Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldi munkánál lenézik a...

Külföldi munkánál lenézik a magyarokat az ottani munkaadók, kollégák? (angolok, franciák, németek, spanyolok)

Figyelt kérdés
2022. dec. 15. 18:28
A kérdező szavazást indított:
igen, lenéznek
nem néznek le, egyenrangúnak tekintenek
16 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én ilyen helyen dolgozom, és igen, azt gondolom, hogy lenéznek bennünket. Aztán persze ki lehet harcolni azt, hogy aki jobban ismer, az tudja, hogy nem vagy olyan sügér, mint az indiaiak. De szerintem alapból velük kezelnek egy szinten.

Huh, most én is nagyon előítéletesen hangzottam, amúgy volt nekem is teljesen normális indiai kollégám is. De tény, hogy azért a legtöbb elég sötét.

2022. dec. 15. 23:14
 2/12 anonim ***** válasza:
0%

Ha jó beosztásban dolgozol, megfelelő a nyelvtudásod, akkor nem.

1-es, a férjem IT területen dolgozik, és több nagyon értelmes indiai kollégája van, volt. Ellenben ismerek itt nagyon sötét magyar kamionsofőröket. Ja, és a háziorvosunk is indiai, és nagyon jó szakember.

2022. dec. 16. 01:02
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha kint élsz pár évig és felveszed a tempót, akkor nem néznek le. De amikor kimész először, akkor lenéznek még akkor is, ha gerincsebész vagy.
2022. dec. 16. 01:35
 4/12 anonim ***** válasza:
33%

A kérdést 2 részre lehet bontani. Ha az a kérdés, hogy egy magyar mondjuk Ausztriában dolgozik és az osztrákok lenézik-e, akkor az a válaszom hogy nem feltétlen néznek le, de azért éreztetik hogy te csak egy Auslander vagy. Szóval úgy igazán befogadni nem fognak.

Ha olyan helyről beszélünk ahol több népcsoport keveredik, akkor azért mi magyarok (legalábbis a kormányunk) elég sokat tettek azért, hogy utáljanak minket mindenhol mint a sz.rt.

Ha most Ausztriában te vagy meg egy spanyol/olasz/francia/brit kolléga, biztos lehetsz benne hogy utóbbit melengetik a keblükön mint a magyart.

2022. dec. 16. 16:41
 5/12 A kérdező kommentje:

Olvastam már erről pár kérdést, rommá védték a külföldieket, hogy nekik mennyire jó élményeik voltak és kizárólag csak szerették őket.

Gondoltam én úgy írom ki, hogy kiteszek egy szavazást.

Én úgy tapasztaltam, hogy bár azért bottal nem vernek agyon, de kutyába se vesznek. Lenéznek. Pedig nem egy alja ember vagyok. Nem engednek érvényesülni semmilyen áron. És sokszor amikor megpróbálok valamit elmagyarázni nekik úgy válaszolnak mintha a holdról jöttem volna és nem érteném mi a helyzet. Meg bármi negatív, bármi ilyen volt folyamatosan elkezdték rám mindig darálni, hogy negatív a hozzáállásom, meg nem jó módon gondolkodom, meg változtassak, különben ez így nem lesz jó stb. Mondom úristen kik ezek? Bármilyen véleményem volt, még ha 110%-ban is volt igazam akkor is mindig kioktatás lett a vége, hogy hát ezt így nem lehet, meg jobban tenném ha elmennék másik országba, vagy hazamennék inkább.

Olyan is volt, hogy körbeterjedtek rólam dolgok, hogy jobb engem elkerülni, meg tiltsanak le meg ki mindenhonnét. Sokan ha nem akartak velem kapcsolatot tartani egyszerűen csak letiltottak köszönés és szó nélkül, persze ilyen itthon is van. Soha nem hívtak semmilyen zártabb körű rendezvényre, házibulira, bulira, de olyan is volt, hogy ennek létezését még el is titkolták, hogy én nehogy megtudjam.

A többi magyar sokszor megpróbált átverni, vagy megvezetni, nagyon ritka volt a kivétel. A többi külföldi, kelet európai meg nagyon sokszor szintén alámtett és fűtötte a negatív hangulatot, persze ők mindig azt adták elő, hogy ők már annyi ideje élnek külföldön, hogy szinte nem is kötődnek a saját országukhoz, a legtöbbnek aktív instagram profilja volt amiből körülbelül az vehető ki, hogy az újgazdag amerikaiak életét éli persze kamu.

Dolgozom, megkapom a pénzem, de szerintem egy utcasarki kóbor kutyának is több joga és véleménye lehet mint itt nekem! Teljesen indokolatlanul néznek sokszor hülyének a munkahelyemen meg a sok semmittevő sokszor még azzal is megpróbálkozott, hogy megpróbálták rámfogni a leadások csúszását és folyamatosan szinte tudományos érvekkel kellett magamat kimosdatni.

Mondom, megkapom a pénzemet, többet mint otthon, egy fokkal lazább a munka, de egyébként a vélemény szabadság és az emberszámba vétel szempontjából rabszolgaság a közösségi élet meg 0.

2022. dec. 16. 18:49
 6/12 A kérdező kommentje:

A kollégáktól sokszor hallom azt, hogy nem akarnak velem együtt dolgozni mert csak fölösleges plusz munka meg feszültség. De valójában meg ezt mondogatják a főnöknek egyébként meg be se jár a legtöbb és nem is elérhető ha project van. Ha én 1 percet kések már kigyullad a telefonom meg kapom a burkolt fenyegetéseket, hogy hol vagyok, mit csinálok. Meg azt éreztetik velem, hogy miattam rossz minden. Amikor a legjobb tudásom szerint próbálok segíteni szó szerint kiveszik a kezemből a lehetőséget és gerillaakciókat végeznek. Elvégzik nagyon rosszul az én munkámat utána meg mutogatnak rám, hogy nem csinálok semmit, meg szinte elvárják, hogy csináljam meg az ő munkájukat is.

Mondom, pénzt megkapom. Elégedett vagyok a fizetéssel. De bolondokháza az egész és kutyába se vesznek.

2022. dec. 16. 18:55
 7/12 anonim ***** válasza:
Megértettük, mindenki hülye csak te vagy helikopter.
2022. dec. 17. 16:36
 8/12 anonim ***** válasza:

Milyen munkat vegzel, attol is fugg.

Amerikaban lenezik a mexikoiakat akik epitoipari munkat vegeznek, foleg mert nem is nagyon beszelik a nyelvet. En is epitoiparban vagyok de en nem tapasztaltam volna lenezest.

Ha irodan vagy akkor nem hiszem hogy altalanos lenne ez, viszont ha tipikusan olyan munkatvegzel amit bevandorlok vegeznek akkor elhiszem.

2022. dec. 17. 21:38
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Ez személyiség és egyéniség függvénye. Mivel rengeteg kivándorló magyar épp azért vándorol ki mert semmi értéket nem képes teremteni és annyira alacsony az intelligenciahányadosuk, hogy képtelen megélni magyarországon, az ilyen embereket természetesen okkal nézik le külföldön és nem a nemzetisége miatt, hanem azért mert az illető szépen fogalmazva egy selejt.

Azonban vannak a hozzám hasonló valódi eleganciával és kellő elitséggel megáldott Úriemberek, akinek a jelenlétének kifejezetten örülnek szinte bármelyik fejlettebb nyugati országban kivétel nélkül. Én eddig bármerre jártam a világon tisztelet övezett köszönhetően az impozáns megjelenésemnek és hihetetlen magas intelligenciámnak.

Szóval ha azt érzed hogy lenéznek a külföldi kollégáid elsősorban saját magad tájékán nézz körül

2022. dec. 19. 13:52
 10/12 A kérdező kommentje:
Utolsó. Ket diplomas kepzett ember vagyok aki 3 nyelven beszél. Mernoki irodaban dolgozom. Ez nem azon fugg hogy eljatszom az angol lordot. Az uvegplafon effektus mindig ott lesz....
2022. dec. 19. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!