Most 402 az euró. Befektetési céllal érdemes szerintetek 1 milliót átváltani? Lefogadom ha átváltom, lemegy 270 re.

Hogyha befekteted a pénzt, nem érdemes várni, mert lehetetlen mindig pont a legjobb árfolyamon váltani, amit ha mindig halogatsz, konnyedén hoppon maradsz.
Hogyha befektetés alatt kizárólag valutaváltásra gondolsz, amit később vissza akarsz váltani forintra, akkor hatalmas a kockázatod. Szerintem nem érdemes mindent egy lapra tenni, inkább felezd/negyedeld el az összeget és legyen mellette tényleges, forint alapú befektetésed is, amivel forint erősödésnél jól jársz.

Az év eleje óta az EURHUF emelkedése éves 18%-nak felel meg.
2000-től 2021 végéig kb. évi 2%.
De ez a múlt. A jövő lehet más is. Pl. időszakosan befolyásolhatja az árfolyamot, ha lesznek EU pénzek.
Egyébként az eurót és a magyar kibocsájtású állampapírt lehet kombinálni is. PEMÁP.

Van egy sokéves trendvonal, azt követi.
A magyar gazdaság sokkal rosszabb állapotban van, mint amit egy ellenzéki szavazó is sejt, épp most robban be az ár-bér spirál, amit a kormány nem hogy csökkent, de még támogat is olyan dilettáns "szociális" intézkedésekkel, mint a csok-os büntetőkamat eltörlése, Széchenyi hitelek, kamatstop, felújítási támogatások és társaik.
Én Euró megtakarításból fogok lakást venni a közeljövőben, tehát nagyon érint mi történik. Pár forint változás nekem milliókat jelent.
Az eus támogatást megkapjuk, a dollár trend megtört, én arra számítok, hogy november végéig, decemberig erősödik a forint, és januártól bummmm jön a fekete leves és a teljes válság.
Befektetési bankban dolgozom, rálátok erre-arra, elég komoly vállalatok is fogadnak erre a szenárióra egyébként.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!