Mennyi fizetést kérjek quality mérnökként?
Holnap lesz az interjú.
Alsó határt mondjatok légyszi, egy minimumot! Amennyit elvileg a legroszabb helyen is meg szoktak adni.
Vidék, kisebb nyugati cég.
Sima quality mérnök (nem folyamat vagy gépész).
A legtöbb ilyen helyen piackövető fizetést ajánlanak.
Én mérnökként nettó 400 a minimum amit mondani szoktam, szerencsére jobb van.
Attól függ, hány év tapasztalatod van és az általuk használt tech stackhez mennyire értesz.
Ha ismerős vagy a szakmában, de új az adott technológiában, akkor értelemszerűen kevesebb.
Juniorként olyan br 500 körülről indulnék, ha nincs releváns tapasztalatom. Nálunk sem kapnak ennél többet, amíg erősen betanításra szorulnak.
És? Ahhoz, hogy értéket teremts a munkádban, az kell, hogy önállóan tudj dolgozni többnyire és ne kelljen folyamatosan kisegíteni a munkakörödben, mert megvan a megfelelő tárgyi tudásod a területen és rutinod a használt technológiákban.
Egy operátor munkájához túl sok sallang nem kell, ellátja azt a feladatot, amire felveszik, erre kapja a fizetését.
Ha te is el tudod látni a feladatot, amire felvesznek, lehetőleg úgy, hogy másokat minél kisebb mértékben hátráltass a sajátjaik ellátásában, akkor te is megkapod a(z operátorénál magasabb) bért, ami neked jár arra a munkára. De ha nem, akkor te a cég erőforrásait használod egy jó ideig a boldogulásra, aminek ára van, az pedig a te pénzedben jelent deficitet.
Nem tudom, úgy, hogy az egész csapat veletek zötyög, mit vártok. Kurvára örülni kellene értékelhető tapasztalat nélkül annak a bruttó 500-nak szerintem.
1. Operátornak is van betanulási idő, amíg nem hozza a normát.
2. Próbaidő, ami betanulási idő is. Addig értelemszerűen alacsonyabb a bér, utána emelkedik. De azért nem 100e nettó a difi.
3. Mi ez a felháborodott agressziv stílus? Bántott valaki? Mesélj.
Az van igazából hogy a cégek rettenetesen csóróak. 10 éve még a mérnökök elég jól kerestek másokhoz képest. Azóta sokat változott minden, a mérnöki szektor felhigult és általánosságban távolról sem lehet azt állítani hogy a mérnökök kiemelkedően jól keresnek. A netto 400 átlagosan 3-5 év tapasztalat esetén jellemző. A cégek raffináltak is, azt veszik fel mérnöknek aki a legkevesebbért is elvégzi a munkát, még ha ez komolyabb betanítást is igényel. A cégek a költségek minimalizálására és a profit maximalizálására optimalizálnak és ez bizony a mérnöki bérezéseken is meglátszik. Egy quality mérnöknek nettó 600-700 is bőven reális lehetne, de ezt hazánkban kb. sehol nem fogják megadni, legfeljebb 10+ év tapasztalattal, de akkor meg inkább már vezető pozícióba.
Az utóbbi években sajnos rengeteg "mérnököt" szórt a felsőoktatás a piacra, a cégek nagyon szabadon válogathatnak, ez is hozzájárult a hazai mérnöki bérezések mesterséges alacsony szinten való tartásához.
Érdemes néhány szót a multikról is említeni: Köztudott, nekik úgy jó magas a profit ha alacsony bérezéseket adhatnak. Ezt könnyű megvalósítani olyan kiszolgáltatott országban mint a miénk is. Megjelenik a bérrabszolgamunka, és nem igaz hogy csak a gyári melós szintjén, mert a mérnöki szinteken is. Osztrákoknál és németeknél kb. 6ezer Euronal indulnak a mérnöki bérezések, nálunk meg ugyanarra a munkára kiszúrják a szemünk ennek töredékével....
Egy normális mérnök (gépész, villany, mecha, automarizálás)
Kezdő bére br. 500-600 vidéken.
Na most nem akarok bunkó lenni, de én qualitysként nem mernék br.450-500nál többet kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!