Ez így szabályos? (25 év alatti szja kedvezmény)
Ha nettóban egyeztetek meg, akkor nettóban egyeztetek meg, ez a te lúzerséged volt.
A nettóhoz nem 'hozzáadódik' az SZJA kedvezmény, hanem a bruttóból 'nem vonódik le'. Ezért erről kellett volna tárgyalnod.
Az hogy idővel megadják-e, nincs rá garancia.
Ez nem oké. Nekem a mostani munkahelyenmen nettóban beszéltük meg a fizetésem, de úgy csinálták meg, hogy szja visszatérítés nélkül kapjam azt a nettót, az azon felül lévő szja visszatérítést meg hozzá adták.
Ez szándékos átverés a munkáltató részéről, mert nyílván tudták, hogy te is egy ilyen konstrukcióra gondoltál, ez abból kiderül, hogy 25 éves korodban rögtön emelnének a bruttódon, hogy ugyan annyit tudsz keresni mint most.
Ennek ellenére és ennek hallatára rögtön rávágtam volna, hogy "Elnézést, félre értettük egymást" és kifejtettem volna.
Meg mi az, hogy majd ha 25 leszel, akkor majd új szerződés és ugyan ennyit fogsz keresni. Infláció és piaci viszonyok miatt lehet 1 év múlva is drasztikusan magasabban kéne fizetniük téged. Ebbe szóban sem egyeznék bele.
4# Ja, de ha a piaci értéke ennek a munkának X ezer forint, akkor eleve felkészültek, hogy ennyit fizetnek különben senki sem menne oda.
Szóval ha neked X-50ezret ajánlanak, akkor szimplán odébb állsz és lehet már abban a pillanatban megállítanak és megadják a pénzt.
Hiszen találtak a munkára egy alkalmas embert és nekik a további keresés pénzbe kerül, hiszen a HRen elpocsélotak X órát veled és még elfognak más emberekre ennek a 20x-át mire találnak még egy alkalmas embert. Meg nyílván azért keresnek embert, mert van egy betöltetlen pozíció, így a cég extre profittól is elesek ha te felállsz.
Ilyen helyzetben sokan azt hiszik, hogy "szerencsések", hogy megkapták a lehetőséget és befogják a szájukat pedig van minimális tárgyalási lehetőség minden munkakörben.
Ha bruttóban tárgyaltatok volna jogos lenne.de te leszögeztél egy fix nettot. Es megadják. Ez hiba volt. Igy az szja kedvezmény a munkáltatonak lett kedvezmény.
Ha meg nehezen találnak embert a poziciodra inkabb emelnek a bruttodon 25 évesen, hogy a nettod ne legyen kevesebb kedvezmeny nelkul.
Ezért kell bruttóban megegyezni nem pedig nettóban. Az adót levonják nem pedig hozzáadják.
Ha azt mondom hogy 500 ezret szeretnék fizetésnek, akkor az bizony 500 bruttó lesz.
Viszont nincs semmi kőbe írva.
Még lazán tud változtatni a feltételeke ha ezt az ajánlatot elutasítja. Én is minden állásajánlatnál alkudozok még a fizetésen.
Megmondod nekik hogy nem kivanod igenybe venni az szja kedvezmenyt( majd csak egy osszegben jovore).
Kitoltod a papirt es kered hogy a nettod maradjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!