Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Benzinkuton nehez lenne...

Benzinkuton nehez lenne betanulnom ha nem tudok eurot szamolni, nem tudom mennyi a benzin ara stb? Inkabb hagyjam az egeszet? 23L

Figyelt kérdés

Nem tudom miert de gyerekkorom ota benzinkuton akarok dolgozni. Behivtak interjura, falusi benzinkut autopalya mellette, 5-6 falu van minden oldalrol, nagy forgalmu hely. Egy ember van egesz nap, shopos munkat is o csinalja es a kutkezelo dolgokat is.

Nagyon felek a betanulastol, nem tudok eurot szamolni, soha nem volt a kezembe, nem tudom a benzin arakat, nem tudom a szabalyokat, tenyleg annyira felek hogy biztos vagyok benne hogy vissza sem tudnek adni visszajarot anelkul hogy ne szamoljam ki a penztargepbe..felek hogy leegetem magam a tulaj elott, meg elegge kellemetlen lesz ha semmit nem ertek majd. Nem is voltam még soha benzinkuton, a shop resze olyan nagy mint egy spar.

Ha turelmetlen kollegat fogok ki ak betanit, szerintem el is sirom majd magam. Annyira azon fogok stresszelni hogy buta vagyok, hogy emiatt mindent el fohok rontani

. Barcsak konnyen menne ez az egesz de sajnos ismeretlen terepeken munka teren nagyon butanak tunok mindig.

Mit gondoltok? Nehez lesz igy nekem?

2022. dec. 14. 16:13
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Most kicsit megnyugtattatok de voltam mar jopar probanapon es sosem ment olyan egyszeruen mint ahogy azt elgondoltam
2022. dec. 14. 18:51
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

A benzinárakat nem is érdemes bemagolnod, manapság úgyis kb. óránként változik (a mi környékünkön legalábbis), de jól írják a többiek, be van táplálva a pénztárgépbe, és központilag frissítik a változásokat.

Ha euroval is lehet fizetni, az szintén benne van a pénztárgépben, és automatikusan frissíti a rendszer a napi árfolyamot.

Betanításkor pedig nincs olyan, hogy hülye kérdés, nyilván a kollégáidnak sem az a célja, hogy ne magyarázzanak el neked mindent, hiszen ha nem tudod, mit kell csinálni, nem sokat tudnál nekik segíteni.

2022. dec. 14. 18:52
 13/19 A kérdező kommentje:

Es a bolt reszen levo elelmiszerek vagy egyeb dolgok arait nekem fejbol kell tudnom meg nezegetni a csomagalosan hogy mennyibe kerul? Errol tudtok valamit?

Egyszer voltam ott, de az elado magatol irta be a gepbe az arat annak amit vettem, nincs semmifele lehuzoka (nem tudom mi a neve annak)

2022. dec. 14. 19:05
 14/19 A kérdező kommentje:
13. Nem ez a legkissebb gondom, mert rajtam fog mulni hogy uzemeljen a benzinkut es nem rajtad :D
2022. dec. 14. 19:06
 15/19 anonim ***** válasza:
74%
Milyen benzinkút ez? A legtöbbnek van vonalkód-leolvasója - egyszerűen odatartod elé a cuccot, mint pl. a boltban az automata pénztáraknál, és a gép beolvassa a pénztárgépbe.
2022. dec. 14. 19:16
 16/19 A kérdező kommentje:
16. Igen arra gondoltam, hogy itt olyan nincs. A no magatol irta be az arat a penztargepbe.
2022. dec. 14. 19:24
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha sparos kút, akkor tutira van ott is vonalkódolvasó. Biztos péksütit vagy hasonlót vettél, azt be kell ütni, de nem az árát, hanem a nevét vagy a termékkódját. Utóbbit igen, előbb-utóbb úgyis megtanulod fejből, hiszen naponta használod majd kb., de lesz hozzá "súgó", ahova ezek le vannak írva.

(Biztos veled is volt már olyan, hogy vettél a boltban gyümölcsöt, pékárut, ilyesmit, és ott nézegette a pénztáros hogy mit üssön be, vagy átkiabált a másikba, hogy Icuuuuu, a zsemle mennyi?)

2022. dec. 14. 23:45
 18/19 A kérdező kommentje:
Nem sparos kut csak kb akkora mint egy sparos
2022. dec. 15. 10:31
 19/19 anonim válasza:

Dehogy kell a termékek árát fejből tudnod. Kúton dolgozok, van több száz féle termékünk, olajoktól kezdve chipsekig bezárólag minden, szerinted mennyinek tudom fejből az árát? Egynek se. Azért van a kassza, a vonalkódleolvasó, meg az árcímke, hogy ne kelljen megjegyezni. Egyetlen dolog ami "felütős" az az újságok, de azokra meg rá van írva, hogy mennyit üssél be a kasszába.

Üzemanyag és euró árat szintén nem kell megjegyezned, be vannak táplálva a kasszába, ami össze van kötve a kutakkal, szépen ki fogja írni neked, hogy hány literért hány forintot kell fizetnie a vevőnek, neked csak ki kell választanod a megfelelő kútfejet.

Euróra meg külön opció van a kasszában, ami szintén automatikusan számol az aktuális árfolyammal helyetted.

Ha valaki mégis tőled akarná megtudni az üzemanyag árakat, akkor megnézed a kasszában, van rá külön opció is, nem muszáj neked fejből tudnod, de amúgy is ki van írva legalább 5 helyre.

Ha fejből nem tudsz visszaadni akkor arra is van opció a kasszában, pl fizetnie kell 13 ezret, ad egy 20-ast, akkor beírod, hogy 20000, majd a gép kiírja, hogy visszajáró: 7000 Ft. De ezt mindet szerintem el fogják magyarázni, meg fogják mutatni, úgy értelmesebb is lesz, mint így leírva.

2022. dec. 19. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!