Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Könyvelők! Aki könyvelő...

Könyvelők! Aki könyvelő szeretne lenni a tanfolyamon és a munka során milyen erős logikai és matematikai készségekkel kell, hogy rendelkezzen, hogy el tudja látni a munkát?

Figyelt kérdés
2022. nov. 25. 18:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
94%

Osztom azt a véleményt, hogy inkább logikai szemlélet szükséges, és a rendszerszemlélet sem hátrány.

Ez mit jelent? Át kell látnod, hogy egy gazdasági esemény milyen hatással van a cég életére. Ez nagyon fontos, hiszen nap, mint nap fontos döntéseket kell hoznod és nem midegy, hogy A vagy B mellett döntesz. Úgymond előre kell gondolkodni, amennyire csak lehetséges.

2022. nov. 26. 06:45
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

11, egy könyvelő évi egy alkalommal ha találkozik olyan gazdasági eseménnyel, aminek a kontírozásán gondolkodnia kell. És még közülük is egy-kettő agyal, a többi megkérdezi egy fb-csoportban.

Megtanulni se kell túl sok logika, inkább gyakorlás, mert a mindennapos tételek megragadnak.

2022. nov. 26. 07:11
 13/18 anonim ***** válasza:
64%
Ha neked szarul fizetett a könyvelő szakma, akkor szarul csináltál valamit.
2022. nov. 26. 07:56
 14/18 anonim ***** válasza:
25%
10ea hazudsz. :) Regosztralt, nyelvet beszélő is rosszul keres?
2022. nov. 26. 16:36
 15/18 anonim ***** válasza:

#13: nem volt saját könyvelő irodám (mintahogy a könyvelők 90%-nak se), beosztott voltam külföldi multinál, talán ezt csináltam szarul. Bár kíváncsi vagyok, hogy te ugyan mennyit keresel és pontosan milyen pozícióban vagy. ;)

#14: budapesti multinál felsőfokú angol-némettel és PSZ diplomával nem voltam hű de jól megfizetve. Most ugyanúgy pénzügyön vagyok, csak más területen és legalább 60%-kal többet keresek.

2022. nov. 26. 22:01
 16/18 anonim ***** válasza:
13 vagyok. Én is alkalmazott voltam könyvelőirodában, regisztrált mérlegképessel. Nem voltam agyonfizetve, de jól kerestem, közel annyit mint a contis, valeos mérnökhaverok. De láttam, hogy ugyanennyi melóval kereshetném ennek a sokszorosát, úgyhogy csináltam saját irodát. Heti átlag 30 órát dolgozok és simán hétszámjegyű az az összeg, ami megmarad havonta.
2022. nov. 26. 23:50
 17/18 anonim ***** válasza:

" egy könyvelő évi egy alkalommal ha találkozik olyan gazdasági eseménnyel, aminek a kontírozásán gondolkodnia kell."

11-es nyilván nem a napi rutinra gondolt, amikor vázolta, hogy miért fontos a rendszerszemlélet és a logikai készség egy könyvelő életében. :)

2022. nov. 27. 06:03
 18/18 anonim ***** válasza:
Bocsi az offért! Van valakinek tapasztalata arról, hogy pályakezdőként mennyire nehéz elhelyezkedni könyvelőként, vidéken? Ahogy látom mindenhol legalább 1-3 év, de inkább több év tapasztalatot várnak el.
2022. nov. 27. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!