Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ma azt mondta nekem valaki,...

Ma azt mondta nekem valaki, könnyű munka nincs és a pénzéért mindenki megdolgozik. Szerinted is így van?

Figyelt kérdés
Nyilván minden munka , munkának számít, még az is amikor a jegyellenőr nézi a telefonját mialatt elmegy mellette a tömeg...igaz nem is lehet könnyű ott állni egész nap. Melyik munkakörben dolgoznak meg a legkevésbé az emberek a pénzükért? Csak én nem vettem észre hogy 2022 évvégére egy tökéletes kommunista társadalom alakult ki?

#ott a lényeg...
2022. dec. 8. 00:16
 1/6 anonim válasza:
54%
dehogy van...
2022. dec. 8. 01:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Fizikai munkánál minden nap meg kell dolgozni a pénzért, másképp nem lesz elvégezve a feladat. Több szellemi munkánál, szakmunkánál ahol számít az előtanulmány, munkatapasztalat, más a helyzet. Itt már nem az számít, hogy A pontból mozgatsz egy tárgyat B pontba, hanem a feladat el van végezve avagy sem. Itt a korábban megszerzett tudást is fizetik, nem csak a tényleges munkaidőt. Ugyanakkor ezt a tudást egyszer el kellett sajátitani, azaz korábban többlet energiát fektetsz a tanulásba, amiért semmi pénzt nem kapsz, mi több fizetsz érte.
2022. dec. 8. 07:57
 3/6 anonim ***** válasza:
85%

Nincs igaza, gondolj csak bele mennyi ember kerül pozícióba főleg állami szférában, akinek magas rangú politikus az ismerőse. A nagyobb év végi jutalmakat is azok az emberek kapják akik "jóban" vannak a vezetőkkel, nem azok akik ténylegesen sokat dolgoztak.

Másfelől gondolj csak bele mennyi állami pályázatot (pénzt) nyernek olyan cégek amelyek vezetői "jó viszonyban" vannak valamelyik kormánypárti képviselővel. Ott sem az számít, hogy mennyire dolgosak / tehetségesek az adott cég alkalmazottai vagy vezetői.

Harmadrészt nem feltétlenül van viszonyban a kemény munka a pénzszerzéssel. A befutott énekesek, sportolók sem a kemény munkának köszönhetik a sikereit, hanem sokkal inkább a tehetségüknek. Nem azt mondom, hogy nem fektetnek bele sok energiát a gyakorlásba, hanem azt hogy hiába fociznál mondjuk napi 20 órát vagy énekelnél reggeltől estig, akkor sem lennél nagy valószínűséggel Cristiano Ronaldo szintű játékos vagy Ed Sheeran szintű énekes ha nincsen hozzá meg a plusz adottságod.

2022. dec. 8. 17:04
 4/6 A kérdező kommentje:

De igen ott van a lényeg. Még hangoztatják is emberek, hogy erkölcstelenül jutnak jobb állásokba. Gondolom, hogy régen is így volt de nem dörgölték a másik orra alá nem volt tele az újság mindenféle médiafelület azzal mekkora szakadékok vannak. Egyébként régen nem érdekel ki milyen pártállású és nyilván egy adott munkakör feladatai lehetnek nagyon eltérőek azért irtam, hogy ez a "megdolgozik" elég égbekiáltó hülyeség. Ha úgy vesszük a rokkant nyugdijas is megdolgozik a pénzéért mivel még a világon van...

Hát a tehetség az már más tészta, mert eleve adott számára vmi persze lehet nem fogja kamatoztatni. Nem jól használja.

A csillag születik és hasonlókba is voltak gyönyörű hangú énekesek akik saját szerzeményként nem tudtak előrukkolni nagy dologgal csak másolni tudtak.

2022. dec. 8. 21:14
 5/6 anonim ***** válasza:
48%
Tegyük fel az állitásod igaz hogy van kőnnyű munka, ahelyet hogy it panaszkodsz miért nem váltasz kőnnyű munkára??
2022. dec. 8. 22:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Én nem kerestem könnyű munkát, félreértettél. Én valamire mondtam, hogy valószinűleg könnyű, hétköznapi dolog és a kedves munkaadó válasza volt, hogy nincs könnyű munka. Amúgy nem nagyon van választék...nem sok olyan lehetőség van ahol csak a szemedet kell mereszteni...
2022. dec. 19. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!