Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg nem érdemes Ausztriába...

Tényleg nem érdemes Ausztriában magyar közvetítőn keresztül munkát vállalni?

Figyelt kérdés

Rengeteg helyen olvastam, hogy nem kéne, és inkább az osztrák oldalakon keresgéljek. Viszont közvetítőn keresztül sokkal egyszerűbb, akár biztonságosabb is lehet. Ők intézik a munkát, segítenek a papírokkal, stb.

Gondolom elkérnek az elején is valamennyi pénzt, és lehet hogy olyan helyet ajánlanak, ami nem fizet olyan jól, de az csak pár hónap. Segítenek kimenni, dolgozol pár hónapot nem a legjobb fizetésért, de akkor már begyakoroltam a németet, tudom mi hogy van, a többiek is elmondták a tapasztalataikat, és simán válthatok. Vagy vannak más hátrányai is?

2022. dec. 17. 20:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%

Hát erre tudom azt mondani, hogy aki hülye.... Dehat ugye mindig be lehet palizni aki hagyja magát.

Az orvosnak és a bejelentésnek köze nincs amúgy egymáshoz. Az eü biztosítást maga a magánszemély fizeti, nincs levonva a keresetből és nem is számít a munkaviszony léte vagy nem léte

2022. dec. 18. 13:15
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

11: lehet, el se mondták neki....

Nem tudom már előbányászni ezt a kérdést, de eléggé gáz eü problémával nem tudott orvoshoz menni.

2022. dec. 18. 13:19
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezért kell utána nézni mindennek, mielőtt az ember külföldre menne...Plusz nem árt a nyelvet beszélni, ugye....
2022. dec. 18. 13:22
 14/17 anonim ***** válasza:
78%

Nem értek hozzá de egy frappáns rövid válasz.

Ha átvernek, nem.

Ha nem vernek át, igen.

xDDDD

2022. dec. 18. 14:57
 15/17 anonim ***** válasza:
78%

14: Na igen..

Erre mondaná az egyik jóbarátunk: "ha én olyan okos lennék _előre_, mint az anyósom utólag...! "

:-DDD

2022. dec. 18. 17:26
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Aki kezdő ilyen téren és nem akar egyből a melyvìzbe kerülni annak ott van mondjuk sopron és ingazni ausztriaba. Becs elővarosai könnyen elérhetőek illetve sokan járnak ki magasabb bérért akar becsbe is. Nem olyan melyvìz,elég először a munka nyelvet megtanulni. Nem az van, hogy németül keresés szállást, mész orvoshoz, onkormanyzathoz stb. Napi 100 ezer ember ingazik a nyugati hatarszelrol nem lehetetlen.
2022. dec. 18. 17:29
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

A közvetítőkkel az a kisebb gond, hogy közted és a munkáltató közt állva sápot szednek tőled. Ez akár még meg is érheti, ha ők könnyebben, több, jobb, stb. munkát tudnak neked találni, mint amit te magad tudnál megtalálni.

A nagyobb rizikó az, hogy ha a közvetítő trükközik valamivel, kihasználni, átverni próbálnak és ennek az esélyét és lehetőségeit csak fokozza, ha te nem beszéled a nyelvet, nem ismered a részleteket.

A legtöbben azért dolgoznak magyar közvetítőkkel, mert nem beszélik a nyelvet, nem tudják, hogy működnek kint a dolgok és nem tudják/akarják venni a fáradtságot, hogy ezt az akadályt leküzdjék. A velük dolgozó közvetítők pedig pont ezt a tudatlanságot szokták kihasználni. A munkavállaló nem tudja, hogy bejelentik-e, fizetik-e utána a járulékokat, nem tudja, hogy mit hogyan intéznek, csak közlik vele, hogy itt lakhat, oda megy dolgozni és adnak érte valamennyi pénzt. Közben fogalma sincs róla, hogy fizetik-e a lakbért, vagy még a lakhatása is illegális, nem tudja, hogy fizetik-e az adókat, járulékokat, stb. Ebből szokott az lenni, hogy ha beteg vagy, akkor akár fizikailag akadályoznak is benne, hogy orvoshoz menj, nehogy kiderüljön.

A két véglet között meg bármi más is előfordulhat és hogy te épp kivel, hogyan fogsz üzletelni és abban mennyi rizikó van, az legfeljebb utólag derül majd ki.

2022. dec. 19. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!