldön, ezt benézted. Soha vissza nem költöznék Birkaországba. Puszi a hasadra.:)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!