A helyemben milyen irányban tanulnál tovább?
Eléggé tanácstalan vagyok a pályaválasztással kapcsolatban. Fontos szempont lenne egy olyan szakterületet választani, amelyben magas fizetéssel lehet a későbbiekben számolni, akár Magyarországon elhelyezkedve is.
Amit rólam tudni lehet:
• biológiából és fizikából fakultálok, azaz emelt szintű érettségire készülök
• az ország egyik legerősebb középiskolájában tanulok (Eötvös)
•németből és angolból érettségiig C1-es nyelvvizsgáim lesznek
•alapképzést elsősorban itthon, mestert akar külföldön is el tudom képzelni
•érdeklődési körök: genetika/ neurobiológia/ gasztroenterológia/ (sport)dietetika/ (sport)pszichológia/ humánkineziológia
18/L
A pszichológia képzéseket MESSZE kerüld el (illetve talán azokat is, akik oda járnak).
"Szerencsés" vagy, hogy megy a biosz és a kémia, én ezzel az adottsággal bármilyen további gondolkodás nélkül bejelölnék több orvosi képzés.
A 21. századi Európában ennek az iparnak lesz a legnagyobb jövője, nézz csak rá a demográfiai adatokra az Atlanti óceántól az Urálig.
Az első és legfontosabb kérdés, hogy emberekkel tudsz-e és akarsz-e foglalkozni.
Mert a pszichológus és orvos (kiv sebész) nagyon kéri, hogy ne csak szaktudásod legyen, hanem türelmed is az emberekhez és tudj megfelelően reagálni anélkül, hogy közben az ők bajukat a válladra akard venni.
Alapvetően igen, úgy gondolom szeretnék és alkalmas is lennék az emberekkel való foglalkozásra, viszont 3 bökkenő van:
1) fogorvosi szakma nem vonz
2) vannak kételyeim aziránt, hogy egy pszichologus (bármilyen magas fokú is a képzettsége) meg tud-e élni…
3)eddig mindenkitől azt hallottam h az orvosi egyetemen kicsinálják az embert, azaz a min 6 év orrverzesig tartó tanulás garantált. Sajnos erre sem vágyom😕
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!