A bolti eladóknak kell kifizetni a lejárt szavatosságú termékeket?
Most végeztem a sulival és nem rég kezdtem el dolgozni egy boltban ahol minden dolgozónak van egy saját sora és o felel a szavidőért meg az árakért és ha lejár egy termek akkor azt a dolgozóval fizettetik ki
Ha a közeli szavidos termékeket jelezzük akkor azt leakciozzak de a megmaradt termeket meg így is ki kellett fizetnem mert a lejarasa előtt egy nappal nem szóltam
Mennyire van ez így rendben? Mert a munka szerződésem semmit nem ír erről

Menj el a Munkaügyi bíróságra és kérdezd meg!
Lehet, hogy telefonon is megmondják.
Alkalmazott vagy, van munkaszerződésed?
Mert akkor anyagi felelősség nem terhelhet

20:-as nem kamu, tényleg létezik ilyen bolt!
Én konkrétan egy száz forintos boltról hallottam ezt, lehet épp ugyanaz a bolt! :)
Szerintem nem jogszerű!
Pláne akkor, ha telezsúfolt minden vacakkal és annyi hely sincs, hogy a vevő megforduljon... Ott nem lehet megoldani azt, hogy az újonnan bekerült dolgozó minden xart átnézzen és naprakész legyen a szavatossági időkkel.
Én a kérdező helyében keresnék egy jobb helyet és elmennék egy multihoz!

23: százforintos boltban hogy a fenében lenne ÉLELMISZER, aminek lejár a szavatossága...????
Ráadásul valami nagy boltról ír a kérdező...
Persze nem tudjuk, hogy valami pici faluban egy 20 nm-es bolt az, ami ott már nagynak számít.... :-D

24:
hát pedig hidd el, hogy ebben a százforintos boltban több sornyi apró édesség, csoki, rágcsa, tea, kávé, italok meg cukorka meg mindenféle apró nasi van a sok háztartási-vegyi-ajándék cuccon kívül és nem csupán 20 nm-en! Bizony, létezik ilyen is! :)

27: EZ NAGY!!
És van bent egyszerre vagy 5 eladó, azért írtam, hogy nem 20 nm-en!
Valszeg a kérdezőé is ilyesmi nagy bolt lehet.
Mit nem lehet ezen érteni?!

Még egy pénztáros felelőssége is csak korlátozott lehet, és csak akkor, ha szerepel a szerződésében!
Itt a kérdezőt átdobják, mint szoárét a palánkon.
Totál törvényellenes. Főleg, ha zsebből fizettetik ki vele....
Tehát az adózott pénzéből... Vagyis: olyan összeg után is adózna, amit meg sem kap (mert elveszik tőle).
De az is lehet, hogy eleve feketén dolgoztatják... Akkor meg aztán a jog segítségét kérni kb. mission impossible.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!