Hogy döntenétek a helyemben, szerintetek eltúlzott az elvárásom a jó kezdő hely miatt?
A mostani munkahelyemen kiemelkedően jó pályakezdő fizetést kaptam, nagyon jó a munkatársakkal a viszony, jó a munkàm is, de sajnos a cég régóta haldoklik mostanában, és megkeresett egy amerikai cég hogy érdekel-e egy állás. Először rávágtam volna hogy nem, szívem szerint megvárnám ha be is zár a hely, fiatal vagyok (26) akkor se dőlök majd a kardomba ha így alakul, de persze nagyon sajnálnám. Aztán elkezdtünk beszélgetni a HR-es nővel és úgy gondoltam úgyis a közelben van a hely (agglomeráció, fél órával nőne az utazási idő csak odafelé), legalább szerzek tapasztalatot interjúzás terén (2-3x voltam még csak összesen ilyesmin), így beadtam az önéletrajzom. Aztán rá pár napra nem hagyott nyugodni és eléggé megbántam a dolgot, úgyhogy arra gondoltam mi lenne ha mondanék a mostani fizumnál egy jóval nagyobb összeget ha tetszik a hely, és ha elfogadják akkor elfogadják ha nem azt se bánom.
Csak lehet kiröhögnek, mert ilyen bruttó 850 körüli összegért váltanék csak (ha biztos lenne a munkahely még ennyiért se), de itt is bruttó 640ezer körül van a fizetésem, pályakezdő “korom” óta. 1,5 éve vagyok itt (+3,5 év duális releváns helyen eltötve). szóval a kevés tapasztalat miatt lehet teliberöhögnek, de ennél kevesebbért szerintem kivárnám hogy mi lesz, bizonytalan vagyok ezzel a helyzettel kapcsolatban. Nagyon sokan mennek el a cégtől mert konkrétan sz*r a helyzet, nem is kicsit, de ha túléli valahogy azt biztos hogy sok felmondott munkavállaló bánni fogja. Gépészmérnök vagyok
Mi köze a leírásnak a kérdéshez?
Nagy elvárás, hogy nem egy süllyedő hajón akarsz dolgozni? Nem.
A többi viszont irreleváns, amíg nincs ajánlat a kezedben. Ennyi erővel csilliárd tollárt is kérhettél volna, teljesen mindegy, amíg nem adják meg..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!