Miért olyan ritka még mindig a teljes home office lehetősége?
Cég szempontjából presztizs hogy van rendes irodája, viszont elég haszontalan ha nem dolgozik benne senki.
Másrészt homeoffice egy kétélű kard. Igen hatékonyabban lehet dolgozni, de a legtöbb ember otthon sem hatékonyabb mint az irodában. A kávézást felcseréli a főzőcskézés, a mosás berakása vagy épp a teregetés.
Tudom hogy nem populáris vélemény de szerintem jobb irodában dolgozni. Lehet networkingelni, könnyebben oda tudsz menni másokhoz segítséget kérni és nem úgy kell végig meetingelned hogy mindenki kikapcsolt kamerával mosogat épp.
LinkedIn-en csak Magyarorszagra szurve van tobb ezer remote lehetoseg (csak remote-ra szurve, hybrid nincs benne).
Kb. 4 eve otthonrol dolgozom, rengeteg a lehetoseg es nem is mennek mar vissza irodaba.
Feleségemmel mindketten full HO dolgozunk, pedig ő nem IT-s. Már a covid előtt is mondogatták, hogy minek bejárni, ha minden megy otthonról is? Azóta meg váltottam, a cég az ország túlfelén van, ha akarnék se tudnék bejárni. Sosem a seggnyalással jutottam előre, szóval nekem nem igény a személyes kontakt.
Jobban dolgozok otthon, mert kevesebb a zavaró tényező. Soha többé nem kéne olyan meló, ahol be kell járni.
Amelyik cég a bejárást meg a hibridet (ami a lehető legroszabb megoldás) ott mikromenedzsment van, attól meg menekülök.
Azért nem engedik a home office-t, mert ott "elhidegülsz" a kollégáktól, és utána egy jobb fizetésért történő váltásnál nem lehet azzal megtörni téged, hogy "jajj de fog hiányozni ez a csapat".
Ez az oka, semmi más.
A legtöbb cégnél pedig tényleg ez a heti 2-3 nap állt be, teljesen nem engedik szinte sehol, csak az IT szektorban, de az csak egy elenyésző része azoknak a munkaköröknek, ahol technikailag simán lehetséges lenne.
Nálunk is sajnos jeti 2 HO van csak,pedig konkrétan semmivel többet nem ér a bejàrás,mintha otthon dolgoznánk.
A vezetőnek egyszerűen bekattant,hogy kapcsolatokat kell építeni, és személyesen kommunikálni egymással a hatékonyabb munka miatt.
Ami szerintem bullshit,de hát ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!