Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha December 1 töl kezdtem a...

Ha December 1 töl kezdtem a munkahelyen akkor időarányosan nem járna szabadság?

Figyelt kérdés

2022. dec. 23. 16:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
De. Kb 1 vagy 2 nap. Attól függően, hogy mikor születtél.
2022. dec. 23. 16:24
 2/9 anonim ***** válasza:
6%
Próbaidő alatt nem köteles elengedni. Ezt jelezni kellett volna interjún.
2022. dec. 23. 17:59
 3/9 anonim válasza:
93%

„Próbaidő alatt nem köteles elengedni. „

DE KÖTELES elengedni ha máskor nem tudja kiadni a szabit és máskor nem tudja mert vége az évnek. Ha 1 nap akkor annyi de próbaidő ide vagy oda ki kell adni.

Én hagytam már ott próbaidős helyet nulla kivett szabival és távozáskor azt a kemény 2 napot amit nem adtak ki, kifizették.|

2022. dec. 23. 18:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Viszont ha most elsején kezdett, akkor az egész szabit át lehet vinni a következő évre, nem muszáj idén kiadni.
2022. dec. 23. 19:43
 5/9 anonim ***** válasza:
30%
Nem értem miért lettem lepontozva. A munkáltató nem köteles kiadna a szabadságot, a munkavállaló évi 7 nappal rendelkezik. A munkáltató megteheti, hogy a 7 napon felüli szabadságot kifizeti, és nem engedi el a munkávállalót több szabadságra. Sőt át is lehet vinni következő évre. Próbaidő első hónapja alatt meg főleg nem fognak kivételt tenni.
2022. dec. 23. 22:41
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Kifizetni, csak munkaviszony megszűnésekor lehet.
2022. dec. 23. 23:01
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Így van. Annyi, hogy az életkor szerinti szabik átvihetők kövi márciusig. Meg mintha a frissen kezdetteknek, is lenne lehetőségük átvinni szabit.
2022. dec. 23. 23:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ezt írtam a négyes válaszban. Októbertől kezdetteknek az egész átvihető az első negyedévig.
2022. dec. 24. 07:52
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Időarányos szabadság kiszámítása (legalább két tizedessel számolunk, és a végeredményt kerekítjük):

Éves szabadságos napok (ez jelenleg ismeretlen) : 365 nap (év napjai) x munkaviszony naptári napjai december 01-től december 31-ig.

Példa:

Éves szabadságos napjaid legyen mondjuk 20 nap, december 01-től december 31-ig van 31 naptári nap.

20 nap : 365 nap x 31 nap = 1,705 nap kerekítve -> 2 nap jár időarányosan.

2022. dec. 25. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!