Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy döntenétek a helyemben,...

Hogy döntenétek a helyemben, szerintetek eltúlzott az elvárásom a jó kezdő hely miatt?

Figyelt kérdés

A mostani munkahelyemen kiemelkedően jó pályakezdő fizetést kaptam, nagyon jó a munkatársakkal a viszony, jó a munkàm is, de sajnos a cég régóta haldoklik mostanában, és megkeresett egy amerikai cég hogy érdekel-e egy állás. Először rávágtam volna hogy nem, szívem szerint megvárnám ha be is zár a hely, fiatal vagyok (26) akkor se dőlök majd a kardomba ha így alakul, de persze nagyon sajnálnám. Aztán elkezdtünk beszélgetni a HR-es nővel és úgy gondoltam úgyis a közelben van a hely (agglomeráció, fél órával nőne az utazási idő csak odafelé), legalább szerzek tapasztalatot interjúzás terén (2-3x voltam még csak összesen ilyesmin), így beadtam az önéletrajzom. Aztán rá pár napra nem hagyott nyugodni és eléggé megbántam a dolgot, úgyhogy arra gondoltam mi lenne ha mondanék a mostani fizumnál egy jóval nagyobb összeget ha tetszik a hely, és ha elfogadják akkor elfogadják ha nem azt se bánom.

Csak lehet kiröhögnek, mert ilyen bruttó 850 körüli összegért váltanék csak (ha biztos lenne a munkahely még ennyiért se), de itt is bruttó 640ezer körül van a fizetésem, pályakezdő “korom” óta. 1,5 éve vagyok itt (+3,5 év duális releváns helyen eltötve). szóval a kevés tapasztalat miatt lehet teliberöhögnek, de ennél kevesebbért szerintem kivárnám hogy mi lesz, bizonytalan vagyok ezzel a helyzettel kapcsolatban. Nagyon sokan mennek el a cégtől mert konkrétan sz*r a helyzet, nem is kicsit, de ha túléli valahogy azt biztos hogy sok felmondott munkavállaló bánni fogja. Gépészmérnök vagyok

2022. nov. 23. 14:41
 1/4 A kérdező kommentje:
Bruttó 800 nem 850, elírtam.
2022. nov. 23. 14:44
 2/4 anonim ***** válasza:
41%
Ha a pénzügyesek közül is mennek el emberek, akkor ott kell hagyni a mostani céget, hiszen ha azok is elmennek, akik belelátnak a cég pénzügyeibe, akkor az azt jelenti, hogy kb halálra van ítélve.
2022. nov. 23. 14:57
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Mi köze a leírásnak a kérdéshez?

Nagy elvárás, hogy nem egy süllyedő hajón akarsz dolgozni? Nem.

A többi viszont irreleváns, amíg nincs ajánlat a kezedben. Ennyi erővel csilliárd tollárt is kérhettél volna, teljesen mindegy, amíg nem adják meg..

2022. nov. 23. 15:38
 4/4 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem ez jó ötlet, nyugodtan mondd be a bruttó 800, a hays salary guideben az a normál bérsáv. Attól ne félj, h kiröhögnek, mert manapság ezt úgysem teszik meg, mert félnek attól, h lehúzod őket a neten, h parasztok voltak.
2022. nov. 23. 18:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!