Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ahhoz, hogy marketinges...

Ahhoz, hogy marketinges legyek, kell végzettség?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekel a közösségi média marketing, el is mélyültem benne és elég jól megy. Tudom van kereskedelem-marketing szak egyetemen. Viszont én olvastam olyat, hogy a social media marketing szakembereknek nem feltétlen szükséges a végzettség megléte, sokkal fontosabb a gyakorlat, és hogy ismerje a felületek működését, újításait.

Ez valóban így van? Ezt a szakmát meg lehet autodidakta módon tanulni?

2022. nov. 12. 09:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Persze, hogy meg lehet otthon tanulni, de a nagy cégek mindig is kérni fogják a papírt. Ha nem akarsz marketing szakra menni, akkor legalább egy bölcsész diplomát szerezz, például a magyar vagy anglisztika tökéletes erre.
2022. nov. 12. 09:46
 2/13 anonim ***** válasza:
20%
Senkit nem érdekel a papír, kivéve a magyar csöves jóskapista KFT-ket. A tapasztalat és a referencia számít csak.
2022. nov. 12. 09:55
 3/13 anonim ***** válasza:
73%
Tipikusan a 2-es dolgozik magyar jóskapista kft-knél. A nagy cégeknél a papír a nulladik szűrő.
2022. nov. 12. 10:05
 4/13 anonim ***** válasza:
22%

Nem nulladik szűrő, miért válaszol olyan, aki soha nem dolgozott marketing területen? Nincs más dolgotok?

Ami jó, ha van, és értékes tud lenni, azok a certificate-ek:

Google Search, Ads, Analytics és társai, amiket talán már ismersz, érdemes megcsinálni: [link]

Előny még a folyékony angol nyelvtudás és gyakorlat, természetesen.

A diploma jó, ha van, de nem elvárás.

2022. nov. 12. 10:33
 5/13 A kérdező kommentje:

Első: egyetemen tanulok, pszichológiát és ezen belül a marketing/reklám pszichológiára szeretnék specializalodni.

Köszönöm a válaszokat :)

2022. nov. 12. 10:34
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

A pszichológia szak erre teljesen normális, sőt ismerek is személyesen pszichológus marketingest (de ő betolt még egy Corvinus marketing szakot is szombati levelezőn a PPK mellett). De marketing szak nélkül is működik a trükk simán, csinálj például Google és Meta Ad certifikációkat.

4. iparági profi vagyok 20+ év tapasztalattal, ebből a fele külföldön, nagy multinál. Bizonyára van a magadfajta képzetlen munkaerőnek is hazai piaca, de normális cég nem hív be diploma nélkül még előszűrésre sem. Hozzám el se jutnak az ilyen jelentkezők.

2022. nov. 12. 11:26
 7/13 anonim ***** válasza:
4%
Ki az a hülye aki marketing tapasztalattal elmegy alkalmazottnak fix fizetésért, amikor kb hülyére keresheti magát a neten.
2022. nov. 12. 12:05
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
7. Az, aki szeret nagyobb cégeknél, sok emberrel együtt dolgozni, nagy büdzsé fölött rendelkezni. Egy kutatás 3-5 millió forintba kerül, egy országos kampány 100 millióba alaphangon (lehet, hogy már többe, régen nem csináltam ilyet itthon), ilyet nem akasztasz le magánvállalkozóként. Illetve láttam már startupos hirdetést, oda szerintem felvesznek szabadúszóként is. Van, akinek ez a műfaj való, van, akinek egy másik. Én nagy szervezetekben, nagy projekteken szeretek dolgozni. Volt vállalkozásom is, nem élveztem.
2022. nov. 12. 12:29
 9/13 anonim ***** válasza:

Certificate-ekkel, tanfolyamokkal nekem esélyem se volt, hiába van gazdasági diplomám és hiába tanultunk rendesen marketinget, és van egy rakás más tapasztalatom.

Vagy, ha lett volna, kiszúrtak volna a szememet 270-nel.

Kell a marketing diploma, vagy legalább egy kommunikáció vagy akár bölcsész határterület és kell alkalmazottnak is lenni.

Másik alternatíva hogy betárazol pár millió forintot és addig halmozod a certifikátokat meg az esetleges freelance melókat hogy néhány év alatt kialakul a klientúrád és abból tudsz élni.

2022. nov. 12. 21:45
 10/13 anonim ***** válasza:
32%
Ha gazdasági diplomával és normális certificate-ekkel nem tudtál elhelyezkedni, az nem a lehetőségekről és elvárásokról mondd el sokat. Nevetséges, hogy erre fogod.
2022. nov. 12. 22:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!