Portás állás mennyiért éri meg?

Ismerősöm nettó 1000 Ft/óráért csinálja, de ismerek olyat, aki 800-ért is elvállalja, mert a 800-al is megkeresi a nettó 192 ezret a szinte semmivel.
Általában a laptopjával szórakoztatja magát, vagy azon tévézik.
Egyébként aludni is lehet, ha nem ragaszkodsz az ágyon fekvéshez, hanem tudsz széken ülve, a karodra borulva.

Szerintem ezeket minimálbérért szokták adni. Eleve nem nehéz és képzettség sem kell hozzá.
Ha nincs sok munkád, akkor rengeteg időd van a portásfülkében ülve pl.
a) tanulni;
b) kedved szerint olvasni, filmet nézni, művelődni, kikapcsolódni;
c) interneten bármit keresni.
Én pl. sokszor boltokat, szolgáltatókat interneten keresek. Namost nem mindegy, hogy otthon a szabad időmben (pontosabban késő este a pihenésem rovására) csinálom ezt, vagy munkaidőben. Mondjuk egy nyaraláshoz szállásokat keresgélni, vagy programokat keresgélni az adott környéken - hallatalanul időigényes, ha igazán a jó megoldásokat akarod megtalálni. De amikor autógumit vásároltam és a típusokat böngésztem, a minősítéseket, majd a különböző honlapokon az árakat - hát az is elég időigényes volt. Szóval én ilyenekre jól ki tudnám használnám a holtidőt.
Az meg pláne jó, ha esetleg van olyan maszek munkád, amit számítógépen tudsz csinálni és bármikor félbehagyhatod (mondjuk egy dokumentáció elkészítése). Beviszed a saját laptopodat, csinálod, amíg holtidő van, amikor jön valami, akkor meg egy kattintással elmented és máris állsz az érkező rendelkezésére.

Hát speciel ez nem igaz:
"Szerintem ezeket minimálbérért szokták adni. Eleve nem nehéz és képzettség sem kell hozzá."
Kell hozzá! Már sehova nem vesznek fel vagyonőr/biztonsági őr bizonyítvány nélkül. SEHOVA! És nem minimálbért adnak 24/48-ra.
A többivel a válaszodban egyetértek.

Ezt miért tőlem kérdezed? Nem én hozom a szabályokat, sőt még portást sem foglalkoztatok. Sem szakképzettet, sem szakképzetlent.
(5-ös vagyok)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!