Könyvelők! Aki könyvelő szeretne lenni a tanfolyamon és a munka során milyen erős logikai és matematikai készségekkel kell, hogy rendelkezzen, hogy el tudja látni a munkát?
Osztom azt a véleményt, hogy inkább logikai szemlélet szükséges, és a rendszerszemlélet sem hátrány.
Ez mit jelent? Át kell látnod, hogy egy gazdasági esemény milyen hatással van a cég életére. Ez nagyon fontos, hiszen nap, mint nap fontos döntéseket kell hoznod és nem midegy, hogy A vagy B mellett döntesz. Úgymond előre kell gondolkodni, amennyire csak lehetséges.
11, egy könyvelő évi egy alkalommal ha találkozik olyan gazdasági eseménnyel, aminek a kontírozásán gondolkodnia kell. És még közülük is egy-kettő agyal, a többi megkérdezi egy fb-csoportban.
Megtanulni se kell túl sok logika, inkább gyakorlás, mert a mindennapos tételek megragadnak.
#13: nem volt saját könyvelő irodám (mintahogy a könyvelők 90%-nak se), beosztott voltam külföldi multinál, talán ezt csináltam szarul. Bár kíváncsi vagyok, hogy te ugyan mennyit keresel és pontosan milyen pozícióban vagy. ;)
#14: budapesti multinál felsőfokú angol-némettel és PSZ diplomával nem voltam hű de jól megfizetve. Most ugyanúgy pénzügyön vagyok, csak más területen és legalább 60%-kal többet keresek.
" egy könyvelő évi egy alkalommal ha találkozik olyan gazdasági eseménnyel, aminek a kontírozásán gondolkodnia kell."
11-es nyilván nem a napi rutinra gondolt, amikor vázolta, hogy miért fontos a rendszerszemlélet és a logikai készség egy könyvelő életében. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!