Már Bruttó 500 felett van a havi átlagfizetés a ksh
szerint. Szabolcsba és Borsodba ki kap meg ennyit?
Név szerint soroljam őket?
2022. nov. 24. 13:33
Ez nem a szabolcsi átlag, hanem a országos.
Abból is egy szűkített kör, csak a nagyobb cégeknél teljes munkaidőben dolgozók vannak beleszámítva.
Ha te egy 4 főt foglalkoztató kis cégnél vagy, akkor nem számítasz.
Ha közmunkás vagy, nem számítasz.
Értelemszerűen a fekete és szürkejövedelmek sincsenek benne.
2022. nov. 24. 15:27
Kelet-magyarországi a rokonságom, így gyakran járok arrafelé. Ahogyan megyek az autópályán kelet felé, egyre több Merdzsó, BMW előz meg. Csilivili autócsodák. Mátészalkánál már csak kerek szemmel nézek, hogy ez miaf. Állítólag munkanélküliség van meg szegénység, ehhez képest elég sok a gazdag ember. Igaz, ők nem fizetnek adót feltehetően, de láttam pár új “házat” azaz palotát arrafelé… unokatesóm szakács egy jól menő étteremben. Megy a rongyrázás, de ezerrel pörög az ételrendelés is. Falun. Mondom ez wtf. Azok a falusi emberek, akik között én felnőttem, még étterembe se mentek be soha, nemhogy pizzát rendeljenek a szomszéd sarokról. (?!) Összefoglalva sok a sztereotípia, és egymás mellett él a szegénység és a fényűzés.
2022. nov. 25. 05:32
14/37 A kérdező kommentje:
13-as ezzel most azt akarod mondani, hogy kelet-magyarország gazdagabb mint BP? Csak azért kérdezem, mert én is elég gyakran járok oda, és ha elindulsz mondjuk az M1-ről Győrből Nyíregyházára (M0-M3) akkor azt látod, hogy BP után kb megáll az élet és üres a pálya :D Nyilván vannak gazdagok ott is, de hogy nincs több luxusautó az biztos. Már csak a márkakereskedések száma is bizonyítja, hol vesznek több drága autót. Falun meg rongyrázás :D Hát nem tudom melyik falura gondolhatsz, de mondhatnál egy példát, mert én olyan szegélységet láttam ott, hogy becsukom az autót belülről ha vezetek, nehogy kikapjanak belőle a rossz arcok….
Miskolci vagyok, még anyámnak is több a bruttója ennél tanárként. A Miskolci Szakképzési Centrumnak dolgozik ( tehát NEM bértáblás).
Apám technikus egy acélipari cégnél, szintén (illetve kb. pont 500).
A Miskolci Egyetemre jártam nagyjából aki a Boscnál, Joysonnál, MOL-nál, vagy Jabilnál dolgoznak mérnökként azoknak bőven meg, akik meg IT-val a már egyik korábbi posztban felsorolt cégeknél azoknak is.
Akik EÜ területen dolgoznak a Megyei Kórházban gyakorlatilag MINDENKINEK.
Több százan dolgoznak a MakroKlinikában ott értelemszerűen szintén.
A rokonságomból többen dolgoznak mind az ÉMÁSZ BAZ megyei központjában mind a MÁV BAZ megyei központjában ott is megvan ez az összeg bőven.
2022. nov. 25. 08:05
Egyébként megyénként is közlik az átlagfizetést: [link]
Én is miskolci vagyok. Nem sok mindenkit ismerek, aki 500 alatt keres. De az ismeretségi köröm nem reprezentatív.
2022. nov. 27. 04:09
“Miskolci vagyok, még anyámnak is több a bruttója ennél tanárként. A Miskolci Szakképzési Centrumnak dolgozik ( tehát NEM bértáblás).”
Tehát, megállapítható, hogy NEM tanár.
Nekem valamivel több a bruttom mint 500 és nagyon sokan szeretnének ennyit keresni. Ezt csak túlórával érik el, ami a pihenés rovására megy.
Amellett, hogy van munkám és nem keresek munkát gyakran kinyitom a Profession.hu-t. Azt vettem észre, hogy egyre gyakrabban tüntetik fel a kínált munkabért. Eddig csak egyetlen hirdetésben írtak 600 bruttót a többi mind 300-350 bruttó volt. Ahol ezelőtt 5 éve dolgoztam, ott senkinek nem emeltek.
2022. nov. 27. 06:45
18/37 A kérdező kommentje:
17-es pár kommentelőn kívűl én se nagyon hallottam Br. 500 feletti fizetésről Borsodban. 1-2 cég meg tudja adni de kb ennyi. Ez a dolgozó lakosság kb 10%-a ott. És még a Brutto 500 is nagyon kevés egy normális élethez akárhogy is nézzük…
Gyakorlatilag senki. Itt meg a beírt dolgokat nem kell komolyan venni. Többeket megkerestem, hogy egy bérlapot megnéznék. A többség nem válaszolt. Aki igen, visszakérdezet, hogy mi az a bérlap? Illetve saját bevallása szerint minimálbért kap, de van plussz. Szóval ennyit erről. Duma van bizonyíték nincs.
2022. nov. 27. 11:21
#19 miért mutogatná bárki is idegeneknek egy anonim fórumon a bérlapját személyes adatokkal? Volt már amúgy, hogy feltöltötték (személyes adatokat kitakarva nyilván), akkor meg azzal jött az irigy proli, hogy photosoppolva vannak az összegek is. Semmi értelme, sok szerencsétlen úgyis kitalál rá valamit, hogy a saját sikertelenségét igazolja.
2022. nov. 27. 12:38
Kapcsolódó kérdések: