Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A bolti eladóknak kell kifizet...

A bolti eladóknak kell kifizetni a lejárt szavatosságú termékeket?

Figyelt kérdés

Most végeztem a sulival és nem rég kezdtem el dolgozni egy boltban ahol minden dolgozónak van egy saját sora és o felel a szavidőért meg az árakért és ha lejár egy termek akkor azt a dolgozóval fizettetik ki

Ha a közeli szavidos termékeket jelezzük akkor azt leakciozzak de a megmaradt termeket meg így is ki kellett fizetnem mert a lejarasa előtt egy nappal nem szóltam

Mennyire van ez így rendben? Mert a munka szerződésem semmit nem ír erről

2022. dec. 18. 18:16
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
#19: de ilyen helyről, az első előfordulás után LÉPNI KELL, és felnyomni a munkaügyi felügyelőségen.
2022. dec. 19. 09:24
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

Menj el a Munkaügyi bíróságra és kérdezd meg!

Lehet, hogy telefonon is megmondják.

Alkalmazott vagy, van munkaszerződésed?

Mert akkor anyagi felelősség nem terhelhet

2022. dec. 19. 10:47
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

20:-as nem kamu, tényleg létezik ilyen bolt!

Én konkrétan egy száz forintos boltról hallottam ezt, lehet épp ugyanaz a bolt! :)

Szerintem nem jogszerű!

Pláne akkor, ha telezsúfolt minden vacakkal és annyi hely sincs, hogy a vevő megforduljon... Ott nem lehet megoldani azt, hogy az újonnan bekerült dolgozó minden xart átnézzen és naprakész legyen a szavatossági időkkel.

Én a kérdező helyében keresnék egy jobb helyet és elmennék egy multihoz!

2022. dec. 19. 11:49
 24/36 anonim ***** válasza:
19%

23: százforintos boltban hogy a fenében lenne ÉLELMISZER, aminek lejár a szavatossága...????

Ráadásul valami nagy boltról ír a kérdező...

Persze nem tudjuk, hogy valami pici faluban egy 20 nm-es bolt az, ami ott már nagynak számít.... :-D

2022. dec. 19. 11:51
 25/36 anonim ***** válasza:
21%
10 es vagyok, le lettem pontozva rendesen. Hát naív pár ember ha azt hiszi minden bolt tulajdonos egy nagyon rendes ember. Én Privát üzletlàcnàl voltam, ott mondtàk ezt. Hidjètek el, sok köcsög főnök létezik, főleg a kissebb boltokban.
2022. dec. 19. 12:08
 26/36 anonim ***** válasza:
24%

24:

hát pedig hidd el, hogy ebben a százforintos boltban több sornyi apró édesség, csoki, rágcsa, tea, kávé, italok meg cukorka meg mindenféle apró nasi van a sok háztartási-vegyi-ajándék cuccon kívül és nem csupán 20 nm-en! Bizony, létezik ilyen is! :)

2022. dec. 19. 13:08
 27/36 anonim ***** válasza:
0%
26. De a kerdező NAGY boltról beszél!
2022. dec. 19. 13:17
 28/36 anonim ***** válasza:
30%

27: EZ NAGY!!

És van bent egyszerre vagy 5 eladó, azért írtam, hogy nem 20 nm-en!

Valszeg a kérdezőé is ilyesmi nagy bolt lehet.

Mit nem lehet ezen érteni?!

2022. dec. 19. 13:21
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Még egy pénztáros felelőssége is csak korlátozott lehet, és csak akkor, ha szerepel a szerződésében!

Itt a kérdezőt átdobják, mint szoárét a palánkon.

Totál törvényellenes. Főleg, ha zsebből fizettetik ki vele....

Tehát az adózott pénzéből... Vagyis: olyan összeg után is adózna, amit meg sem kap (mert elveszik tőle).

De az is lehet, hogy eleve feketén dolgoztatják... Akkor meg aztán a jog segítségét kérni kb. mission impossible.

2022. dec. 19. 15:44
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
#24 miért ne lehetne 100 forintos boltban élelmiszer? Jártál már vietnami/kínai vegyesboltban mostanában?
2022. dec. 19. 16:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!