Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 22800 Ft-os segély, ( FHT ),...

22800 Ft-os segély, ( FHT ), foglalkozást helyettesítő támogatás, aktív korúak ellátása, hogyan lehet belőle megélni?

Figyelt kérdés

10 évvel ezelőtt postás voltam, rengeteg embernek vittem, volt olyan aki nem kamuból hanem tényleg csak annyi volt a bevétele. Akkor kb a havi kaját futotta nekik, de úgy hogy közben semmi közmű nem volt neki, csak lakott egy putriba, rádiót elemről hallgatott stb.

De ez most már a havi élelmet még kenyéren meg vizen sem fedezi, és még mindig ez a minimál nyugdíj összege.

2022. dec. 20. 16:15
 1/10 anonim ***** válasza:
27%

Sehogy

El kell menni dolgozni

És ameddig azt látom, hogy ukrán, mongol, kazah, kirgiz, szerb sori munkások vannak, mert más nem megy oda dolgozni, akkor nem akarom hallani a hisztit, hogy nincs munka.

Én is dolgoztam több diplomával gyártósoron, amikor úgy jött ki a lépés

2022. dec. 20. 16:21
 2/10 anonim ***** válasza:
95%

Senkit sem hagyunk az út szélén.

Üdv: Viktor

2022. dec. 20. 16:29
 3/10 anonim ***** válasza:
Akinek kevés a fizetése, próbáljon meg többet keresni - dr. Orbán Viktor Mihàly
2022. dec. 20. 17:39
 4/10 A kérdező kommentje:

Nyilván aki tud el is megy a sorra. Akiknek vittem, azoknak kb a 40%-a szorult rá, többi potyázó volt mert feketén dolgozott stb.

De volt sok olyan aki eü állapota miatt nem tudott dolgozni. Alig bírt kivánszorogni a kapuig is. De leszázalékolás nem járt mert ahhoz is kell vagy 15 év munkaviszony, ha előtte leszel beteg így jártál.

Sőt még ehhez is kellett évi 30 nap munkaviszony, de hogy ha pont azért kérné mert nem tud dolgozni?

2022. dec. 20. 18:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem is arra lett kitalálva, hogy megéljenek belőle.
2022. dec. 20. 18:08
 6/10 anonim ***** válasza:
A magyar társadalom nem szolidaris. Itt milyen válaszokat vársz?
2022. dec. 20. 20:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Parlament -> Orbán irodája -> ott kell megkérdezni.

A válasz valami hasonló lesz: 20 év alatt 3 forinttal emeltük a nyugdíjminimumot. Ez egy sikertörténet...

2022. dec. 21. 05:40
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Van, aki erre se jogosult, mert nem egyedülálló. Az se érdekel senkit, ha pl a párja közmunkás, azt élhetnek havi 70e-ből ketten, akkor máris csengethet havonta 8400 ft-ot a tb-re, csak, mert nem talál munkát.

Az is biztos, hogy sok minden nem normális ebben az országban, lehetne min javítani számos területen.

2022. dec. 21. 07:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Azért nem javítanak, mert csak a visszaélés megy belőle, és annak a kiszűrése háromszor annyi erőforrást igényelne mint maga a támogatás amit tudna adni.

Ígyhát inkább nem ad semmit, úgyse becsülik meg!

Nem mondom, hogy ez így rendben van, de gazdaságilag jobban megéri!

2022. dec. 21. 08:43
 10/10 anonim ***** válasza:

"De ez most már a havi élelmet még kenyéren meg vizen sem fedezi, és még mindig ez a minimál nyugdíj összege."

Ne hidd!

Láttál már szociális boltot vagy "népkonyhát" ?

Na az ilyenek oda járnak enni, meg vásárolni, a többi meg megy piára, cigire, ha meleget akar meg begyújt a kályhába!

Én is ismertem ilyet, az ilyen embereknek nyugalom kell bármi áron, feladták már az örökös küzdelmet az állandó csalódások miatt..

Sajnos olyat is ismertem akinek még 8 éve lett volna nyugdíjig de felakasztota magát, közbe a kertes háza vagy 20 milliót ért, de már 15 éve egyedül volt, és csak piált...

2022. dec. 21. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!