Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A helyemben milyen irányban...

A helyemben milyen irányban tanulnál tovább?

Figyelt kérdés

Eléggé tanácstalan vagyok a pályaválasztással kapcsolatban. Fontos szempont lenne egy olyan szakterületet választani, amelyben magas fizetéssel lehet a későbbiekben számolni, akár Magyarországon elhelyezkedve is.

Amit rólam tudni lehet:

• biológiából és fizikából fakultálok, azaz emelt szintű érettségire készülök

• az ország egyik legerősebb középiskolájában tanulok (Eötvös)

•németből és angolból érettségiig C1-es nyelvvizsgáim lesznek

•alapképzést elsősorban itthon, mestert akar külföldön is el tudom képzelni

•érdeklődési körök: genetika/ neurobiológia/ gasztroenterológia/ (sport)dietetika/ (sport)pszichológia/ humánkineziológia

18/L

2022. nov. 14. 23:00
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%

A pszichológia képzéseket MESSZE kerüld el (illetve talán azokat is, akik oda járnak).

"Szerencsés" vagy, hogy megy a biosz és a kémia, én ezzel az adottsággal bármilyen további gondolkodás nélkül bejelölnék több orvosi képzés.

A 21. századi Európában ennek az iparnak lesz a legnagyobb jövője, nézz csak rá a demográfiai adatokra az Atlanti óceántól az Urálig.

2022. nov. 14. 23:16
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Talán kutatóorvosként lenne értelme elhelyezkedned.
2022. nov. 14. 23:19
 3/18 A kérdező kommentje:
Kedves 1! Kifejtenéd kérlek miért kerüljem el a pszichológia képzéseket? És hogy milyen emberek járnak oda? Ne haragudj de nem igazán tudom értelmezni😅 csak arra tudok gondolni, hogy rossz személyes tapasztalatod lehet ezen a téren:/
2022. nov. 14. 23:47
 4/18 anonim ***** válasza:
79%
Fogorvos
2022. nov. 15. 01:01
 5/18 anonim ***** válasza:
0%
IT contractor
2022. nov. 15. 05:58
 6/18 anonim ***** válasza:
87%

Az első és legfontosabb kérdés, hogy emberekkel tudsz-e és akarsz-e foglalkozni.

Mert a pszichológus és orvos (kiv sebész) nagyon kéri, hogy ne csak szaktudásod legyen, hanem türelmed is az emberekhez és tudj megfelelően reagálni anélkül, hogy közben az ők bajukat a válladra akard venni.

2022. nov. 15. 06:20
 7/18 A kérdező kommentje:

Alapvetően igen, úgy gondolom szeretnék és alkalmas is lennék az emberekkel való foglalkozásra, viszont 3 bökkenő van:

1) fogorvosi szakma nem vonz

2) vannak kételyeim aziránt, hogy egy pszichologus (bármilyen magas fokú is a képzettsége) meg tud-e élni…

3)eddig mindenkitől azt hallottam h az orvosi egyetemen kicsinálják az embert, azaz a min 6 év orrverzesig tartó tanulás garantált. Sajnos erre sem vágyom😕

2022. nov. 15. 07:28
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Márpedig a magas fizetéseket nem adják oda a két szép szemedért, ha ezt akarod, akkor meg kell szenvedned érte. Az ne tántorítson el az orvositól, hogy nehéz, mert az életben is lesznek nehézségeid, nem futamodhatsz meg tőlük.
2022. nov. 15. 08:36
 9/18 anonim ***** válasza:
85%
Nolekuláris bionika?
2022. nov. 15. 09:41
 10/18 anonim ***** válasza:
0%
ha infóból nem vagy sík, akkor info-bionikát javasolnám
2022. nov. 15. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!