A bolti eladóknak kell kifizetni a lejárt szavatosságú termékeket?
Most végeztem a sulival és nem rég kezdtem el dolgozni egy boltban ahol minden dolgozónak van egy saját sora és o felel a szavidőért meg az árakért és ha lejár egy termek akkor azt a dolgozóval fizettetik ki
Ha a közeli szavidos termékeket jelezzük akkor azt leakciozzak de a megmaradt termeket meg így is ki kellett fizetnem mert a lejarasa előtt egy nappal nem szóltam
Mennyire van ez így rendben? Mert a munka szerződésem semmit nem ír erről

Áruld marxel, h milyen bolt!
Mert így kamu szagú...

A dolgozó anyagi felelőssege igencsak korlátozott. És akkor sem a teljes kárra vonatkozik.
Ha pl. rédzegen összetör egy raklapnyi befőtett. Ha csak ügyetlen volt, akkor már nem.
Ez a barom bolt vezetése mit tesz, ha leárazva sem vedzik meg?

"Akkor fizettetik ki veled, ha nem jelzed. Ez érthető. Az a dgod, hogy ne legyen kint lejárt termék."
Manyi, ilyen a világon nincs és nem is szabályos. Ráadásul mint a kérdezőtől megtudtam ez full feketén történik, tehát semmi írásos nyoma nincs. Megkapják a fizut, aztán saját zsebből perkálhatják ki. Gondolom be sem kerül a cég könyvébe, hiszen nem is szabályos ez, csak a tulajdonos rakja bele a saját zsebébe.

Elég valószínűen kamu a történet, mert priviben sem írta meg.
Jól írja a #17, nagyon-nagyon korlátozott egy dolgozó anyagi felelőssége, de akkor is bizonyítani kéne tudni a szándékosságot.
Ráadásul, ha még a munkaszerződésben sincs leírva, akkor meg kb. 0 lehetősége van a munkaadónak ilyesmi miatt levonni egy fillért is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!