Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A helyemben milyen irányban...

A helyemben milyen irányban tanulnál tovább?

Figyelt kérdés

Eléggé tanácstalan vagyok a pályaválasztással kapcsolatban. Fontos szempont lenne egy olyan szakterületet választani, amelyben magas fizetéssel lehet a későbbiekben számolni, akár Magyarországon elhelyezkedve is.

Amit rólam tudni lehet:

• biológiából és fizikából fakultálok, azaz emelt szintű érettségire készülök

• az ország egyik legerősebb középiskolájában tanulok (Eötvös)

•németből és angolból érettségiig C1-es nyelvvizsgáim lesznek

•alapképzést elsősorban itthon, mestert akar külföldön is el tudom képzelni

•érdeklődési körök: genetika/ neurobiológia/ gasztroenterológia/ (sport)dietetika/ (sport)pszichológia/ humánkineziológia

18/L

2022. nov. 14. 23:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%

7-es:

Amennyiben fel tudsz építeni egy prakszist úgy nagyon is jól meg tud élni egy pszichológus. Ehhez viszont tényleg tőke kell. Egy random faluban lehet olcsó az ingatlan, de nem biztos lesz elég páciens.

Amíg pedig nincs meg a megfelelő egzisztencia, addig iskolákban, sztk-ban keresett szakma a pszichológus. Amúgy sem lenne érdemes egyből magán páciensekkel kezdeni tapasztalat nélkül.

Az orvosi egyetemtől pedig nem kell félned ha van eszed és segged. Lehet, hogy 6 év, de még megérheti ha úgy érzed ez álomhivatás számodra.

2022. nov. 15. 11:00
 12/18 anonim ***** válasza:
10%
Személyi edzõ + sport masszõr + coach egy személyben.
2022. nov. 15. 13:35
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Coach, ne már. :) Az évszázad legangyobb alibi szakmája. Személyi edzőből is Dunát lehet rekeszteni.

Nem azért tanul meg 2 idegennyelvet felső fokon, meg nem azért ilyen erős már 18 évesen a tanulmányait illetően, hogy utána egy 1 éves középfokú képzéssel nettó 6-800-ért bohóckodjon az életképtelen kuncsaftokkal egy edzőteremben. Sokkal több potenciál van a kérdezőben.

2022. nov. 15. 14:27
 14/18 A kérdező kommentje:

Kedves 11-es nagyon szépen köszömön, hogy ezt levezetted, látom benne a logikát.

12-es neked is köszi a tippet, viszont a 13-as pontosan megfogalmazta a dilemmámat: én magam is érzem hogy van bennem potenciál. És tisztában vagyok az élet nehézségeivel, semmit nem adnak ingyen.

Viszont nem gondolnám, hogy nincs olyan alternatíva, amelyik az arany középutat jelenti számomra: tehát úgy járnék egyetemre egy “komoly” szakra, hogy mellette nem kell mindent teljesen feladnom, például a lovaglást.

2022. nov. 15. 14:40
 15/18 anonim ***** válasza:
90%

Az infós + biosz szakok tényleg jók.

Az orvosihoz képest sokkal kevesebb idő az infó szak (vagy ki tudod logikázni, vagy nem), így több időd jut a hobbidra.

A végén pedig hasonlóan magas fizetések vannak.

2022. nov. 15. 19:04
 16/18 anonim ***** válasza:
82%
Ilyen készségekkel orvosnak kellene menned szerintem.
2022. nov. 16. 11:28
 17/18 anonim válasza:
100%
Orvos nőgyógyász, belgyógyász, plasztikai sebész
2022. nov. 16. 16:25
 18/18 anonim válasza:
100%
Szerintem próbáld meg az orvosit, nem lesz könnyű de meg fogod tudni csinálni ha tényleg érdekel. Sok sikert!
2023. jan. 9. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!