Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Már Bruttó 500 felett van a...

Már Bruttó 500 felett van a havi átlagfizetés a ksh szerint. Szabolcsba és Borsodba ki kap meg ennyit?

Figyelt kérdés
2022. nov. 24. 12:32
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
86%
Borsodchemben is megadják például. Még többet is.
2022. nov. 27. 13:53
 22/37 anonim ***** válasza:
80%
Borsodchemben az éves bónusz is 2-3 havi fizetés szokott lenni, apósom ott dolgozik. Jól fizetnek a kínaiak a gyári munkásnak is.
2022. nov. 27. 14:27
 23/37 anonim ***** válasza:
62%

Hajdú Bihar is szegény.

Ez van.

A bruttó 500 nem olyan sok mert egy csomó adó lejön .

Az átlag amugy úgy jon ki hogy a vezetők kapnak 2-3 milliót,

10-50 munkás kap 200-300 nettót

Így elmondhatjuk :

Magyarország jól teljesít !

2022. nov. 27. 15:10
 24/37 anonim ***** válasza:
74%

17# .

Hanem mi?

Technikumokban 5.-6. évet tartani az mi szerinted?

2022. nov. 27. 19:38
 25/37 anonim ***** válasza:
95%

"Többeket megkerestem, hogy egy bérlapot megnéznék. A többség nem válaszolt."

Én mindenkinek szoktam erre a kérésére válaszolni. Nyilván nem fogom neten küldözgetni, mert ahogy #20 mondja úgyis közlik, hogy photoshop, viszont egy fogadást ajánlok!

Találkozunk személyesen, és az illető letesz az asztalra 200 ezer forintot, valamnit én is leteszek ennyit. Majd megmutatom a bérlapom. Ha tényleg annyi van rajta, mint amit a fórumon állítottam, akkor enyém a pénz, ha hazudtam, akkor az övé.

200 ezerért még az ország másik végébe is megéri elutazni, könnyen keresett pénz, hiszen tuti biztos vagy benne, hogy hazudok.

Na ez az, amit még senki nem mert "lehívni" :)

2022. nov. 27. 19:59
 26/37 A kérdező kommentje:
Tehát szabolcsban és borsodban a jól fizető cégek fizetik a magyar átlagbért, viszont az ott élők nagy része ennyit nem kap meg. Tehát ami BP-n átlag fizetés (pl egy étteremi dolgozó) azt keleten egy fejlesztő vagy nagy vállalatnál dolgozó műszakos karbantartó kapja meg. És a ksh átlagbér még mindig semmire sem elég, szóval aki azzal akar felvágni, hogy ennyit kap az nagyon szarul élhet…
2022. nov. 27. 20:38
 27/37 anonim ***** válasza:
48%
Van meg kerdesed?
2022. nov. 27. 20:47
 28/37 A kérdező kommentje:
Nincs, így már világos.
2022. nov. 27. 21:22
 29/37 anonim ***** válasza:
13%

"Tehát szabolcsban és borsodban a jól fizető cégek fizetik a magyar átlagbért, viszont az ott élők nagy része ennyit nem kap meg"

Pontosan ez történik!

Ezért kellene a medián bért írni az átlagbér helyett. A medián esetében növekvő sorrendbe állítják a fizetéseket, és megnézik, hogy a középen álló mennyit keres.

Tehát ha 9 ember keres 100 ezret, a főnökük meg 1 milliót, akkor az átlag bér: 190 ezer lesz.

Ezzel szemben a medián bér csak 100 ezer lenne.

Jól látszik, hogy az átlag bért erősen torzítja 1-1 kiugró fizetés, nem véletlen téma állandóan a fórumokon, hogy "mi az, hogy 190 ezer az átlagbér, hiszen itt vagyunk 9-en és a felét is alig ekressük meg". Na igen, mert ők 9-en valóban ezt látják, ki gondolja, hogy a 10. ember az a 10x fizetésével a másik 9 átlagát is felhúzza majdnem a duplájára.

A másik trükk, amit már sokan írtak, hogy a statisztikában nem szerepelnek az 5 alkalmazottnál kevesebbet foglalkoztató cégek. Márpedig tipikusan ezeknél a kisvállalkozásoknál alacsonyabbak a bérek is. Viszont mivel elég sokan dolgoznak ilyen cégnél, így mikor a kocsmában a bérekről megy a vita, akkor ők is mutogatják a papírt, hogy alig 100-at keresnek, csak éppen a statisztikába nem kerülnek be.

2022. nov. 28. 08:33
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát ha 9 ember keres 100 ezret, a főnökük meg 1 milliót, akkor az átlag bér: 190 ezer lesz."

Ennel mivel reprezentativabb a median?

Ha 4 ember keres 3 milliot, 5 ember meg minimalbert, akkor minimalber lesz a median.

2022. nov. 28. 08:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!